Ha valaki főzni i fog kint, tejfölre ne számítson, az nincs. Pótolható natúr joghurttal, de ha valamihez elengedhetetlen, vigyetek itthonról hűtőtáskában.
Én az itthonról vitt töltött káposztához hiányoltam de nagyon, mert azzal szeretem.
Mediterraneo | #127908 | 2010-03-06 09:43:18 | Válasz a #127907. hsz-ra
Azt hittem, ez a topik a legjobb GÖRÖG ételekről szól
Mondjuk, töltöttkáposzta helyett meg kéne kóstolni valami helyi specialitást...
Egyetértek.
Én eddig csak Athénban és Evián nem a csapvizet ittam. De Evián sem szorultunk palackosra, kútról hordtuk a friss vizet a helyiekkel együtt.
Szerintem, aki itthon is megveszi az "ásványvizet", az kint is; aki itthon csapból kortyol, kint is kipróbálja először, és utána eldönti, hogy ízlik neki vagy sem.
HU!Szerintem jó témát dobtam fel,de nagyon jól esett végigolvasni.Kár,hogy nem tudtam egyből kóstolni is Persze amiket felsoroltatok a tengeri herkentyűk kivételével mindet ismerem.Még csak hazai környezetben készítetten fogyasztottam a salátákat,remélem kint sokkal finomabb!
Ez természetes, hiszen mi is megkóstolunk minden specialitást. Nekem nagyon is ízlenek a görög ételek.
Viszont spórolásképpen (mi önellátóak vagyunk, nem szállodába megyünk) viszek is itthonról 1-2 napra valót, meg főzök is néhanapján.
Viszont más is ad étkezési, még vásárlási tanácsokat is, akkor miért baj, hogy ezt megjegyeztem. Már bocs.
Szerintem az ATIS a legjobb olaj mivel extra szűz és jó a salátákhoz és a sütéshez is.
Én már évak óta azt hozom haza.
Az ára változó de a nagyobb üzletekben 5 literk kb 18-22€
atosz.
Stavros-on az üzletben volt görög tejföl.Még ki is írták a polcra.
Igaz nem vettünk és nem kóstoltam tehát tapasztalatom nioncs róla.
El tudom képzelni, hogy valamire ráfogták ami hasonlit rá de a polcon ott volt az biztos.
Az a helyzet Imre,hogy régóta járunk görögbe,de sehol mi még egy szigeten sem kaptunk tejfölt.Athénba nem is kerestünk,de szigeteken ahol mi voltunk és jártunk egy páron, sehol nem tudtunk ilyet beszerezni a salátáinkhoz.Joghurthoz hasonlóak ezek,de távol áll az igazi magyar tejfölhöz.