Engem érdekelne az itthoni kompjegy vásárlás, remélem tudtok bővebb információt adni. Igoumenitsa-Korfu közötti kompjáratra is lehetne itthon kompjegyet vásárolni? Ha igen hol? Esetleg valami menetrendet is tudnátok nekem linkelni?
Választ előre is köszönöm!
Szia Bogica!
Bár már többen írták, hogy nem kell, de ha esetleg mégis érdekel, akkor náluk lehet görögországi kompjegyeket venni, menetrendben is biztos segítenek, nagyon segítőkészek:
Egyelőre csak az összes adatot szerettem volna megtudni (árak, menetrend, stb.). Mivel nagyon bizonytalan még az utazásunk időpontja, nagy valószínűséggel helyben fogjuk megvenni a jegyeket.
A danae válaszolt, végre sikerült az oldalukon regisztrálnom és megtudni a részleteket: 7 EUR/fő, 6,50 EUR a motor és 27 EUR a kocsi (Blue Star).
A paleologos is válaszolt, szép hosszú és részletes levelet írtak, megadtak különböző oldalakat, ahol a görög belföldi kompjáratokat lehet nézegetni, sőt, azt is írták, ha nem sikerülne online foglalnom, írjam meg a részleteket és ők megcsinálják.
Úgy tűnik, - ha nem sikerül a kompoldalon megtalálni egy adatot, hogy érdemes nekik írogatni, viszonylag gyorsan válaszolnak.
Köszi a sok segítséget még egyszer!
Szia
Bottakati
Sziasztok!
Mi tavaly ugyebár két szigeten (Paros és Naxos) nyaraltunk 1-2 hetet, és simán lehetett egy útra kérni a jegyet a kompra. Blue Star-os komp volt, amivel átmentünk.
máshol olvastam, hogy nem lehet egy napra oda-vissza jegyet venni. Egyszerűen a hajóstársaságok nem adnak el. (Semmi értelme nincs, azonkívül, hogy valószínűleg az egynapos hajókirándulások üzletét nem akarják rontani... legalábbis én másra nem tudtam gondolni.) A dolgot talán úgy lehet kicselezni, hogy megveszed először csak oda, majd máskor visszafelé... de próbálni még nem próbálta senki ezt a módszert...
Sziasztok!
De, mi kipróbáltuk, így mentünk át Mykonosról Tinosra, ezzel semmi probléma nem volt, sőt ott helyben (ottani utazási iroda) adtak volna retúrjegyet is egy napra, de figyelmeztettek, hogy akkor csak abban az időpontban jöhettünk volna vissza. Ha lekéssük a hajót (vagy hamarabb akarunk visszafelé jönni) akkor újból jegyet kellett volna venni. Ezért inkább Tinoson vettük meg a jegyet a vissza útra.
A danae-t ismerem, már írtam is nekik tegnap. A honlapjukon is eljutottam az adatok kitöltéséig, erre adott ki egy táblázatot, árak nélkül. A book/info klikk után megmutatja az oda-vissza időpontokat, de ha az árakat szeretném látni, proceed klikk után, először regisztrálni kell a danae honlapján. Ha regisztrálok, az már kötelez is vásárlásra vagy csak tudok nézgelődni belföldi kompjáratok után?
Off: A Blue Star menetrend tetszik, mert szinte egy egész napot el tudnánk tölteni Paros szigetén.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Bottakati
Idézet:
Haspók írta: máshol olvastam, hogy nem lehet egy napra oda-vissza jegyet venni.
Szerintem ez nem így van, (lásd pl. tavalyi Kefalónia-Ithaka komp), de a Naxos-Paros komp is oda-vissza ugyanaznap. De azt hiszem, ez főleg azokra a szigetekre vonatkozik, amelyek viszonylag közel vannak egymáshoz és több kompjárat is közlekedik.
Nahát... ez kellemetlen ha nem engednek venni jegyet egy napra.
De talán ki lehet őket úgy cselezni, hogy oda a feleség veszi, vissza a férj.
Vagy fel kell tüntetni minden esetben a nevet?
Vagy visszafelé a kikötőben a kompon nem lehet venni jegyet?
Csak nem ilyenek... főleg ha kocsival akar menni az ember...
Szóval a danae oldalon regisztrálni kell, és akkor kiadja az árat is?
Ezt megjegyzem...