Olyan gyorsan nem mélyül mint Mirtosnál és hasig érő víznél már automatice mi úszunk.Búvárkodni mi soha nem búvárkodtunk és nem is próbálkoztunk vele.Biztos vannak olyan helyek,öblök ahol egy merülés szép vízalatti világot mutathat,de olyan helyen persze ahol nem érnek egymásba az emberkék. Nagyon sok hely van ilyen Kefán.Na, látod ezért kell a kocsi, mert olyan helyeket elérhetsz amit máskülönben soha.
Bocsi, hogy hívatlanul bekapcsolódok, de az ilyen partokon nem nagyon van viziélet (mármint víz alatti), legfeljebb, ha valahol akad egy szikla vagy a vízben, vagy a parton, ott általában az öblök széleinél szokott.
Ilyen helyeken 'hullámozni' kell, meg csodálkozni, meg fotózni
Meg ezek szerint lépcsőzni
Mint írtam mi nem búvárkodunk és úgy gondolom ahol kevesebb az emberi mozgás ott valószínűleg nagyobb és érintetlenebb a vízalatti élet és gondoltam ez egy logikus következtetés.Ahol sok a fürdőző onnan lelécelnek
az élőlények.Ezért írtam,hogy sok olyan öböl van ahová nem igen járnak fürdőzők és itt ideálisabban élhetnek a vízalatti élőlények.Nem így gondolod?
Vagy félre értettük egymást?
Te bármikor belebeszélhetsz a dolgokba Gondoltam igen, hogy itt nem sok néznivaló lesz víz alatt, de egy kérdést megért Viszont, ha jól láttam a videón egy jó részét a lépcsőknek elvitte a víz, kíváncsi vagyok mennyire nyaktörő mutatvány lesz ide lemenni....
kónyu nálatok ez a part tervbe van? Mennyire vagytok ugrálós típusúak?
atosz!
Nem jó elképzelés. A halakat nem érdeklik a fürdőzők - vagy legalábbis nem zavarják őket, sőt, ha picit ácsorogsz, elkezdik piszkálni a lábaidat, és ha hagyod, szépen megtisztogatják. Persze óvatosak, de nem menekülnek el. A helyzet fordítva vagyon: 'azemberek' általában a homokos-elterülő partokat szeretik, a halak és egyéb vizilények meg a sziklás részeket, ahol találnak kaját, és könnyen el tudnak bújni a természetes ellenségeik elől. Ha például ronycsbúvárkodsz, az mainapság eléggé felkapott dolog, jócskán megfordulnak ott búvárok, mégis ellepik a halak és egyebek. Még inkább kíváncsinak is mondanám a halakat, és max. a tisztes távolságot tartják meg, de azt is csak ideiglenesen
Kristi!
Mit értesz 'ugrálós' alatt? Néztem már ezt a strandot, ez tipikus 'hullámozzunk' beach, max jellegtelen halacskákat láthatunk a víz alatt, másra nemigen számíthatunk. A széle sem igazán sziklás, vagyis inkább a szemnek kedvez (fotózni, nézelődni, hullámozni), ide nem érdemes uszonyt vinni. Arra a pici sziklás öblök a lagalkalmasabbak.
Ugrálós=hullámozás én nagyon szeretem no persze olyan parton ahol azért biztonságban érzem magam még ha be is húz a víz (lábam leérjen)mert azért csuda egy ereje van ezeknek a hullámoknak...
Tudom,hogy messze van azért kérdeztem tervbe van-e Mert akkor ez lehet 1 közös program
Sziasztok! Egy picit belekotyogok a hullámzáshoz kapcsolódóan. Tavaly Sartin voltak óriás hullámok Kriszti te biztos tudod miről beszélek. Akkorák voltak,hogy a vizimentő kizavart a vízből mindenkit./Sassosék mondták előfordult már így vízbefulladás./ Itt éreztem meg előszőr mekkora ereje van a tengernek nagyon durva! Elkapott egy nagyobb hullám azt sen tudtam holvagyok tényleg észnél kell lenni pillanatok alatt a vízalatt teremsz. Elmentünk hátra a beach részre ott leért a lábunk ott nagyon élvezetes volt. De tényleg komolyan kell venni a tenger erejét. Üdv Erika
Irigykedek itt rátok, ugyanis mi biztos nem jutunk el ilyen messzi partokra
Viszont garantálhatom hogy nálunk még az ott lakók sem fogják jobban ismerni Skala környékét persze egy kis túlzással...
Viszont angol fórumokon azt olvastam a skalai strandon sok hal van, megéri búvárkodni, kenyérrel etetni őket... Persze gondolom nem csudi csili-vili szuper különleges halak, na de én nem válogatok
Kónyu!
Ezekkel a kis apró halakkal amik így "tisztogattak" bennünket csoportosan, először Vai-ban, Krétán találkozunk.Mondjuk ha 10-15 kg-ok lettek volna még le is vetkőztetnek... Ha piráják lettek volna akkor meg egész csontig... Hát még az a jó,hogy ezek inkább az Amazonas vizében "dolgoznak"a csoport nagyságától függően elég gyorsan.Különben te tudod a dörgést a búvárkodással kapcsolatban a görög szigetek mentén.A dél-afrikai nagy fehér cápáknál meg aztán egészen meggondolandó egy kis merülés.. De egy kocka medúzával pedig nincs az a pénz amiért lejattolnák...Életemben utoljára...
Kristi!
Így már értem - nekem a hullámzás sokadrangú élmény, inkább a búvárkodós, a sziklás öblök a kedvenceim. Mivel vizilény vagyok én magam is, 1-2 óra alatt a hullámozást megúnom, arról nem is beszélek, ha egy fél napot elutazgatunk, aztán esetleg akkorák a hullámok, hogy be sem merünk menni - akkor valszeg megőrülnék.
De azért vannak azon a félszigeten is durva csodák, ha már olyan messze járunk. Persze most nem emlékszem hirtelen, hogy mi hol van, de egy pár kedvencemet mégegyszer ideidézem. Mellesleg az általad vázolt koordináták gyakorlatilag egytől-egyig bejöttek. Csak előszeded, és már mehetünk is
Aghios Thomas
Antisamos
Argostoli
Assos
Fanari Cape
Gradakia Beach!!!!!!!!!!!!!! Ugyanezt a képet van aki Lassihoz írta a neten, lehet, hogy a közelében van?
Horgota Beach!!!
Gerogompos (az asszony világítótoronyb..i )
Koutsoupia Beach
Lagadi Beach
Langadakia Bay
Lassi
Myrtos!!!!! (fotózás, csodálkozás,hullámozás )
Pessada Beach
Petani Beach (hullámzós )
Spartia!!!
Ez is Spartia!!
Spiaggia Taverna Vatsa
Egyelőre gondolom elég lesz ennyi, legközelebb, ha valakit érdekel, felteszek egy pár kedvencet Skala közeléből is, de azok a helyek rövid stoppal is elérhetők (esetleg busszal)!