azt hiszem, én pl már megtapasztaltam a buszozás mélypontját a pargai kirándulással: ha jól emlékszem, 8an voltunk magyarok a szlovákok közt.... no comment!
annál csak jobb lehet, bármi is történjen
Erre gondoltam:"...Majd idén kiderül, hogy milyen lesz, mert előreláthatólag csak a fórumról 8-an megyünk magyarok:DD..."
Vagyis hogy mindenki magyar lesz, nem csak a fórumozók
Bizony, bizony. Csak gondoltam a buszos témához hozzászólok. Mivel én is mindig azzal megyek.
Kónyu, most egy kicsit többen leszünk magyarok, mint legutóbb, talán nem leszünk olyan elhagyatottak.
Nagyon-nagyon szép helyre mentek, mert mint minden sziget, Kefalónia is gyönyörű, és itt is irigykedve olvasok. /mintha rövid lenne az életem ennyi hely bejáráshoz:( /
Autós-buszos témához csak annyit:abba gondoljatok bele van ahol csak két fő megy ebben az esetben tuti nem éri meg,vagy pl.hiába van jogsi ha valaki nem mer nekivágni ilyen hosszú útnak,esetleg nem olyan az autója üzemállapota amivel ilyen hosszú utat nem vállal be.Mi személy szerint szívesen mennénk de a fenti indokok miatt marad a buszos szervezett utazás.(két főre nem éri meg+sajna az autó nem mai darab)de tényleg ne erről beszéljünk itt.
Mivel lassan-lassan indulás van kíváncsi vagyok ki melyik időjárásos honlapot követi figyelemmel?Jöhetnek a linkek
Igazadvan Balázsh valóban egy kicsit "drágára" sikerült a szállásunk, mint már mondottam érkezett azóta jobb ajánlat is. Kb 30%-al lett volna olcsóbb...
...csakhogy (későn jött már)
-az én időszakom valóban az augusztusi főszezon ami mint tudjuk a legdrágább
- aztán fontos szempont volt nekem a homokos tengerpart közelsége. Itt Lassiban a szállásunknál ez van.
- fontos volt, hogy naponta ne autóval kelljen lemennem a tengerpartra ha épp úgy van kedvem. Volt olyan ajánlatom ami 80 Euró lett volna -apartmanban 4 főre, de fenn a hegyen 4 km-re a tengertől.
-aztán hiába írtam én kb 25-30 apartman tulajdonosnak, ha abból kb. 10-12 jelzett vissza
-A 2x2 studió mellett pedig azért döntöttünk a 4 személyes appartman helyett mert egyrészt a két fiam már nem kisgyerek (19 és 16 évesek), másrészt az alvási ritmusunk is más és más, s nem először fordult elő, hogy reggelente én már 6,00-7,00 óra felé kőrbejártam a partot, amíg ők 10,00 felé ébredtek. Namost ilyenkor a szobában szinte meg vagy lőve mert nehogy felébreszd az alvókat (én például imádok a teraszon reggelizni- na de nem 10,00 kor Így lesz két egymás melletti stúdió -majdnem közös terasszal- s ez a gond megszünt
Persze mindez lényegtelen is lehetne, hiszen az ember a sziget miatt és annak szépségei, értékei miatt utazik Kefalóniára- nem pedig a szállás a lényeg- ám ha viszont elmegyek 1400 km-ert akkor az a 9 éjszaka miért ne lehetne olyan amiben a szállás is mind több pontban közelít az optimálishoz
No de ez tényleg részletkérdés, a tény hogy most már nagyon mehetnékem van. Bár megjegyzem mi a Görög út előtt még eltöltünk Júliusban 2 hetet egy Gyékényesi vízparti horgásztanyán