Az új Acropolis múzeumba az év végéig csupán 1 euró a belépő, a "nem kis" bökkenő csupán csak annyi, hogy november végéig már minden jegy elkelt (erre egy athéni görög barátom hívta fel a figyelmemet a múlt hétvégén)
A LYCABETTUS domb egyébként több oldalról is könnyen megközelíthető mind gyalogosan, felvonóval vagy éppen autóval (a taxi is felviszi a turistákat). A domb tetejéről felejthetetlen kilátás akár nappal, akár éjszaka látogat el oda az érdeklődő. A domb tetején kávézó,étterem, egy kis templom egy olajfával és távcső is található.
Hogy lehet autóval feljutni az Akropolisz lábánál lévő ingyenes parkolóba?
Addig megvan, hogy az E75-ről lehövünk, majd a Pireos útra ráfordulunk, de utána...? Teljes káosz...
Ha valaki parkolt már ott, vagy tud bármilyen információt róla, kérem segítsen!
Sziasztok. Valaki megtudná nekem mondani hogy a bazár milyen utcában van Athénban? kerestem,de nem találom sehol és a nagy piac cime is érdekelne. előre is köszönöm.
Az új Acropolis múzeumba az év végéig csupán 1 euró a belépő, a "nem kis" bökkenő csupán csak annyi, hogy november végéig már minden jegy elkelt (erre egy athéni görög barátom hívta fel a figyelmemet a múlt hétvégén)
A LYCABETTUS domb egyébként több oldalról is könnyen megközelíthető mind gyalogosan, felvonóval vagy éppen autóval (a taxi is felviszi a turistákat). A domb tetejéről felejthetetlen kilátás akár nappal, akár éjszaka látogat el oda az érdeklődő. A domb tetején kávézó,étterem, egy kis templom egy olajfával és távcső is található.
Szia. A jo hir az , hogy az atheni baratod nem jol tudja barmikor lehet jegyet venni a muzeumba, ott a helyszinen is. Senki ne hagyja ki aki Athenban jar!
Szia. Mire gondolsz pontosan? Van egy bolhapiac szeru a Monastiraki kornyeken, van a Plaka ami nem egy utca, hanem egy egesz bazarnegyed az Akropolisz alatt...
Járt már valaki Sounioban a Posseidon templomnál? Az érdekelne, hogy az ottani buszmegállótól mivel érhető el? Gyalog esetleg kivitelezhetetlen?
(bocsesz, hogy itt -is- kérdezem, de nekem valamennyire Athénhoz "tartozik")