Nem számoltam,de vagy 6-7 száz fotónk van Kefáról,de be lehet gerjeszteni vele az utazni vágyókat és a term.rajongókat, most ezt teszed te is...Helyes!
Ezt csak helyeselni lehet...Lemezen vannak nekünk,de sokszor be kerül a gépbe...
Majd egy független albumba sort kerítek rá valahol,mert egy párat szerénytelenség nélkül érdemesnek tartanák.De a többi Jón-szigetről, Krétáról, Rhodoszról,Eviáról stb is.
Na akkor a déli rész (reletíve Skala közelében):
Katelios
Kaminia
Koroni beach
Leyka
Skala
Lourdas
Kanali beach
Nem állítom, hogy ezek a kedvenceim, de azért vannak köztük érdekes, felfedeznivaló partok
Várom Kristi és mások ajánlatait képekben!
A hullámzással nem az a legnagyobb baj, hogy beterít, Az olyan homokos partokon, mint Sarti az ilyen hatalmas hullámok az áramlások miatt veszélyesek, a visszaáramló víz erős szívóereje miatt.
Sartin (a sekély beaach részen) történt velünk is:Engem egyszer húzott nagyon befelé, csak egy lépés kellett volna, hogy kijussakak a hatósugarából. Azt hittem végem, nem bírtam előre lépni egy lépést sem, de végül valahogy sikerült. De a lányom biztos ottmarad, ha nincs valaki a családban aki ott volt nem messze gumimatracra hasalva. Neki köszönhetjük, hogy a gyerekem még él, mert odaúszott a matraccal és így a lányom bele tudott kapaszkodni, ráhasalni. Vízszintes testhelyzetben ugyanis kevésbé érvényesül az aslóbb vízrétekeben lévő visszaáramlás, mint álló helyzetben.
Tavaly előtt Thassoson ugyanez a jelenség érvényesült, amikor egy (magyar )kamasz testvérpár belefulladt a tengerbe, és még az őket megmenteni akaró görög fiú is, később a kórházban halt meg.
Nem voltak messze a parttól, talán a derekukig ért a víz.
Petani beach a mi szivünket is elrabolta, hatalmas sziklák és hullámok között úszkáltunk. Valóban nem túl zsúfolt, talán mert elég sokat kell lefelé ereszkedni. De megéri, ki ne hagyjátok! (A fotóalbumomba tettem fel róla néhány képet, ha érdekel).
Ha eddig nem szerettem volna bele a szigetbe, akkor most Kónyu ezzekkel a képekkel elérte! Köszönöm, hogy felraktad nekünk! Mi ugyanabban az időpontban utazunk és asszem néha szoros követésben leszünk mögöttetek, hogy ezeket a helyeket megismerjük, megtaláljuk!
A hullámzáshoz csak annyit szeretnék mondani, hogy eddig szerencsére nem volt ebben részem és nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen veszélyes is lehet, majd jobban vigyázok! De azért ez nem tarthat távol a víztől! Sajna "vizicsibének" születtem!
A hullámzásról és az áramlatokról: hajlamos vagyok azt mondani, hogy az ilyen jellegű strandokra nem érdemes uszonyt vinni, mert úgysem búvárkodsz, de az igazság az, hogy ezeken a strandokon is nagy hasznát veszem, mert egy erős tempóval már ki is jutottál az áramlásból. Szóval viszem mindenhova, és ahol jó nagy a hullám, én bátran felkapom az én kis (átlagosnál egy kicsit nagyobb méretű, de azt csak annak ajánlom, akiben van is láberő a használatához, és nem görcsöl be az erőlködéstől) uszonyom, és abban már nyugodt szívvel távolodhatok el a parttól (persze mértékkel, mert ismerem a víz erejét, és tudom, hogy nem érdemes vagánykodni, mert rossz vége lehet).
Ezért mindenkinek ajánlom, hogy az ilyen 'hullámozós' beach-eken használjon uszonyt, azzal könnyebben boldogulhat!