Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Szöszy!!! | #2946 Üzenet | 2005-10-20 16:44:28 |
Sziaztok!

Hú,na igen,a kínálgatások.....mi az ékszerboltban éltük ezt folyamatosan át icon_smile.gif Bementünk és mindig fiatal görög fiúk voltak bent,aztán elkezdtek kínálgatni...én folyton kicsempésztem,mert melegben iszogatni..... icon_smile.gif Az nagyon kemény volt,amikor végig kínálgattak minket ,és vettünk vmit,aztán közölték,hogy jajj ez nekünk ajándék icon_smile.gif Na,mondom ide jövünk máskor is icon_smile.gif
Igen,tudom melyik boltról beszéltél icon_smile.gif
Nekem nagyon hiányzik a part....hú,a bulik...inkább egy szóval úgy mondanám,hogy aza feeling icon_smile.gif Mert ott aztán van!!!
Mi idén július 18-27ig voltunk kint,nekem nagyon megfelet icon_smile.gif
Miért volt jobb az elõszezon Kriszta?
  Kriszta35 | #2949 Üzenet | 2005-10-20 17:53:09 |
Szia Szöszy!

Mert nem voltak olyan sokan, nem volt akkora tömeg, nem kellett sehol sorba állni, a parton volt hely, nem egymás mellett voltunk.
És rengeteg minden volt a boltba, választék jobb volt.

A boltos megismert, és adott mindig ajándékot, sok kis vázát hoztam haza, amit csak úgy kaptam, mert megismert.
A fánkos srácnál, tudtunk alkudni, és néha tényleg olcsóbban kaptuk a fánkot.
Szóval másabb.
És úgyanúgy meleg van, a tenger szép tiszta. Talán még a helybéliek is nyugisabbak tõlünk.

Kriszta
  Szöszy!!! | #2951 Üzenet | 2005-10-20 20:09:21 |
Á,értem.Nyugisabb,az biztos...de nekem a nagy pörgés is tökéletesen megfelel icon_smile.gif
Mi idén elmentünk a kalózhajóra! Ti voltatok már? Nagyon szuper volt.Mondjuk úgy indult az egész,hogy egyik barátnõm,akik már tavaly volt elmondta,hogy csak ne buli után menjünk,mert úgy elég érdekes lesz... icon_smile.gifHát akik aznap a kalózhajó utasai voltak,azok elõzõ éjjel,mind egytõl egyig az Omilosban reggelig hejehujáztunk icon_smile.gif Képzelheted 2 óra alvás után miylen felemelõ érzés volt reggel 8 kor indulni...hú ,az eleje érdekes volt,vhogy mindneki a túlélésért küzdött...de az eslõ 1 óra után rájöttünk,hogy ez nagyon hangulatos,görög zene,tenger,Olympos,szép kilátás,egyszóval szuper volt icon_smile.gif
Én ezt a programot mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
  Rebeka | #2952 Üzenet | 2005-10-20 20:15:49 |
Mi tavaly az elõszezon végén voltunk kinn, de elég sokan voltak akkor is. Miattam és a gyerekek miatt nem tudunk az iskola vége elõtt utazni, így a nyüzsis helyek akkorra már telnek rendesen.
A másik gondom az elõszezonnal: olyan hosszú még utána a nyár, a végére már alig marad a nyaralás érzésébõl. Persze akinek több út adatik egy nyáron az szerencsésebb. Nem tudom itt közülünk hányan vannak ilyenek, irígylem õket.
  Ferrari | #2958 Üzenet | 2005-10-21 08:40:36 |
Sziasztok!

Én jobban szeretek szeptember elsõ hetében menni.
Az elõszezonban még nem olyan meleg a tenger, viszont szeptemberben még meleg, nincs olyan nagy tömeg.
A görögök pedig ugyanolyan kedvesek, mint a fõszezonban vagy elõszeszonban. Azzal nincs gond.
Egyetértek Rebakával abban, hbogy, ha elõszezonban megyek, akkor még olyan hosszú a nyár éy az olyan rossz.
  Kvalcsi | #2959 Üzenet | 2005-10-21 09:07:38 | Mikor menjünk nyaralni
ferrari írta:
Sziasztok!

Én jobban szeretek szeptember elsõ hetében menni.
Az elõszezonban még nem olyan meleg a tenger, viszont szeptemberben még meleg, nincs olyan nagy tömeg.
A görögök pedig ugyanolyan kedvesek, mint a fõszezonban vagy elõszeszonban. Azzal nincs gond.
Egyetértek Rebakával abban, hbogy, ha elõszezonban megyek, akkor még olyan hosszú a nyár éy az olyan rossz.

Szia Ferrari!

Én is szeptember elsõ felében szeretek nyaralni, az általad is említett okok miatt, de sokszor voltam már június végén, július elején. Nekem nagyon jó ez az idõpont is, mert ilyenkor van a legtovább világos, még nincs tömegnyomor, rengeteg a virág és még nincs kiégve semmi, meleg van, de nem elviselhetetlenül. Egyetlen hátránya, hogy a víz tényleg hidegebb még mint szeptemberben, de fürödni lehet benne, és nem kell hozzá jegesmacinak lenni.

Üdv.:
  Kriszta35 | #2960 Üzenet | 2005-10-21 10:28:39 |
Sziasztok!

Milyen jó kis beszélgetést lett itt is.

Én Valcsival értek most egyet, a tömeg, és a széplátnivalók miatt. És nekem igazából az a napközben 30 fok bõven elég. A tenger az egy hónap alatt nem sokkal melegebb lett, így még azt se mondhatom, hogy azért megyek majd késõbb.

A másik Rebi amit írtál, ha utána számolsz, hogy a Balcsin is ott hagytunk volna 100ezert, és milyen volt az idõ, akkor melyik a drágább? Szerintem az anyagiakan túl, persze a lelki dolgok is fontosak. A másik én voltam idén itthon is a két nagy tavunknál, és a Tiszánál, nem hanyagolom el a mi kis országunkat sem.
A szeptember pedig az iskola kezdés miatt kizárva, és az egész nyarat csak ábrándozással tölteni, szerintem az sem jó.

Puszi

Kriszta
  Kriszta35 | #2961 Üzenet | 2005-10-21 10:31:40 |
Szia Szöszy!

Pörgés akkor is volt bõven, és az elég is nekem.
A kalóz hajót nem próbáltuk ki, valahogyan az kimaradt, tényleg nem is értem, hogy miért, de majd jövõre azt is kipróbáljuk

Üdv

Kriszta
  Rebeka | #2964 Üzenet | 2005-10-21 12:42:13 |
Kriszta35 írta:
a Balcsin is ott hagytunk volna 100ezert, és milyen volt az idõ, akkor melyik a drágább?

A Balcsira nem járunk, a gyerekek mennek oda esetleg nyelvi táborba. Gyermekkoromban nyaranta legalább egy hónapot töltöttem ott, ma már számomra elvesztette a varázsát.
A mi számításaink szerint sem jönnénk ki olcsóbban ott, ráadásul tényleg nincs biztosítva a jó idõ. És akkor nem beszéltünk mindarról ami miatt végeredményképpen Görögországba járunk!
A szeptember nekem is vonzó lenne, de tartok tõle, hogy a fõnököm nem tapsolna örömében. icon_lol.gif
Egyet értek Krisztával, hogy nem feledhetjük saját hazánk tájait sem. Számunkra az év más iskolai szüneteinek programjai ezek, bár néha jó lenne megnézni Görögországot nem csak nyáron. Talán 20 év múlva, nyugdíjas éveinkben. icon_lol.gif
Nyári ábrándozás? Az tõlem nagyon távol van. icon_wink.gif
  Kriszta35 | #2986 Üzenet | 2005-10-23 20:23:15 |
Sziasztok!

A másik mániám, amit Parálián kiélhettem, a boltról boltra járkálás, és minden megfogása.

Nagyon tetszettek, a szobrocskák, és a különféle tányérok, és bögrék, amik arannyal is be vannak futatva. A kagylók , és a süni hal, persze lehet, hogy azt nem így hívják, de egy nagyot sieresen haza tudtam hozni, ami most a plafonról lóg ránk, és nagyon szép látvány.

Ami még jól esett, persze lehet, hogy nem ez a legjobb szó rá, de sok kabátot lehetett kapni ami bõrbõl készült, és volt olyan amin Balaton felírat volt. Hát én csak mosolyogtam az eladóra, és megköszöntem. Cserébe kaptam kedves szavakat tõle, úgy láttam örül, hogy beszéltünk, pedig semmit nem vettem tõle.

Kriszta
  Szöszy!!! | #2989 Üzenet | 2005-10-24 10:51:54 |
Szép jó reggelt mindenkinek!

Egyébként tényleg a legtöbb helyen akkro is kedvesek az eberrel,ha nem is veszünk semmit,és ez oylan jó icon_smile.gif
mi is még amikor legelõször barátaimmal kitatláltuk,hogy menjünk együtt vhová nyaralni, a Balatont tûztük ki úticélul.Aztán érdeklõdtünk,itt-ott,utazási irodáknál,és vhogy Paralia lett belõle.Árban ugyanott jön ki mostmár az ember,itt a jóidõ,jókedv,bulik,napsütés,tenger...stb. garatntált icon_smile.gif Hát kell ennél több?
Ettõ függetlenül minden évben a Balatonon töltök 1-2 hetet,de pl. idén amikor lementem nagy bátran belemerészkedtem a vízbe....aztán ki is jöttem gyorsan és onntól kezdve melegítõben csodáltam minden nap a vizet.Sajnos a Balton elnéptelenedett,hát de érthetõ is.Amikor már Görögországba olcsóbb lassan elmenni??Miért emeltk az árakat a csillagos égbe..jó a német túristák miatt,csakhogy már azok sincsenek,szóval ez jó buli volt.
  Ferrari | #2991 Üzenet | 2005-10-24 13:40:54 |
Az idén nyáron nem sok jó idõ volt nálunk. Sajnos ez minden évben így van, megtervezed a nyaralást , a szabit és vagy jó idõ van vagy nincs.
Görögországban ilyen nincs, ott nem valószínû, hogy két hétig rossz az idõ.
Ezért is érdemes Görögországot választani.
  Kriszta35 | #2992 Üzenet | 2005-10-24 13:49:54 |
Szia Szöszy!

Látom Te is sokat akartál írni egyszerre, és úgy jártál mint én! icon_lol.gif

Igen igazad van, a botlosakkal kapcsolatosan. Én is csak ezt tapasztaltam, és még alkudni is engedtek mindenhol. Ami nagyon tetszett a 100forintos, nem is gondoltam, hogy itt is van ilyen. icon_wink.gif

Aminek igazán örültem a fiam végett,a McDonalds. Neki igazán nem ízett a görögkonyha, ezért voltunk vendégek is itt.
Itt történt velem, hogy én ahogy itthon szoktuk kérni a fagyit kértem volna, és kaptam sült krumplit helyette, mint kiderült a fagyinak ott más a neve, hogy miért azt nem tudom. De hogy magamnak is kedvezzek, volt gyros is olyan Meki módra, hát messze volt a jótól de azt is kipróbáltam.
Sajnos itt igazán németül nem tudtak, és jött a görög tudásom, ami még nagyon gyengécske, de jókat mulattunk a bajszos eladóval a nyelvi nehézségeken.

Kriszta
  Rebeka | #2994 Üzenet | 2005-10-24 15:23:22 |
Eszembe jutott egy aranyos történet, ami az idén történt meg velünk Parálián. Elõzményként tudni kell, hogy az erkélyünkrõl az Olymposra láttunk és az idén esett a legtöbb esõ kinn is. Persze ez mennyire másabb mint itthon. icon_lol.gif
Indulás elõtt eldöntöttük, hogy az én férjem és a barátnõm fognak fõzni, hisz úgy is imádnak, és mi, a párjaik vállaljuk a mosogatást.
Egy átstrandolt nap és egy gyorsan elkészült, de isteni délutáni ebéd után mondanom sem kell, hogy elég lassan kezdtünk hozzá a romok eltakarításához. icon_lol.gif Elõ is vezettük a barátunknak, hogy mivel foglalkozása folytán (nem pap icon_exclaim.gif ) mégis õ van legközelebb az istenekhez, talán szólna egy-két jó szót az Öreghez ott szemben, nem segítene valami módon, mert mi már sziesztáznánk inkább. icon_lol.gif Õ aztán annak rendje-módja szerint át is szólt, hogy egy kis mosogatást intézhetne számunkra. icon_wink.gif Aztán a csapat fiúgyermeke önszántából felálldozta magát, így megoldódott a dolog. Gondoltuk mi. Aztán nem tudni, hogy a "szemközti szomszéd" tényleg segíteni akart-e vagy roppant mérges lett hogy ilyesmivel zaklattuk, hirtelen hatalmas vihar kerekedett özönvízszerû esõvel, villámokkal ahogy az illik. icon_confused.gif Lehet, hogy õ is sziesztázott volna? Ráadásul nem messze a parttól egy hajó is kárát látta a nagyfõnök akciójának, belecsapott egy villám.
  Kriszta35 | #2995 Üzenet | 2005-10-24 16:36:50 |
Szia Rebi!

Nagyon tetszett a történeted, és nekem is van egy ezzel kapcsolatosan.

Én amikor a bartánõmmel, és annak fiával, és az én fiammal együtt voltunk akkor történt.
Akkor este esett az esõ. Mi nem mentünk sehova mert tényleg szakadt, és már a késõ esti vacsi után voltunk.
Elõzõ napokban volt szó, mert a fiúk is szeretik a legendákat, Zeuszról, és hogy most milyen közel lakik hozzánk.

Szóval a két fiú nem tudott magával mit kezdeni, az esõ miatt, illetve akkor már nem is esett. Az erkélyünkön üldögéltünk, és nézelõdtünk hogyan telik meg az utca újra élettel. Kb 23 óra körül járhatott, amikor a gyerkõcök elkezdetek kiabálni, és ugrálni. Alattunk idõsebb korosztály lakot, Hiába mondunk mindent, én elõvettem a kamerát, és kicsit bekapcsoltam, annyira szép volt akkor minden. A barátnõm megelégelte a dolgokat, és mondta a fiúknak, hogy aztán ezt a zsivajt meg ne hallja Zeus, mert lecsap a nyílával. Akkor pont, és ezt sikerült rögzitenem is akkorát villámlott, hogy mi magunk is meglepõdtünk. A fiúk olyan jók lettek utána, hogy még egy órácskát tudtunk dumcsizni.

Kellenek az édes kis történetek oda kint, és most itthon is.

Puszil

Kriszta
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu