Döme,köszi az ötletet,ez a szálló nagyon jó helyen van...utánanézek a lehetőségeknek.Igazából 2-3-4 napos kirándulásra gondoltam,és ennek egy központi fekvésű szálloda jobban megfelel,nem telik sok idő a központba bóklászással...tavalyelőtt hazafelé voltunk Firenzében 5 órát/!/,és a férjem azt mondta,nem nagyon fogta meg...ezt kell megdolgozni!
Sziasztok!
Nem volt olyan veszélyesen drága, nagyjából mindenütt megegyeznek az árak egész Észak-Olaszországban.
Firenze, Pisa, Verona, Sirmione, Velece, és a Garda-tó környékén lévő kis települések legalábbis nagyjából megegyeznek.
Szép napot!
Hazajöttünk Nápolyból.
4 éjszakát voltunk, a Hotel Ideal -ban szálltunk meg.
Nagyon jó választás volt, központi helyen van, a Garibaldi téren, itt áll meg a vonat, Circumvesuviana (hév), metró.
Nápolyban igazából csak egy napot voltunk, megnéztük a főbb látnivalókat, de egyedül a Castel sant Elmo tetszett, mert szuper volt a kilátás.
A többi napon voltunk Pompei-ben, meg elmentünk Sorrentoba és Positanoba. Positano gyönyörű, többször is voltunk. Lenyűgözött a szépsége. Biztosan azért is vagyok oda érte, mert a Párom itt kérte meg a kezem.
Nem szabad kihagyni ezt a helyet, mintha nem is Olaszországban lenne az ember, olyan görögös beütése van
Sajnos Nápoly nagyon koszos, és hát az emberek... meg azok a sikátorok... Mi vigyáztunk nagyon, szerencsére nem raboltak ki, de hozzá kell tennem, hogy este 8-kor már nem voltunk utcán... Az eddigi városlátogatásaink során még nem tapasztaltunk ilyet.
Artecard-ot vettünk, ezzel utaztunk mindenhova ingyen, és az első két belépés látnivalóhoz ingyenes. (Mi Pompeit és Castel sant Elmot választottuk).
Sajnos rossz időnk volt, minden nap esett az eső, de Positanoban sütött a nap mindig (leszámítva egy 10 perces esőt).
Ha kell valakinek info, írjon privát üzenetet, szívesen válaszolok, igyekszek sűrűbben belépni az oldalra.
Hali!
Az előző hozzászólásomban írtam Szicíliát. Járt már valaki ott? Milyen volt? Azért kérdem, mert szóba került, hogy a nyáron erre a szigetre mehetnénk nyaralni. Szóval szívesen veszek minden élményt, leírást stb...
Köszi
Köszi Döme a kedvcsinálót....julius 25-én este indulunk 26-tól 3 éjszaka a Hotel Le due fontaneban,szemben az Ospedale delli Innocentivel,amiről tettél is fel ide képet...csak jó lehet!Vissza 29-én délután
Allora,andiamo a Firenze!!!
Szanna!
Sajnos nem jártam még Szicíliában...párom szeretne nagyon oda utazni, de sajnos idénre már nem fér bele több nyaralás. (május: Olaszország, június:Görögország)
Én is a Sartira!Mert tök szuper,hogy Alpok,meg Firenze,és én akartam az idén nyáron igy,de azért sajog a szivem a tenger után!Mondja is a férjem,hogy ugy bujom a Hellaszt,mintha mennénk az idén a tengerhez...mondjuk ő inkéább oda ment volna,de most én választhattam!
Szia Szanna! Mi 2 éve voltuk Sziciliába, igaz csak egy villámlátogatásra. Nagyon szép hely, a táj gyönyörü, de mint sok más olasz településen itt is két világ keveredik a paloták és a mély szegénység, a csillogás és a szemét.Az Etnán sétálni részemről hátborzongató volt.A halál és az élet ellentéte, a lávafolyam ami mindent tarolt és mellette a zöldelő erdő.Egyszóval szép. érdemes oda elmenni.
Tavaly nyaraltam Szicílián, nagyon szép volt. Az Etna valóban lenyűgöző, azt hiszem az tettszett a legjobban. Voltunk még Palermoban, Liparin, Vulcanón, Cefalúban és Taorminában. Ha esetleg tudok valamiben segíteni, kérdezz!
hazajöttünk...Firenze nem okozott csalódást,pont olyan nagyszerű volt,mint vártuk.Az Eurolines nagyon pontos,korrekt volt,a busszal minden pikk-pakk ment,a szállást is csak dicsérni tudom...10 10-re értünk be a városba a piazza Aduara,ami ugy 500 méterre van a piazza SS. Annunziátától,aholé laktunk11'-re már a szobában feküdtünk az ágyon...kis pihi után elindultunk sétálni,és fél 3-kor már fenn voltunk a Dóm tetején,463 lépcsőnyi magasságból néztük a várost!Ha valakit érdekel leirom a programmot-én állitottam össze,de persze alakult azért menet közben,ez egyéni utaknál teljesen normális.Ujra éltem a fagyi-mámoromat,de jókat pizzáztunk,salátáztunk...ez uj élmény volt,de megtetszett-A boltokban lehet kapni műa. kiszerelésen különféle salátakeverékeket,mellette kis olivaolaj,ecet,só,oreganó és étkészlet.Ott össze is állitod magadnak a salit,és a lépcsőn ülve_mondjuk a P. della Signorián nézelődve megeszed...ezt eddig nem próbáltuk,de nagyon tetszett!
A reggeli változatos volt-svédasztalos-nekem nagyon bejött,hogy sokféle pék és cukrászsüti is volt,és egy komoly kávéautomatából olyan kávékat lehetett inni és kreálni,hogy nem ils kellett jobb!Mondjuk egy olasz biztos hanyatt vágta volna magát,mikor a lungo cafféra ráengedtem a latte macchiatót,de nekem igy izlett a legjobban...végig jó időnk volt,az idén is nagyon szerencsénk volt ezzel itt is és az Alpokban is...
Az Ausztriai utiélményeket már gépelem be,a szokott helyen olvasható lesz,a Firenzei csak utána jön.Képeket a Képtárhelyemre teszek...ha valaki kérdezni akar,nagyon szivesen válaszolok!