Sajnos nem vagyok érintett, de azért minden nap olvasom,-ha van mit,- a fórumot.
Én úgy gondolom, ha a macedonok gond nélkül átengedik az utazókat,
a görögök megnyitják a határátkelőt. Nekik érdekük a turisták fogadása.
Kívánok egy gondmentes nyaralást, úgy nektek, mint a fórum utazó tagjainak.
Kinyitják Evzonit nyáron? Tud valaki valamit? Nem szeretnék Bulgária felé kerülni.
Pár napja írták, hogy egyelőre Promachonas lesz nyitva egyedül, május folyamán valamikor viszont nyit Evzoni is (ezért a szerbek nagyon lobbiznak a görögöknél és erre volt ez a válasz). Észak-Macedonia már mondta, hogy a tranzitot engedi, ahogy tavaly is, több mint 10 millió eurót buktak tavaly azon, hogy a görögök nem nyitották meg Evzonit (befele irányban, mert hazafele mi arra jöttünk).
itt a mai nemet Hir TV internetes oldalabol az uj hirek, melyik orszag hogy varja a turistakat
A lenyeg: Görögbe : vagy Oltasi igazolvany
vagy egy ervenyes TEST felmutatasa---ES: mellette a QR Cod felmutatasa kell
majus 15 töl lehet menni ----
en hajoval megyek szokas szerint nekem messze le fog jarni a 72 oraig ervenyes TEST igazolasom, de leszarom, majd ha okoskodnak a kikötöben Igoumenitsaban, megmondom, nem tudok repülni, es a szar hajojuk lassan megy ---20 Csomoval - - - -kb 38 Km/h , valamint , mire leerek velencebe az is 1 nap, mire kiadjak a TEST-et, az is 2 nap, - - - -hajout 1,5 nap stb
Úgy tudom, hogy a vakcinakártyán rajta kell lenni mindkét oltás dátumának illetve az oltóanyag tipusának. A magyaron meg ugye ez nincs. Beolvastam a QR kódomat, ott is ugyanezek az infók vannak. Megoldás lehetne még, ha bemutatom a határon az oltáskor adott kis igazolókártyát, amin rajta van minden, de csak magyarul!
Szóval egyenlőte ez a vonal is elég lutri
Az EESZT-ben ott van minden infó (vakcina típus, oltások időpontja, stb.), már az elmúlt pár hónapban is változott az adatlap, amire a QR kód mutat, biztosan lesz még frissítve. Ha meg nem, akkor június 15-től ott lesz EU-s Green Pass mobil app is, oda köteles az összes tagállam ezeket az infókat szolgáltatni.
Ma szerettem volna foglalni de közőlték hogy jelenleg még nem fogadja el görögország a mostani oltási kártyánkat mert csak az első oltási dátumot tartalmazza hurrá érdemes volt beoltanom magam mehetünk a Balatonra.
ez is és még az aktuális beutazási szabályok is érdekelnének. A külügy oldalán az utazási tanácsoknál még a régi szabályok vannak megadva. Előre is köszi !