Ha már megtaláltam, akkor felteszem ide is a taxi díjakat.
Meter starts at 0,73 EURO
Rate per km when using tariff 1 0,32 EURO
Rate per km when using tariff 2 0,60 EURO
Waiting time per hour 7,90 EURO
Radio taxi - simple call 1,50 EURO
Radio taxi - appointment 2,50 EURO
From and to airports 3.00 EURO
From ports, railway stations and bus terminals 0,80 EURO
Night tarif No 2 - 24:00 - 05:00 0,60 EURO
Luggage - charge per item over 10 kg 0,30 EURO
Minimum Fare 2.50 EURO
Tervezzük hogy meglátogatjuk Thesszalonikit. Mi az amit feltétlenül érdemes megnézni ?
Gondolom ha beérsz a központba, akkor ott rögtön minden egy helyen van, a Régészeti
Múzeum is ugye ?
Szia Taccota!
Itt a hellasz.hu nyitó oldalán kattints rá a "Tartalom" szóra (balra a legszélső), majd ott keresed ki a "Leírások" rovatot (felűlről az 5-ik). Erre kattintva nagyon sok leírást fogsz találni Görögország nevezetességeiről, tájegyságeiről és városairól. Keresd ki a Thesszalonikiről szólót, abban elég részletesen leírtam Szaloniki látnivalóit is.
Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogy a reptérről melyik busszal lehet bemenni a városba, pontosabban a Hotel Emporikon, Address 14 Sygrou and Egnatia Street, Thessaloniki, 54630
Annyit már sikerült megtudnom, hogy a reptér és a vonatpályaudvar között van buszközlekedés. Gondolom olcsóbb, mintha taxiznánk ráadásul mi jobban élvezzük a helyi közlekedés varázsát és nem utolsó sorban egy kihívás ez is valamilyen szinten. Még akkor is, ha fórumon kérek ezzel kapcsolatban eligazítást, hisz a megvalósítás még csak ezután fog sikerülni vagy nem ?
A Hotel közel van a vonat pályaudvarhoz, ami azért is jó, mert a két éjszakás Thessaloniki tartózkodásunk után vonatra pattanva tovább indulunk N.P-be ahol két hét felhőtlen nyaralás vár ránk. Persze előbb el kell jutnunk a reptérről a Hotelig ezzel kapcsolatban szeretnék információt kapni.
Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogy a reptérről melyik busszal lehet bemenni a városba, pontosabban a Hotel Emporikon, Address 14 Sygrou and Egnatia Street, Thessaloniki, 54630
Annyit már sikerült megtudnom, hogy a reptér és a vonatpályaudvar között van buszközlekedés. Gondolom olcsóbb, mintha taxiznánk ráadásul mi jobban élvezzük a helyi közlekedés varázsát és nem utolsó sorban egy kihívás ez is valamilyen szinten. Még akkor is, ha fórumon kérek ezzel kapcsolatban eligazítást, hisz a megvalósítás még csak ezután fog sikerülni vagy nem ?
A Hotel közel van a vonat pályaudvarhoz, ami azért is jó, mert a két éjszakás Thessaloniki tartózkodásunk után vonatra pattanva tovább indulunk N.P-be ahol két hét felhőtlen nyaralás vár ránk. Persze előbb el kell jutnunk a reptérről a Hotelig ezzel kapcsolatban szeretnék információt kapni.
Én azt olvasom ki a Google segítségével, hogy a reülőtértől a 78-as busz megy a pályaudvarra a központon keresztül. A szálloda egyik leírásában szerepel, hogy közvetlen városi buszjárat van a szállodától a reptérre. A szálloda a vasútállomás épületének bejáratához éppen egy km-re van nyílegyenesen a főúton, amin több busz is jár (gondolom a 78-as is). A leírások szerint a szállodai személyzet roppant segítőkész; meg fogják mondani, melyik busz az optimális.
Vonattal kapcsolatosan találtam egy oldalt, http://www.ose.gr, ahol az összes görög vonat menetrendjét meg lehet nézni.
Részben ki is igazodtam rajta csak elakadtam, mivel nem tudok görögül az oldal fordítása meg valamiért nem szereti ezt a honlapot, így csak részben tudom, hova mit kell írnom
Esetleg valaki segítene, ha szépen megkérem, hogy pontosan ki tudjam tölteni a vonat indulásával kapcsolatos keresőt ?
Én már annyira bevagyok sózva hogy mindent előre akarok tudni még azt is, ami elvileg még nincs Biztos azért vagyok ilyen, mert most szerveztem az odautat először magam szállást kivéve és felpörögtem.
Én is láttam térképen, hogy elég közel leszünk a pályaudvarhoz de hogy ennyire közel nem is gondoltam ez ismét egy remek hír nekem A vonat indulását meg majd akkor pontosítás végett előző nap megnézzük
...A vonat indulását meg majd akkor pontosítás végett előző nap megnézzük...
Még addig "meggyógyulhat" a görög menetrend-információ, s lesz nyári menetrend is; ha nem felejtem el , gondolok rád. Ha mégsem, akkor a szálloda-recepciós biztosan segít, nem feltétlenül kell ezért kimenni a pályaudvarra, bár az sem egy nagy ügy, legalább előre tudod még az indulási vágányt is.
köszönöm feripapu ! igazán kedves tőled, hogy ...... gondolom nem sok eltérés lesz majd a nyári menetrendbe kénytelenek leszünk kivárni június elejéig, végül is már nincs sok, csak 132 nap