eRiSsz,
Korfun még sosem találkoztam medúzákkal, szerintem ettõl nem kell tartanod.
Viszont tengeri sünöket már láttunk (ha jól tudom, inkább a köves-kavicsos részeket szeretik), úgyhogy ha ilyen helyen jártok, nem árt egy szandál, vízicipõ, vagy valami hasonló.
Sidariban homokos a part, ott még nem láttunk tengeri sünöket - de a többiek majd kijavítanak, ha tévednék.
Sziasztok!
Mi 12-én indulunk Sidari-ba busszal Bp-rõl. Campus Clubbal megyünk. Valaki jön még? Mariella appartman.
Mire készüljünk? Ha tudtok vmi infot... ) Thx!
Sziasztok!
Tegnap értünk haza Korfuról, már értem Deby, Geot, Anikó a lelkesedést!!! (Bár én maradok még Parga fun). Sidari Nikos Pool apartmanban voltunk. Ilyen korekt szállásunk még nem volt Görögországban. Azt kaptuk ami a katalógusban volt !!! Konyha teljesen felszerelt (vízmelegítõ, sütõ, szendvicssütõ, 4 féle pohárkészlet, tányér 3 féle) minden, ami náluk szokatlan. Medencés, tiszta, rendes matracos ágy, nagy erkély, csendes hegyre nézõ szobával szal teljesen elégedettek voltunk. Az autónkba a szigeten beleraktunk egy 1000t. (2hét alatt mondjuk, érthetõ) de így sem láttunk mindent!!! Hagytunk még esetleges következõ korfui nyaralásra.
Ja meduzzával nem találkoztunk, pedig sok strandon voltunk.
Üdv. újra itthon! Ugye, hogy érthetõ a lelkesedés?
Merre jártatok? A fiúk is élvezték a nyaralást? Végül elmentetek az Aqualandbe?
(Bocsánat, hogy ennyit kérdezek!)
Szia Geot!
Hú rengeteget kirándultunk. Sissi kastély, Paleokastritsa, Kassiopi, Lakones, Aggelokastro, Agios Stefanos, Achravi, Larissa, Ag.Georgios, Kerkyra 2x egyszer reggel, másodszor este, Moraitika, Korissioni tó, Pantokrator kilátó, Kalami strand, repülõket is 2x kellett megnézni, és hát természetesen Aqualand, a párommal mi is visszamentünk gyerekbe, ja és persze Sidari homokszikláit napfelkelte, és naplementekor. Szóval nem unatkoztunk. Fiúk nagyon élvezték, volt mondjuk olyan múzeumi látogatás amikor nem nagy örömmel vágtak neki, de azért mindig úgy csináltuk, hogy vegyes programok legyenek. Sidariban az elsõ héten akkora volt a víz, hogy nem tudtuk átúszni a csatornát, de az utolsó elõtti nap "korán" reggel olyan kicsi és csendes volt a tenger, hogy sikerült átúszni. Napközben viszont nem mentünk le iszonyat ami tömeg volt, felkavarták a vizet, és úgy tényleg nagyon koszosnak látszik, de reggel nagyon szép. Majd egy kicsit összeszedem magam kiválogatom a képeket és teszek fel. Sajnos kompról delfineket nem láttunk, mert Lefkimmi felé mentünk és ott nagyon rövid (persze olcsóbb is) az út, mint Kerkyra felé.
Szia Bobolya!
Kb. úgy 700 m-tõl kezdõdnek a strandok, ez nem a homoksziklás rész, hanem a lankás homokos part. 300 m-re van két nagyobb super market. A központ is 7-800 m-re van. Nem egy akkora távolság szerintem, ráadásul így nagyobb a nyugalom éjjel.
Nagyon tetszik a listád, szép helyeken jártatok!
Nekem személy szerint a fõváros, a Perama és Kanoni közötti kis gát, illetve a Vlacherna, és Lakones a kedvencem! De azt hiszem, nem is érdemes kiemelni õket, mert Korfun majdnem mindent imádok!
Egyet viszont szeretnék kérni Tõled.
Leírnád kérlek, hogy hogyan jutottatok fel a Pantokratorra? Merre mentetek, hol kanyarodtatok be stb. stb.?
Tavaly próbáltuk megtalálni a helyes utat, de már késõre járt és nem mertünk nekivágni, és szerintem nem is a legjobb irányból közelítettük meg.
Elõre is nagyon szépen köszönöm!
Mi viszonylag könnyen megtaláltuk. Szokásoshoz képest, csak 1x tévedtünk el. Szóval mi Sidariból Rodan keresztül Achravinál mi az elsõ Epsikepsi felé vezetõ táblánál elkanyarodtunk jobbra, de elég ha az elsõ lámpás keresztezõdésnél teszitek ugyanezt. Szóval nem kell elmenni Epsikepsisig, hanem elõtte Lefkinél (ami egy nagyon szép kis hegyi falu) Perema felé ott már ki van táblázva, de látni is lehet Pantokratort. Persze voltunk úgy, hogy kiírták Pantokrator egyenesen, de nem tudtuk hirtelen eldönteni, hogy a jobb ill. a bal egyenesre gondolnak. Ilyenkor a következõ falu táblát vettük figyelembe. Nekünk szerencsénk volt tiszta, bár szeles idõt fogtunk ki, de gyönyörûen lehetett az egész Albán partot és egészen a Kerkyráig felszállópályáig elláttunk.
Hát nekem nem nagyon jött be napközben a strand, reggel teljesen tiszta, lehetett látni a halakat, többször kiúsztunk a csatornáknál a homoksziklák között, de ott csak akkor tudsz maradni, ha bérelsz napernyõt és ágyat. A központi strandnál ugyanez a víz helyzet, de azért mert iszapos és homokos, viszont nagyon finom homokos. Itt nem feltétlen kell napágyat bérelni. Lassan mélyülõ, gyerekeseknek alkalmas, hatalmas várakat építettek, de búvárkodásra sajnos nem. Étterem rengeteg van, hálóval fogják a vendégeket. Gyros nekünk elég volt a kicsi 1,9, a nagy 3 eur. Vacsora is kijön 3-8 eur fogásonként. Sült kukorica 2 eur. Mi autóval voltunk, úgyhogy a bevásárlást Kerkyrában bonyolítottuk, a helyi Super Marketben csak kenyeret vettünk. A kicsi 0,70 a nagy 1,40-1,50 eur. Gyümölcslevek 0,80 - tól csillagos ég. Ásványvíz 1,59 / 6 db. Tojás 1,39 / 10db, chips 0,85 -tõl, édes kekszek 1,15-tõl, 200 gr tzatziki 2,00 eur-tól. Gyümölcsök szerintem arany árban voltak, õszibarack 2,29 eur, szõlõ 2,95 eur, dinnye 0,90 eur/kg. De ha konkrétan még valami érdekel akkor nyugodtak kérdezz, megpróbálok válaszolni. Ja és ilyen szokásos ajándékok, mint pl hûtõmágnes 1,50, törölközõ kicsi 2,50 nagy 5,00, kendõk 1,50 - 5 eur, napszemüvegek-övek 5,00 eur, nyakláncok 5-8 eur, karkötõk 2,00. Ennyi ami úgy hirtelen eszembe jutott.
Bobolya feltettem az albumom, az elsõ két kép a nikosban/ról készült. Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy a tulajjal megbeszélted a menüt bármit elkészített, reggelit-ebédet-vacsorát. És korrekt áron. Pl a pool 2 koktél + 2 mytos 11 eur. Vacsorák 3-8 eur komplett menüsor 9 eur.