Titi, most olvastam, hogy létezik olyan ideiglenes kártya formájú (valami barna színű) személyi, amit ilyen esetekben kiadnak, és elvileg az használható külföldi utazásoknál. (elvileg, mert ugye ki tudja, hogy a szerbeknek mi a jó... ) Lehet, hogy Mona ilyet kapott, és nem egy A4-es papirt.
Itt is szerepel:
A magyar állampolgárok tehát az EGT tagállamokba az alábbi személyi igazolvány típusokkal utazhatnak:
az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel),
az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel),
a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag),
illetve a 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes (barna színű, kártya formátumú) személyazonosító igazolvánnyal.
Visztont konkrétumokat nem találtam, hogy ez a működik-e a határokon.
Köszi Mona, akkor az van, amit be is linkeltem, hogy ideiglenesként adnak egy kártya alapút, elvileg ezzel nem lesz gondod. Szorítok, hogy gyakorlatilag se legyen.
Az irodában is hasonlót mondtak?
Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:
Az EU tagországainak és a schengeni zóna államainak polgárai – 2010. június 12-étől kezdődően – 90 napot nem meghaladó időtartamú látogatás esetén érvényes személyi azonosító igazolvánnyal is beléphetnek Szerbiába. Ideiglenes személyi igazolvánnyal nem lehet átlépni a határt.
Az utazási irodában és az okmányirodában is azt mondták, jó az ideiglenes személyi Kedden kiderül, de már nyugodt vagyok. 1998 óta minden nyáron Görögországba utazunk, ráadásul eddig csak autóval mentünk, és soha nem volt semmi baj. Most sem lesz Görögország szeret engem
Ott még össze is futhatunk, át fogunk ruccanni párszor!
Ha látsz egy szemüveges, nagydarab (nem magas, széles) pasit feleséggel és 4 kislánnyal, az én leszek!
Ha normális lesz a határőr holnap éjfélkor megkérdezem, hogy mit tud a régi személyis dologról. Ha érdekel dobj privátban egy telefonszámot, s megírom sms-ben.
Előre is elnézést, ha már volt ez kérdés.
A helyzet az, h aug.13-án szeretnénk utazni Toloba, viszont most láttam, hogy szept. 3-án lejár a kártya típusú személyim:S
A konzuli oldalon ezt olvastam:
"Magyar állampolgárok érvényes útlevél vagy érvényes kártya típusú személyazonosító igazolvány birtokában léphetnek be és 90 napig tartózkodhatnak a Macedón Köztársaság területén."
Szerbiára is ezt írják.
"A beutazás alkalmával az úti okmány valódiságán, érvényességén kívül mást nem ellenőriznek"
Ezt pedig Görögországra...
A kérdésem az lenne, hogy van e valami időkorlát az érvényességet illetően vagy el merjek indulni így?
Én biztos, hogy csináltatnék újat, mert mi van, ha bármi miatt később kell/tudsz haza jönni? Akkor még nagyobb macera. (Persze én nem szeretek fölöslegesen rizikózni, ha nem muszáj.)
Szia itt is!
Keresem, keresem, de nem találom az ide vonatkozó konkrétumokat...
Csak annyit olvastam, hogy az útlevélnek a visszautazástól számitva 3 hónapig érvényesnek kell lenni. Nem tudom ez személyire is igaz-e.