Én is örülök, hogy hallok rólad és a tervek alakulásáról.
Eredetileg nekünk is a Kiklád körutazás volt, mindaddig, míg el nem kezdtem úgy fél éve szervezgetni és rádöbbentem, hogy ezt nem bírom idegekkel, hogy hajó, repülő, szállás, bérautó össze legyen hartmonizálva, egy sztár életét könnyebb lehet ennél megszervezni, pedig én szeretek ilyenekkel fogalalkozni, de nekem túl nagy hal lett. Legalábbis előre szervezős módon, csak úgy vaktában meg nem szeretnék menni.
Dehogy nevetlek!! Ismerem az érzést, meg a szervezési bonyodalmakat is. Csak azt nem értem, hogy akkor mit fogsz csinálni a már lefoglalt Santorinis úttal... vagy még azt le lehet mondani mindenféle díj nélkül?
Ha van jó árú repjegy, akkor érdemes lecsapni rá. A huszonezres árnál olcsóbb szerintem már nem lesz. Mi a mi időpontunkra meg tudtam venni kb. egy hete, és azóta is nagyon örülök, hogy annyiért sikerült, mert pl. most ebben az akcióban több, mint 70 000-ért adják...
Kíváncsi vagyok, hogy mit döntesz majd végül! Santorini tudom, hogy nagy vonzerő (tavaly nekem is az volt végig a "biztos pont" a tervekben), de oda elmehettek bármikor később is, mert az irodák tök jó áron szerveznek utakat. A többi szigetre meg csak ilyen önálló szervezéses szigetkombis verzióban tudsz eljutni, úgyhogy ha van rá lehetőséged, akkor azt talán érdemes kihasználni.
Én köszönöm az infókat! Olyan csöndben voltál, hogy azt hittem, nem is mentek. (Na jó, ez azért persze nem igaz. ) Jó olvasni, hogy most már egyre többen készülődnek és tervezgetnek, elkezdődött a zsongási időszak.
Jó kis terv még mindig, bár én így "kívülről" nem tudom megítélni, hogy egy-egy nap ide vagy oda mit számít Nektek ezeken a szigeteken. Ioson mik a terveitek ilyen sok napra? A Papa(s) beachet biztos meg fogjátok látogatni, arról légyszi ne felejtsd el majd pár képet csinálni (bár nem hiszem, hogy ilyen előfordulhat ), nekem eddig az tetszik a legjobban arról a szigetről.
Ios mellett a jó minőségű medencés szállások szónak ,amik nagyon jó árban vannak. A szánkban lenne a homokos strand. A lányom miatt ez nagyon fontos. Ezt is néznem kell . A főváros fekvése gyönyörű, itt tudnánk pihenni 1 hetet. Tehát a család miatt szeretném. Én persze azért szokás szerint hajnalban elindulnék és bejárnám azokat a helyeket amik nekem kellenek ,hogy teljes legyen a nyaralás. Iost valahogy titkos favoritnak érzem.
Folen és Milos pedig egyértelműbb ,azt hiszem ez a két sziget magáért beszél.
Várom már én is nagyon azt a percet amikor megszületik a végső döntés. Addig nem akartam nagy dobra verni.
Kíváncsi leszek majd a titkos favoritra! Ha Kikládok, akkor engem az eldugottabb szigetek izgatnak még nagyon (a zsúfoltak megvoltak tavaly ), pl. Anafi és Amorgos nagyon, és az előbbihez Ios jó társítás lenne (mert onnan megy komp néha). Mondjuk egy jó darabig nem tervezünk Kikládos nyaralást (talán Görögországot sem), de ki tudja, mihez lesz majd kedvünk jövőre. Ioson én is nagyon gondolkodtam tavaly, Parossal volt nagyon versenyben. Az eredményt már tudjuk, de csak hajszálon múlt...
A repülőjegynél (Bp.-Athén-Bp.) nálam a 30.000 Ft a határ, ha ez alatt az összeg alatt kapok repülőjegyet, akkor még próbálkozom más utazási alternatívákkal is, bár ennek a kis családom már nem nagyon örül.
Ma reggel még a számunkra elfogadható időpontban (pl.: június17-július 01) között még 30.0000 Ft-ba kerül a jegy, tehát a tervezés még aktívan folyik. Sajnos a repülőgép csatlakozások nagyban befolyásolják a lehetőségeket.
Az utazási irodában egyébként minden probléma és költség nélkül lemondható az út .
Ios mellett a jó minőségű medencés szállások szónak ,amik nagyon jó árban vannak. A szánkban lenne a homokos strand. A lányom miatt ez nagyon fontos. Ezt is néznem kell A főváros fekvése gyönyörű, itt tudnánk pihenni 1 hetet.
Szia!
Először nálam is szerepelt a tervekben Ios és mellette szóló érvek is hasonlóak voltak, mint amiket Te is megfogalmaztál, de a neten szerzett információk alapján inkább Parost választottam.
Iostól a bulizós hely és a "kis Mykonos" kategorizálás ijesztett el, de egy jó szállásfoglalás bizonyára ezeket a gondokat orvosolni tudja.
Syros-Paros-Naxos-Mykonos és mindegyik szigeten 3 éjszakát töltenénk. Persze így Santorini kimaradna, ezért még én is bizonytalan vagyok.
Szia Jenike!
Érdeklődéssel olvasom folyton megújuló tervedet. Fel szeretném hívni a figyelmedet az utolsó állomásnál (Mykonos) Tinos szigetére, amelyről itt a fórumon kevés az információ. Tínos Mykonostól alig több, mint fél órás komp útra van, egyben kb. ugyanannyi Delos is, amit onnan is el lehet érni kishajóval és ha a térségben jársz, vétek lenne kihagyni. 2006-ban nyaraltunk Mykonoson és akkor elhatároztuk, ha vissza tudunk menni oda az életben inkább Tínosra megyünk, mivel az árak kevesebb, mint felébe-harmadába kerülnek, úgy szállás tekintetében, mint mint Mykonoson. Maga Tínos is gyönyörű sziget, príma strandokkal és sok látnivalóval. Rengeteg un. galambfészek tipusú régi védett épület látható, ami az eredeti középkori kykládi építészetre jellemző és már csak itt van.
Tínoson, a fővárosban van Görögország legnagyobb római katolikus zarándokhelye, mely a kikötőtől kb. másfél kilométernyire egy hegy tetején áll egy templom-kolostor együttes (csodatévő forrással). A vezeklő zarándokok ezt az utat a hajótól négykézláb, csúszva-mászva teszik meg. Mindnek vérzik a térde, keze, mire felér, bár vannak huncutok, akik kipárnázzák a földdel érintkező testfelületeket , így viszonylag jobb állapotban kerülek fel a templomba. A fővároson kívül gyakorlatilag turista mentes hely a táj is érintetlen.
A tervet alapvetően a repülő csatlakozások határozzák meg és Mykonosból július 01-én kedvező áron találtam repülőjárat Athénba.
Az este folyamán elkezdtem nézni a szállásokat Mykonoson és a szállás árak eléggé elvették a kedvem ettől a szigettől, valamint Verka leírása alapján elegendőnek tartanám az egy éjszakás tartózkodást Mykonoson.
Szerintem ne riadj el Iostól! Ha az tetszik jobban, akkor nyugodtan menjetek oda, nem hiszem, hogy a bulizás fog zavarni Titeket, hiszen gondolom, hogy nem éjjelente fogjátok járni a fővárost. Nappal mindenhol nyugi van ilyen szempontból, ezek a helyek csak este nyitnak. Mykonoson is a szombat éjjel volt nagyon zsúfolt a város és bulizós a hangulat, de nappal ebből semmit sem lehetett észlelni, akkor ugyanolyan, mint bármelyik másik görög városka. Ha csak emiatt hagynád ki, akkor szerintem ne tedd!
Mykonosra tényleg nem kell sok idő szerintem sem. Nem tudom, hogy Neked mi a fő vonzerő, ami miatt mennétek (a repjegyen kívül ), nekünk az egyik Delos volt. Emiatt akartam feltétlenül két éjszakát legalább ott tölteni, hogy így biztosan legyen egy napunk, amit teljes egészében Delosra szánhatunk, és a maximális időt tölthetjük a szigeten. (Kellett is.)
A másik vonzerő Mykonos városa volt, ami nagyon szép, de a két éjhez emiatt már plusz időt nem kellett számolni.
A harmadik éjszakát a strandok miatt toldottam hozzá, hogy ha már úgyis ott vagyunk, akkor körülnézzünk egy kicsit a szigeten.
Szia Jenike!
Örülök, ha tudtam segíteni. Én úgy csinálnám, hogy Tinoson bérelnék szállást és onnan csillagtúra szerűen megnézném Mykonost és Delost. Szerintem Mykonoson is leginkább a fővárost érdemes megnézni, mert más része a szigetnek nem igen érdekes, ha nem akarod megnézi a luxus beacheket. Javaslon, hogy nézd meg a fórumon, Tinosnak is van külön topikja.
http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=108
Turista a szigeten 99%-ban görög zarándok. Tinost Görögország Lourdes-jának is nevezik. Rengeteg gyönyörű homokos és kavicsos tengerpertja is van a szigetnek, így lubickolásra is kitűnő.
A kikötőben egy kis piac fogad, ahol mindenféle zöldségnemüt, gyümölcsöt és természetesen halat lehet venni rendkívül olcsón. A tavernák is töredékébe kerülnek a Mykonosiaknak. A főtéren óriási szupermarket is van ami nagy választékot és rendkívül olcsó árakat biztosít. Millió kis bazár áruda, és falatozó csábit betérésre.
Ha van kérdés szívesen válaszolok.
Üdv: Josza
Mykonosban a vonzerő elsősorban a repülőjegy volt, de Delos közelsége is csábított.
A mai helyzet szerint csak egy éjszakát töltenénk (a nyaralás utolsó éjszakáját) Mykonoson, ami elégnek tűnik Mykonos város felderítésére. Ha Tinoson leszünk 3 éjszakát, akkor Delost is betervezem egy napos kirándulásként.
Syros alapként (a repülő miatt), valamint Paros és Naxos még mindig maradtak a tervben.