Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 48 49 50   >
Üzenet
  Bocsika | #100489 Üzenet | 2009-05-21 08:51:31 |
Killerlaca!
Teljesen korrekt aBerili által leírt dolog mi pontosan így cselekedtünk a 9 hónapos babával.Naptejet 30-as faktorút vettem /AVON/és tökéletesen bevált.Nem olcsó de 2évig használható,fehér sapi és egy könnyű vehér kis ing fontos!Déltől ne legyetek a napon 4-5 óráig és biztos nem lesz semmi gond!
  Dias | #100696 Üzenet | 2009-05-21 21:51:12 |
Szerintem 50+ faktorú naptejet is elbírna a kis bőre.Biztos ami biztos! A mi gyerekeinket (akik most 7-8 évesek) mindig ezzel kentük és sosem volt leégés.
  Mamin | #100704 Üzenet | 2009-05-21 22:13:21 | Válasz a #100483. hsz-ra Előzmény #100483
Szia!

Azt gondolom, az 50+-os naptej valóban hasznos kicsi babánál, még itthon is. Főleg, hogyha tejfehér a bőre. Mi nyolc hónaposan vittük tengerhez a kisebbik gyerkőcöt, folyton meztelen volt és ezzel kentük, fehérebben hoztuk haza, mint ahogy elvittük. Viszont a babakocsiba kötöttünk ruhapelenkát, hogy a nap ne süssön be sehonnan, ha aludt, valamint ha nagyon melege volt a hosszú fehér pólókban , akkor szintén pelenkával pótoltuk a ruházatot, lengébb és szellősebb volt. Egy szélsátor nagyon jó szolgálatot tehet, mert a nap ellen is véd, de félig nyitott, így szellős.
Szerintem mindenki normális, aki utaztatja a gyerekét, ha nem teszi ki túlzott tehernek (déli nap, vagy megállás nélküli hosszú utazás stb.).
A mi gyerekeink szívesen utaznak autóban, imádják a vizet és nem riadnak meg az új dolgoktól. Ha nem ilyenek lennének biztosan többet gondolkodtunk volna, hogy vigyük-e őket, vagy sem. De azt is mondják, hogy ha a szülő élvezi a nyaralást és nem aggódik folyton, akkor a gyerek is jól érzi magát. Lehet ebben valami.
Szép nyaralást nektek.
Üdv,
Mamin
  Killerlaca | #100780 Üzenet | 2009-05-22 12:14:07 |
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató hozzászólását. Igen szerintem is 50 faktor körüli naptejet viszünk. Jó a sima amit mi használunk vagy kimondottan gyereknaptej kell?
Igen szélsátor beszerzése is fel van írva a listánkra. De gondolom babakocsiba is nyugodtan le lehet kenni és akkor ott sem ég le. icon_wink.gif

Üdv
Laci
  Mamin | #100808 Üzenet | 2009-05-22 14:47:03 | Válasz a #100780. hsz-ra Előzmény #100780
SZia!

Előnyösebb a gyereknaptej, mert elméletileg kevesebb a parfüm anyag benne, kevésbé allergizáló. Másrészt jobban ellenáll a víznek illetve hamarabb beszívódik, nem annyira ragad bele a homok. A szélsátor aljára mi "habtapit" tettünk, biztosan ismered, ami puha és nem forrósítja át a homok. Persze, a babakocsiban is le kell kenni, de ha alszik, akkor eléggé be tud izzadni, ha süt rá a nap, de még csak a melegtől is. Emiatt hasznos volt a ruhapelenka "függöny".

Mamin
  Ildiko25 | #100810 Üzenet | 2009-05-22 15:00:03 | Válasz a #100780. hsz-ra Előzmény #100780
Szia!

Mi tavaly Sartin voltunk az 1 éves, 2 hónapos kislányunkkal, akkor 40 faktoros baba naptejet vittünk, de volt nálunk 30-as is! De az előbbit használtuk csak, és egy picit fogta meg a napocska! Mindíg fején volt a fehér kiskalapja, sőt valamikor bevizeztük a sapiját, és volt nálunk fehér poló is! Megpróbáltuk mindíg a napernyő alatt tartani, de hát ezt egy izgő-mozgó babától nem vártuk el! icon_biggrin.gif
Többnyire Sarti beachen voltunk, mert ott nem voltak nagy hullámok, és Vivi élvezte a tengert! icon_wink.gif
  Berili | #100831 Üzenet | 2009-05-22 16:58:22 |
Killerlaca, az előttem szólók már leírták mit érdemes használni, mi 30 faktorú kifejezetten babáknak való naptejet vittünk, a nagyon erős napon (11-től 15-16 óráig) nem voltunk vele tűző napon, legfeljebb árnyékban. De ez nem csak kinn görög napon volt így, itthon sem tettük ezt másképp. Kifejezetten barnás volt a kis bőre, amikor hazajöttünk vele. De soha sehol (itthon sem) égett meg... Nekünk volt szélsátorunk, de nem vált be annyira. Jobb volt a nyitott babakocsi, mert jobban járt benne a szél. A sátorban valahogy fülledtebb, melegebb volt. Ha fürödtünk vele, amit nagyon szeretett, akkor kis sapkát tettem a buksijára. Nem tiltakozott ellen soha sem. Mostanában viszont rendszeresen lerángatja. Igaz, most már olyan sok haja van, hogy annyira nem is fontos. És hát szerintem az, hogy szopizott sok mindentől megvédte akkor még...

Úgy gondolom, hogy azzal, hogy elviszed a gyereket, legfeljebb akkor teszel rosszat, ha olyan kis "otthonülő", viszont nekünk az összes csemeténk (mind a négy) olyan világjáró... nem azért mert, mi így szerettük volna, hanem azért, mert így alakult az életünk. Hosszú ideig egyedül neveltem a gyerekeim, ezért ha nekem mennem kellett, bizony sokszor ők is jöttek. Legyen Magyarország, vagy külföld.
  Balazsbea | #100835 Üzenet | 2009-05-22 17:23:55 |
Sziasztok!

A magas faktorszámú napvédő készítményekkel vigyázni kell, mert a legtöbb tartalmaz titán-dioxidot, ami állítólag erősen rákkeltő hatású. Egyszer hallottam erről egy eléggé meggyőző érvelést, azóta inkább kerülöm a titán-dioxidos készítményeket. Számomra megdöbbentő volt, hogy a pl. a Nivea gyereknaptejekben van titán-dioxid. icon_sad.gif Nekünk tökéletesen bevált a 30-as faktorú gyereknaptej az Avontól (nem vagyok Avon-ügynök icon_wink.gif ), ebben nincs titán-dioxid, de az 50-esben például már van, ezért azt nem használjuk. De hozzá kell tennem, hogy a lányunk nagyon szerencsés bőrtípussal van megáldva, soha nem pirosodik, csak barnul, már tavasszal, krém nélkül is. icon_smile.gif Szóval nem biztos, hogy egy világos bőrtípusú gyereknél is elegendő a 30-as faktor, akkor valószínűleg én is magasabb faktorszámot választanék és egy drágább kategóriát, biztos, ami biztos.

A lányunk hároméves koráig 11-től 3-ig mindig árnyékba vonultunk, de amióta nem alszik, lehetetlen becipelni a szobába a tengertől, ezért mást kellett kitalálni. Nagyon bevált az, hogy leszúrunk a parton egy napernyőt mindig oda, ahol éppen játszik, akár közvetlen a víz mellé, aztán ha megunja azt a helyet, vele költözik a napernyő is. icon_smile.gif És persze folyamatosan kenegetem, főleg mielőtt bemegy a vízbe és miután kijön, így elég sok naptej elfogy, tavaly a két hét alatt 15 flakont használtunk el hárman, de sikerült elkerülni a leégést, így megérte. icon_smile.gif

Egyébként arról is sokat beszélnek újabban, hogy igenis szükséges valamennyi időt dél körül is eltölteni a napon, mert akkor elég intenzív ahhoz a napsugárzás, hogy kellő mennyiségű D vitamin képződjön a szervezetben. Hallottam már olyan szakembert is erről beszélni, aki azt mondta, sokkal veszélyesebb a napfénytől ilyenkor teljesen elvonulni, mert a D vitamin hiánya összefüggésben van például a vastagbélrák kialakulásával, ami ma már sajnos egy nagyon elterjedt betegség.

Amire még érdemes figyelni a naptejekkel kapcsolatban az, hogy ne csak a leégést okozó UVB sugaraktól védjen, hanem a bőr mélyebb rétegeit érintő UVA-tól is, mert hosszútávon ez is bőrrák kialakulásához vezethet.
  Berili | #100837 Üzenet | 2009-05-22 17:35:25 |
Inkább kicsit kevesebb legyen a napfény, azért azt gondolom, kinn a piciknek elég erős a napsugárzás. Persze, nem mondom, hogy állandóan védem a kis törpét, tavaly alig lehetett kinn tartani a vízből... állandóan fürdött volna. Főleg olyan helyeken, ahol kisebbek voltak a hullámok.

De mi is az Avon gyereknaptejet használtuk. Nekünk nagyon bevált még a nagyoknál is. A nagyobb lányomnak több anyajegyet is le kellett venni tavaly tavasszal, és még azok helyeit is ezzel kentük, s nem lett hál' istenek semmi baj.
  Balazsbea | #100854 Üzenet | 2009-05-22 20:45:22 |
S ne felejtsük el a gyerek szemeinek védelmét sem, amihez szerintem nélkülözhetetlen egy jó minőségű napszemüveg. Mi kicsi korától úgy szoktattuk a lányunkat, hogy vízparton tegye fel, nagyon hamar megszokta, mert egyszerűen rájött, mennyivel jobban lát, ha nem kell hunyorognia. icon_smile.gif Időnként leveheti, ha nagyon akarja, de magától felveszi újra, mert érzi, mennyivel kényelmesebb így a szemeinek. A kalapot nem igazán szereti, mert melegíti a fejét, de ha az ízlésének megfelelőt választunk, felveszi legalább olyankor, amikor érezhetően erősen tűz a nap. S mindig van nálunk egy fehér kisruha is, ami akkor is jól jön, ha időnként hordja a homokot a szél. Ha megmagyarázzuk a gyereknek, mi miért jó, sokkal jobban elfogadja, mintha csak ráerőltetnénk, bár néha azért trükkökre is szükség lehet, hogy meggyőzzük a makacs kis fejüket! icon_wink.gif De pont ettől aranyosak, nem? icon_lol.gif
  Berili | #100873 Üzenet | 2009-05-22 23:11:31 |
Én rendszerint arra szoktam hivatkozni mennyivel szebb úgy... Eddig bejött... icon_lol.gif icon_lol.gif
  Triznyak | #100911 Üzenet | 2009-05-23 13:58:51 | Válasz a #100835. hsz-ra Előzmény #100835
"A magas faktorszámú napvédő készítményekkel vigyázni kell, mert a legtöbb tartalmaz titán-dioxidot, ami állítólag erősen rákkeltő hatású."

Ez így, ebben a formában nem valós! Főleg az "erősen" kifejezés használata. Vannak vélemények amik szerint van kockázata, de bizonyítani eddig senkinek sem sikerült. A napozószerekkel egyébként sem kerül a szervezetbe, bőrön át nem szívódik fel. Ha már kockázatról beszélünk, sokkal inkább a széles körben használt ételszínezék (E171) és a fogkrém miatt kellene aggódni.
  S.Andi | #100924 Üzenet | 2009-05-23 16:23:56 | Válasz a #100452. hsz-ra Előzmény #100452
Szia Berili!

Mi kb. 3 hét múlva utazunk Kos szigetre a kislányunkkal(19 hónapos lesz). Egy kicsit aggódom, hogy mi lesz, ha bedugul a füle a repülőn.Na, meg kezdjük ott, hogy miről fogom észrevenni? Még csak egy pár szót mond. Nagyobb gyerekeknél ez nem gond, mert ők maguktól is szólnak.
Mit lehet ilyen estben tenni?Már többször is repültünk a férjemmel, nekem soha nem dugult be a fülem, a férjemnél már előfordult. Az út alatt rágózni szoktunk, mert egyesek szerint az segít.Mit tanácsolsz?Te mit csináltál a gyermekeddel, mikor bedugult a füle?

Üdv.: S. Andi
  Balazsbea | #100931 Üzenet | 2009-05-23 17:46:02 | Válasz a #100911. hsz-ra Előzmény #100911
Kedves Triznyak!

Azért írtam bele a mondatba, hogy "állítólag", mivel én is csak hallottam, viszont annyira meggyőző volt az érvelés, hogy azóta akkor érezném rosszul magam, ha titán-dioxid tartalmú naptejet kennék a gyerekemre. icon_sad.gif Tudom, hogy nagyon sok híresztelés kering mindenfelé, nagyon észnél kell lenni, mit hiszünk el és mit nem - főleg, ha nem értünk valamihez -, de engem meggyőzőtt a két évvel ezelőtt hallott szakértői magyarázat egy televíziós műsorban, s azért írtam oda az "erősen" szót, mert a szakember is ezt használta. Azóta sokkal jobban odafigyelek, milyen naptejet választok, sőt, mindenféle titán-dioxid tartalmú készítményt kerülök, mert így tartom helyesnek. Gondoltam, megosztom másokkal azt, amire én figyelek, hátha valaki most hall erről a veszélyről először, s legalább utánanézhet, ha úgy gondolja, szeretne többet tudni a dologról. Persze ha valaki folytatja a már eddig is bevált napozószer alkalmazását, az az ő személyes joga, de legalább tud róla, hogy vannak más vélemények is, mint amit ő eddig gondolt. Azt hiszem, ez nem válik senki kárára, mert így jobban odafigyelünk, mit is veszünk, nem csak naivan leemeljük az első 50-es faktorszámú naptejet, s arra gondolunk, megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy megóvjuk a gyerek bőrét. Több szem többet lát.

Sajnos ma már senki sem érezheti biztonságban magát, minden tele van veszélyes anyagokkal, adalékokkal, tartósítószerekkel, a minőségbiztosítás nemhogy gyakorlatban, de még elméletben sem működik, minden a pénz körül forog... Szomorú világ ez ilyen téren, s nagyon meg kell gondolnunk, mit eszünk-iszunk vagy épp kenünk magunkra, és még sorolhatnám. Mindenki próbál kapaszkodókat keresni, így én is, s ha már a fogkrémet említetted, megjegyezném, hogy azok közül is sokban van titán-dioxid, s én bizony azokat is kerülöm. De igyekszem nem túlaggódni magam ilyen dolgokon, mert az akár ártalmasabb is lehet, mint maga a szer, amit magunkra kenünk. Azért remélem nem baj, hogy leírtam a véleményem, soha nem hiszem azt, hogy csak nekem lehet igazam, sőt! icon_smile.gif
  Triznyak | #101006 Üzenet | 2009-05-23 21:47:49 | Válasz a #100931. hsz-ra Előzmény #100931
"Azért remélem nem baj, hogy leírtam a véleményem,...."

Ezt tettem én is! icon_smile.gif

Biztos vagy abban, ha titán-dioxid szó nem szerepel a csomagoláson akkor nincs is benne? Az E171-es kód sincs rajta? Magas faktorú fényvédőket nehéz nélküle csinálni, nagyon kevés olyan anyag van amivel helyettesíthető lenne káros hatások nélkül.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu