Sziasztok!
Új fejlemény van utazás ügyben
Kiderült,hogy sztrájkolnak a görög komptársaságnál így belföldi repülõvel megyünk Athénból Karpathosra
Mindösszesen 25€/fõ plusz költségünk lesz
Holnap nem 14.50-kor indulunk Tatabányáról hanem reggel 6.40-kor mert a repülõ görög idõ szerint 12.30-kor indul.Így du kb.14-15 körül már a szálláson leszünk!!!!
Mondhatni kaptunk még egy plusz napot
Szia Kristi!
Nagyon örülök ennek a remek hírnek!!!!! Gondolom ti mégjobban!!!! Remélem, minden rendben lesz. Valszeg kisebbpropelleres masinával mentek, mint mi is. Semmivel sem rosszabb, mint a sugárhajtású gép, de külön élmény!!!
Akkor most ezáltal még több napot lesztek a szigeten?????????????
Szia Kriszti!
Jézus-Mária!!!! Állati mázlisták vagytok. Már a harmadik napot nyeritek!
Nekünk eddig senki sem telefonált. Semmit sem tudok.
Akkor reggel indultok.
Ha folytatódik ez a szerencse sorozat vegyetek kint egy lottót és nézzétek a földet folyamatosan, biztos találtok egy teli pénztárcát.
Most már nagyon izgulok, hogy velünk hogy lesz.
Mindenesetre nagyon jó utat és jó nyaralást kívánunk.
Josza és Cilla
Kristi, olyan gyorsan nem fog menni a mi utazásunk, mert nem találok nekünk tetszõ szállást. Ha nincs olyan szállás, amit mi szeretünk, akkor nem megyünk arra szigetre. Szóval ez még húzódik vagy egy hónapot. Karpathosszal lenne persze a legegyszerûbb dolgunk, mert olcsó is, a szállást is ismerjük, de sajnos oda nincs 9-12 napos turnus, csak 1-2 hetes, és mi 9 napot szeretnénk. Szóval nem egyszerû.
Mégegyszer nagyon szép nyaralást kívánok és jó utat!!! Én is sokat fogok rátok gondolni és nagyon várom a reakcióidat.
Andi
Ps. Mindenképpen nézzétek meg Pigadiát egyszer esti fényeiben és õljetek be egy kávézóva. A kikötõi soron vagy egy nagyon jó, ami olcsóbb is, mint a többi: babmuszcsöves székek vannak, narancssárga párnákkal és egy 40 körüli, alacsony, fekete-lófarokba kötött hajú srác szolgál fel. Tudom, így nehéz megtalálni, de a nevét sajna nem jegyeztem meg.
Ja, és ha szeretitek, egyetek Finikben egy olyan haltányért, isteni volt!!!!
Most talulmányozom a Tõzsér könyvet (Kos-Rhodos), ami már évek óta meg van, de még bele sem néztem. Erre látom, hogy kb. 10 oldalt ír Karpathosról is!!! 85. oldaltól....
Sziasztok! Udvozlet az atheni repterrol mindenkinek. Sima utunk volt a hataron sem volt gond sehol. 11 55kor indulunk Karpathosra. Ha tudok onnan is jelentkezem.
Kristi, ma a munkából hazafelé gondoltam rád, hogy dél van, most kell Athénba érnetek és déután már Karpathoson leszel. Meglepõdtem, hogy ilyen hamar jelentkezel, de nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan odaértetek és minden rendben. Várom a további híreket!!! Puszi
sziasztok
udvozlet innen Karpathos-rol.Az ido csodaszep,a sziget is.Lefkos sajnos nagyon alulmulta a varakozasunkat.szinte semmi sincs a faluban.2 pici supermarket,de kinalat semmi,5-6 taverna 2 kolcsonzo es ennyi.a szallasunk viszont nagyon jo pazar a kilatas.bereltunk autot 20e/nap Citroen C3.minden nap elindulunk reggel ejjel erkezunk haza.A strandok nagyon szepek a taj is meseszep.
Andi
megtalaltuk a supermarketet,es a gyrosost is.ma voltunk a repter ogotti strandokon,elmentunk a legvegere ahol van egy kis felsziget es ketoldalrol,meseszep part karibi szinu tengerrel,holnao is oda megyunk.
Finikiben szeretnem megtalalni a halas ettermet amirol irtal,nincs veletlenul keped rola?
sokszor eszembe jutsz,igazad volt a gorogokkel kapcsolatban,nagzon elangolosodtak,ha koszonunk gorogul angolul koszonnek vissza es nem ertekelik ha megprobalsz gorogul makogni valamit.Egyebkent baratsagosak,csak furcsak kicsit nekem is.
A vacsorakat mi viszont eddig jol valasztottuk meg,mindig finomat kaptunk es eleget.
a faluval kapcsolatban igazad volt,nagzon nem szerencses valasztas ittlakas szempontjabol,szerintem itt csak pigadiaban erdemes megszallni,ahogy mondtad.
a faluban semmi sincs igy itt vasarolunk be es estenkent mindig errefele megyunk haza igy itt vacsizunk.az arak igaz kicsit magasabbak mint mashol,de nem olyan veszes.(persze figyelni kell mit hol veszel)
Már nagyon lestem, hogy jelentkezz. Most jöttem a munkából és mondta párom, hogy a bp-i Kriszti barátnõm keresett msn-en, de nem értette, hogy mi van (mert õ alig tud magyarul és azt sem, hogy azok a barátnõmék mit akarnak Karpathosszal téged meg nem ismer ). Nekem automatikusan jelentkezik be az msn, tehát ha a párom van a gépnél, akkor is kiír engem, mintha ott lennék.
Nagyon örülök, hogy nagyjából minden tetszik. Én mondtam, hogy Lefkos nem egy falu, hanem kb. 20 apartmanból álló üdülõtelep. Teljesen felcsigáztál, hogy sikerült a leírásaim alapján megtalálni a gíroszost és a boltot Pigadiában.
A finiki halast nem tudom elmagyarázni. Ott minden taverna haltaverna. Közvetlenül a parton azt hiszem három van egymás mellett. Ami van róla fotóm azt beteszem mindjárt ide. Talán az alapján felismered.
Itt a második képen Finiki. A parti tavernák közül az, amelyik annyira jobbkézfelé esik, hogy ezen a képen nem látszik a bozóttól. Ez volt az egyetlen, ahol olyan volt kiírva a táblára, hogy Fischplatte, vagy Fishtable, azaz haltál (azt hiszem 18 Euro), amin hat hal volt.
Érezzétek nagyon jól magatokat, minden nap gondolok rád és nagyon várok minden friss hírt.
Ui.: Ami ott a fejem feltt kicsit látszik, az egy kovácsoltvas napocska. Ez jó kiindulópont lehet, hogy felismerd...remélem, ezt még idõben olvasod és szerencsétek lesz, hogy nálatok is lesz ilyen haltálas kínálat.
Minden nap gondolok rad es a sok hasznos infodra
Pont ma voltunk megnezni Finikit tudom hol ettetek ,megyunk mi is remelem ilyen jo kis adagot kapunk.
Tegnap voltunk Olymbosba jol megszivtuk,mert csinaljak az utat es le van zarva csak 12-13 kozt lehet elmenni ,vagy reggel 1/2 8-ig.
elozo nap Spoaban jartunk megkerdeztunk egy helyit azt mondta,nincs gond barmikor mehetunk.Erre masnap megyunk 10-elott jo 4-5 km megtettunk utana ott voltak a gepek varnunk kellett majd 2 orat.
sajnaltam az elvesztegetett idonket.de amig vartunk elkezdem irni a beszamolom
Olymbos nekem nagyon tetszett,egesz nap rohangaltam fel-le az utcakon,de igy is sok helyre nem mentunk le.Este jottunk el 7-utan epp,hogy vilagosban tudtunk kijonni a zotyogos uton.
Nagyon baratsagosak voltak a helyiek ettunk jo kis mix talat mi is,ez nem volt nagyon sok,de csak helyi etel volt rajta.Nekem nagyon izlett.
Most ettunk epp a gyrososnal amit ajanlottal,en csirkes baconos gyrost,parom meg bifsztekist.
Ma volt az elso nap,hogy meghaladta a turelmi szintemet a szel erossege.
Sajnos hiaba kerestunk szelmentes partot.A repternel valami csodaszep obloket talaltunk ma is de sajna mar mindegyiknek foglalt volt a szelmentes resze.
Ma megkeresem a leirasodban Ti hol furodtetek szelmentes helyen,de ha van otleted ird meg legyszives.
most megyek,majd meg jovok,ha barmi eszedbe jut ird meg legyszives.
Kristi, nagyon örülök megint, nekem sem telik el nap anélkül, hogy ne gondolnék rád, vajon merre jártok, mit csináltok.
Na az útból is lesz valami??? Tavaly még semmit sem csináltak.
Szélcsendes strandnak a legvadab szél idején is csak egy bizonyult, ezt tudom nagyon ajánlani, mert jól védett: az Ammopi-öböl strandjai között, Mikri Ammopi.
Ide beteszek képeket róla, de valószínûleg, mire ezt megszerkesztem, te már nem leszel ott.
Az elsõ kép a nagy Ammopi-strand, a másik kettõ a kis Ammopi.