Kosra indulók, figyelmét felhívnám, ki ne hagyják Nisiros szigetén a vulkán meglátogatását, és a Kos város melletti therma névre hallgató, természetes tengerparti termálfűrdőt nincs két euró a buszjegy sokan csak oda járnak a helyi busszal.
A kikötőben néha magyarok is dolgoznak, kis szerencsével anyanyelven lehet megbeszélni a hajókirándulást, nekem pont sikerült, igaz pár éve volt.
Ja és khefalosi öböl, szerintem a világ 5 legszebb standjába belefér !
Örülök, hogy jól bírta a lábad!!!
Lehet, hogy már írtad de ne haragudj most nincs időm visszaolvasni azt szeretném kérdezni, hogy tudod-e Nissyrosra Kosról mennyi idő alatt ér oda a hajó gyakran közlekedik a két sziget között vagy egy nap mondjuk csak 1x2x?
Gondoltam bekukkantok erre a fórumra. Mi júli 18-n utazunk Kosra, Marmariba a Pyli Bay Hotelben fogunk lakni egy gyermekkel
Megpróbálok visszaolvasgatni, hogy ne tegyek fel olyan kérdéseket, amikre vannak az előző oldalakon válaszok
Kíváncsi leszek a szállásra, a keresés elején még jó véleményeket találtam, utána már megoszlóak voltak. Bár szerintem nincs olyan szállás ami mindenkinek tetszene
Kedden néztem a bud.hu -n a Kos-ra induló és érkező gépek idejét, mert minket már 1 hónapja úgy informáltak a neckinél, hogy 18.50 helyett 22.00 óra lesz az indulás. Na mondom hurrá
Most hétfőn elméletileg 19.01-kor szállt fel a 18.50 helyett, és ami jött éjfél után landolt 9 perccel a 00.10 helyett. Ha ennyi csúszás lesz csak, akkor nem panaszkodom
Kedves Malecz!
Idén nem mentünk Nysirosra,de csak azért nem,mert tavaly voltunk és idén másfelé is kacsingattunk!
Tavaly a Necki szervezésében voltunk,de idén már mindent magunk intéztünk.A kosi kikötőben invitálni fognak titeket Nyirosra is pl.Laumzis-nál
keddenként megy a Stefamar L nevű hajó...és szerdánként a Nissos Kos nevű,aztán szombatonként is megy a Nissos Kos-nevű.Nem tudom,mennyi,gondolom töredéke,mint a necki útja,ami tavaly 45Eu volt/fő.Indulás 08.30kor,visszaindulás a szigetről 15.30.Az út cirka másfél óra.MINDENKÉPP ajánlatos megnézni Nysirost,ha valaki Kosra megy!
Nézd meg az oldalukat:
www.laumzis-cruises.gr
A kirándulásokat mi is saját szervezésben szeretnénk megoldani. Tapasztalatod alapján, ha korán kimegyünk a kikötőben, aznapra már tudunk helyet foglalni a kirándulásra vagy csak másik időpontra? Esetleg érdemes előtte felkeresni egy helyi utazásszerzvezőt, hogy tutira legyen helyünk?
Előre is köszönöm a válaszod
Kedves hajdunem!!
Egy példa:szerdán reggel 10előtt pár perccel elsétáltunk a kikötőig,máris egy kedves görög invitált a hajójára a 3sziget-túrára,ami mindennap megy,több hajó is indul,mindegyiknek más a neve és mivel fejenként 20Eu volt,amiben az ebéd is benne volt/5EU/egy kalymnosi tavernában,hát persze,hogy nem mondtunk nemet!
Mindegyik hajó 10.00kor indul 3sziget-túrára/Kalymnos,Pserimos,Plati-ami egy nagy szikla,csodás fürdési lehetőséggel a kristálytiszta vízben!/
A Laumzis-nál akartunk Rodoszra foglalni indulási napja előtt,de mondta a pasi,hogy már sajnos csak a jövő hetire van hely,de mivel mi 2hétig voltunk,hát elfogadtuk!
Érdemes 8körül kimenni,begyűjthettek pár papiruszt és eldönthetitek,kivel akartok menni és hova...minimális nyelvtudás elég,angolt mindenki tudja/oroszt is /
A kikötővel szemben is van egy kicsi utca/nem lehet eltévedni,nagyon kicsi a város/rengeteg helyi utazási iroda van,mi az Adris-Travellel dumcsiztuk le Symit,háztól-házig leszerveztek mindent...Meg kellett mondani,melyik szállodában laksz,indulás előtt vagy buszt vagy taxit küldenek érted,a kikötőig visznek,kezedbe nyomnak egy papírt,megmutatják,melyik hajó visz,aztán regisztrálod magad a hajón,kapsz egy ,,beszálló-kártyát",amit elteszel és ha pl.Panormitisen megálltok,egy órán mutatják,mikorra kell visszaérni a hajóra,ott újra bemutatjátok a kártyát...nem is kell nyelvtudás,minden megy magától!Hazafelé vár a taxi vagy a busz a kikötőben és elvisz ,,hazáig"!
Szervezésben lehetne mit tanulni tölük!!
Egyébként pedig ha valamelyikőtök kíváncsi pár fotóra,folyamatosan felteszem az iwiw-re,megnézhetitek.
Szekeresné ,,MÉSZI"Andrea vagyok,biztosan megtaláltok,van sok más kép is és lesz is!
Sziasztok!
Sziasztok! Én tavalyelőtt voltam Koson és nagyon tetszett. A főváros nagyon kis hangulatos hely, kevés látnivalóval de nagyon aranyos. A kikötőben számtalan hajó áll és be lehet fizetni a különböző programokra, ott alkudni is lehet. Mi egy erdélyi sráccal mentünk hajókázni.
Amit nem lehet kihagyni: feltétlenül meg kell nézni a meleg vizű "forrást", hajnalban érdemes odamenni, mert hőségben nem túl élvezetes....
Nekem nagyon tetszett Antimachia, ez egy romvár amit útközben találtunk, az egyik oldalról tök szép kilátás nyílik a tengerre.
Ziát is érdemes megnézni a naplemente miatt, vannak kimondottan a panorámára berendezkedett éttermek, nagyon finom tintahalat és frissen facsart gyümölcsleveket adnak.
Ha jó partot keres az ember, szerintem azok nem a szálloda környékén vannak hanem -ha jó emlékszem - valahol dél-nyugat felé. Ilyen pl a Paradise Beach és környéke. Gyönyörű öblök találhatóak ott de étterem meg közért nincs úgyhogy oda érdemes vizet meg némi ennivalót vinni.
Sziasztok !
07.11-én jöttünk haza kos-ról. A Pyli Bay hotelben voltunk 2 hétig. A szálloda jó, minden nap van takaritás, a kaja nagyon izlett, változatos volt és volt miben válogatni. A szálloda nagy területen van és két egyforma medencéje van.