Igen, Krisztáék már úton vannak. Ha autóval mentek, akkor elbírja Mi busszal megyünk, így nem viszünk.
Dobodora, szia, Caravel-ben szerintem innen a fórumról nem lesznek, de nem vagyok benne biztos. Mi az Oceanis-ban leszünk, ez az egy tuti Ti a Caravelben?
Myra!
Mi busszal megyünk, Grand Tours-os. Caravelben szállunk meg. Két felnõtt (33,31) és egy 6 éves kisfiú.
Fakultatív: kalóz hajó Gábor miatt szinte kötelezõ. Meteora és Olympos a terv eddig. A fiúk a viziparkot is nagyon akarják))
Ágynemût adnak mindegyik apartmanban, csak van aki a sajátját szereti. Pl sok gyerek ragaszkodik a saját kispárnájához, stb
TAndiéknál van gyermek, kettõ is, ezért írtam hogy autóba befér.
Ha Ti Grand Tours, akkor sajnos tuti nem egy buszon megyünk, miénk Németh Travel. Grand Tours buszok nagyon jók, voltam már velük. A sofõrök is ügyesek.
Csomag - ne aggódjatok emiatt. Személyenként egy 20 kilós csomag a csomagtérbe s egy kisebb táska ( ami sokszor nagyobb hûtõtáska ) ami engedélyezett, de nem állnak ott mérlegelni. Inkább legyen kicsivel több minden, mint kevesebb. Bár kint is meg lehet venni mindent, csak van, ami drágább.
Fakultatív: gyerkõcöknek lehet jobb a kalózhajó, lehet jobban fogja szeretni TAndi két gyermeke is a kalózhajót, mint Skiathost. Akkor ha máshol nem is, de ott biztosan találkoztok majd TAndiékkal.
Lehet tudni, hogy személyenként kb mennyi költõpénzt visztek? Mi atzt hiszem, összesen 400 eurot váltunk, többet nem, mert csak két fakutatívra megyünk, ajándékba is "csak" egy ikont hozok a Páromnak, aki sajnos nem tud most velem jönni
Bár lehet hozok a kedvenc fõnökömnek egy üveg italt
Még valami: az útra milyen élelmiszert visztek? Ezt inkább azoktól kérdezem, akik busszal mennek majd. Vagy akik már vissza is jöttek. Én nyáron nem kedvelem a szendvicseket annyira, a nagy melegben 20 órás út után elég érdekesen tudnak kinézni
Hûtõtáskám nincs.
Myra köszi az infót a buszos része megnyugtatott.
600 euronk van két és felünkre. Plusz a gyerkõc gyújtögetett és beváltottuk neki külön pénznek. De mi nem vagyunk mérvadók, mert visszük a bankkártyát+ anyósék ugyanabban az idõben is ott lesznek valahol, ha megszorulnánk
Kaja: sajnos én a buszon rosszul vagyok, így nem hiszem, hogy bármi lemegy a torkomon. Gyógyszer be és alszom. a fiúk száraz szalámis szendvicset és cerbonás mûzli szeletet kapnak az útra+ ropi és chips.
Dora, most néztem a Grand Tours honlapját, a Ti buszotok este 3/4 9-kor lesz a határnál hétfõn. A miénk délután fél 3-kor. Ez elvileg azt jelenti, hogy mi hamarabb érünk Paraliára, bár nem lehet kiszámítani pontosan. Ezek szerint nekünk lesz egy csomó idõnk az apartmanok elõtt a tûzõ napon míg a szállást elfoglalhatjuk Nem baj, csak legyünk már ott
Mi a hûtõtáskába (lágy falú) fagyasztunk le vizet, az lesz az akkuja(ha kiolvad megisszuk). Így csak kitart a szendvics. Ha nem akkor nincs szerencsénk.
A bankkártyát én is viszem Négy éve szükségem is volt rá...
Sajnálom, hogy nem bírod a buszt, akkor Neked Paraliáig kicsit húzós lesz. Bár ha van gyógyszer s tudsz aludni is, akkor nem lesz gond.
Én is müzli-féléken gondolkodtam, plusz magvas kenyérre, egy kis sajttal. Némi rágicsa s elég is
Maximálisan egyetértek, csak legyünk ott épségben!
Az egyik utazási irodával jártunk úgy, hogy visszafelé Paraliáról a busz kissé leamortizálódott, eltört benne valami s annyira rázott, hogy már katasztrófa volt. Fõleg hogy hazafelé jöttünk s nem oda-felé Végül adtam be kártérítési igényt, mert érdekes idõben értünk Budapestre ( éjjel érkeztünk, mert álltunk több helyen is órákat, míg a buszt próbálták szerelni szegény sofõrök ), s taxival jöttünk haza Salgótarjánba. De korrektek voltak s adtak némi kártérítést s egy kis %-os engedményt egy következõ útból - amit nem vettünk igénybe.
Salgótarjánból megyünk fel Budapestre, a mi buszunk a Népligetbõl indul majd ( általában a Hõsök terérõl szoktak indulni ). Ahogy írtam, Németh Travel-es busz lesz.
Paralián az Oceanis apartmanban leszünk. A város szélén, csendes helyen. Új építésû apartman, meg lehet ismerni, mert lila színû kívülrõl.
Én már néztem, Ti a templomra merõleges utcában lesztek, az jó, mert központi hely, de mégsem annyira zajos, mert nem az elsõ utca a parttól nézve.