Ha pedig zavar az, hogy az ÚJAK ostoba kérdéseket tesznek fel, segíts nekik a válaszok megkeresésében.
32x?
Te is elmondtad a véleményed, én is, más is.
És ez én szvsz szerint mások "munkájának" teljes mértékü semmibe vevése, a visszaolvasás nélküli, kismillioszor kitárgyalt, számtalanszor körbenyalt csontok folyamatos elõvétele.
Álláspontod az egoizmus iskola példája és ezt egy közösségi portálon sem tolerálják!
Milyen kár, hogy a topik címéhez nem pontosan illeszkedõ témákban kell itt torzsalkodásokat olvasgatni.....
A parttalan vitáknak semmi értelme.
Én nem szívesen nyugodnék bele abba, hogy ez a nagyon sok munkával jól kitalált, kialakított és karbantartott fórum olyanná válljon, mint sok más fórum, amit Wilson emleget.
Nem véletlenül van rengeteg témakör, például azért, hogy akinek kevés ideje van, az ne a szóváltásokat olvasgassa, hanem az ahhoz a témához tartozó HASZNOS információkat.
Emberek vagyunk - általában -, vannak érzelmeink, amiknek néha hagot adhatunk itt is, de azért jó lenne a lényegnél maradni és tiszteletben tartani azokat az elveket, amik alapján ez a remek lap mûködik! És persze nem csak az elveket, hanem a sok-sok munkát is, ami mögötte van!!!
Bocsánat az off-ért.
Igazad van Judit.Ezek a fórumok azért vannak hogy kérdezzünk,aki akar válaszol akinek nehezére esik az nem.Ilyenek lennénk mi magyarok ?Csak igy tudjuk segíteni egymást?
Tõlem mindenki kérdezzen nyugodtan!!!
Nekem nem jelent gondot valamit 100-szor is elmondani! Elvégre ezért vagyunk itt, ezért tanultam, és én személy szerint szeretem megosztani a tapasztalatokat. És persze szívesen is veszem õket.... Hisz a jó pap is holtig tanul, vagy mi
És talán sokszor többre megyünk vele, mint a hivatalos kiadványokkal !
Mellesleg imádok beszél(get)ni mindenrõl, ami Ellada-val kapcsolatos
Szóval engem nem zavar, ha többször rákérdez valaki valamire !
Kedves Iliné!
Egy kicsit pontosítanék: ezek a fórumok azért vannak, hogy kérdezzünk ÉS visszaolvassunk, ha kíváncsiak vagyunk valamire. Mivel egyetlen hozzászólás sem tûnik el, rengeteg információhoz lehet hozzájutni, sok véleményt és nézõpontot lehet megismerni. Erre bíztatnék mindenkit.
Azért vagyunk, hogy egymásnak segítsünk, de - érthetõen - senki sem (vagy nem mindenki) szereti ismételni magát. Ilyenkor vagy mégis megteszi és elmondja újra, vagy megkéri az illetõt, hogy legyen szíves olvasson vissza.
És szerintem most beszéljünk arról, amire a topik hivatott:
Autóval Görögországba
Tõlem mindenki kérdezzen nyugodtan!!!
Nekem nem jelent gondot valamit 100-szor is elmondani! Elvégre ezért vagyunk itt, ezért tanultam, és én személy szerint szeretem megosztani a tapasztalatokat. És persze szívesen is veszem õket.... Hisz a jó pap is holtig tanul, vagy mi
És talán sokszor többre megyünk vele, mint a hivatalos kiadványokkal !
Mellesleg imádok beszél(get)ni mindenrõl, ami Ellada-val kapcsolatos
Szóval engem nem zavar, ha többször rákérdez valaki valamire !
Csak nyugodtan!!!
Bocsánat, de még egy OFF
Hát ez remek! Itt a megoldás! Minden visszaolvasni lusta kedves érdeklõdõ, vagy csak csevegni vágyó, forduljon bizalommal privát üzenetben Petros moderátorhoz! Köszönjük Petros!
Igen a topik témája autóval Görögországba.Én is ezért olvasom mert az idén elõször megyek autóval Görögországba.Bizonytalan és információ éhes vagyok.Szerettem volna olvasni az útról,könnyû-e tájékozódni,ki van e táblázva rendesen stb.Nem a 2001-es tapasztalatokat olvastam volna hanem az ez évit.Sokat és sokszor.Hát csak ennyit akartam volna ha a topik tényleg arról szólna ami címe.
Hát bocs mindenkitõl, hogy kérdésemmel elindítottam ezt a lavinát...
Én úgy gondolom, hogy a fórum azért van hogy kérdezzünk, tájékozódjunk és nem utolsó sorban mindenki hangolódjon a nyárra. Bizonyos kérdésekben tényleg nincs értelme a tavalyi hozzászólásokat olvasgatni, mert már elavultak, de sokszor nagyon hasznosak és megtaláljuk a választ.
Részemrõl nem jelent problémát ha uaz le van írva akár 20-szor is, végül is nem spamként kapjuk....
Sokszor tényleg nincs ideje az embernek visszaolvasni, hogy amit éppen kérdezni akar, az volt-e már korábban, feltesz egy kérdést, jön rá VÁLASZ, vagy nem jön.
Engem például érdekel, a szerb rendõrök éjszakai szokásai, mérnek-e, hol mérnek éjszaka, és mennyire jellemzõ, hogy ellepik az utakat.
Nem a tavalyi tapasztalatok érdekelnek (hisz azóta sok minden történhetett). Hiába volt tavaly is téma ez, engem a jelen érdekel.
Mégegyszer bocs a korábbi - nem ebbe a topicba illõ - kérdésemért.
"Szekeres István - Stevie: Szerbián, Macedónián át Görögországba - 2008. március
A (földi) Útikalauz egyik legnépszerûbb írását Stevie írta hat évvel ezelõtt ugyanerrõl a témáról. Az itt olvasható új verzió a megváltozott politikai viszonyoknak köszönhetõen már Macedónián át egyenesen Görögországba vezet bennünket. A frissítés jelenleg Nisig érvényes. Reméljük, a szezonig a további szakaszra is sor kerül."
Kedves iliné!
Csak egy-két oldalt kellett volna visszalapozni ézért a vadi friss információért Petros barátunktól! De van több is, s nem 2001-bõl, mert akkor még ez a fórum nem létezett; ez bizonyára elkerülte a figyelmed! Én is szívesen válaszolok konkrét kérdésre, de ahhoz azt elõbb fel kell tenni! Visszaolvastam az összes hozzászólásod; nem volt ilyen kérdésed!
Egyébként jól ki van táblázva (mármint ahol ki van) és könnyû tájékozódni (már akinek könnyû).
Én végig néztem a beírásokat, de egy kicsit félve teszem fel a kérdésem
GPS-szel próbáltam az útvonalamat megtervezni, és a magyar szakaszon csak úgy engedi megközelíteni a röszkei határátkelõt, ha beállítom a fizetõs autópálya paramétert. Létezik, hogy csak az autópályán lehet eljutni a határhoz ?
Pár észrevétel:
Mint Szekeres Istvánunk leírása is (mivel eltelt pár év az elõzõ "kiadáshoz" képest) rengeteg más, egyéb infó is "idejét múlttá" válik, akár egy év alatt is! Tehát nem árt visszaolvasni, hisz a fórumon a helyet foglalni nem érdemes fölöslegesen, de a friss, „update” infók nagyon fontosak! És ha évrõl évre nem kerülnek elõ, csak a pár éves anyagra támaszkodunk, hát érhet kellemetlen meglepetés!!!
Azon kívül egy honlap akkor tud fent maradni, ha rendszeresen és minél többen látogatják, "ráklikkelnek". Nekem sem biztos, hogy sokáig kitartana a kedvem több száz oldalnyi infót visszaolvasni. Tehát elképzelhetõ, többen majd esetleg nem jönnek (vissza) a Hellasz.hu-ra, mert a mai világban nincsen senkinek ideje több órát kutatgatni. Ráadásul lehet, hogy elévült iformációt talál!
Tehát nem ártanak a visszatérõ kérdések, szerintem!
És miért kéne priviben ???
tudom, hogy ez még "mindig" nem a Vevõszolgálat... de pontosan melyik kérdésemre is gondoltál ? Ha jól tudom a mindössze 6 hozzászólásom csak egy db kérdést tartalmazott. Amit, ha nem volt kedved válaszolni rá tekinthettél volna akár "költõi"-nek is. Bár miután már sok hasznos infóhoz jutottam hozzászólásaidból örültem volna ha megosztod velem gondolataidat akár az én, akár az éppen jelen levõk okulására (de ha nem, hát nem...)
Tehát nem árt visszaolvasni, hisz a fórumon a helyet foglalni nem érdemes fölöslegesen, de a friss, „update” infók nagyon fontosak! És ha évrõl évre nem kerülnek elõ, csak a pár éves anyagra támaszkodunk, hát érhet kellemetlen meglepetés!!!
Ezzel én is egyet értek. Nagyon fontos aktualizálni a fontos információkat, hiszen minden változik, változhat. Ezért is lehet jó dolog visszatérni bizonyos témákra, újra elõvenni õket.
De Petros, nem is ezzel volt a baj!
Hanem azzal, ha már fent van a nem idejét múlt, hanem új, friss infó, de mégsem olvasnak vissza (mondjuk pár oldalnyit).
(Most nem a jelenlévõkre utalok ezzel, hanem általánosságban mondom.)
És kérdezni tényleg lehet, érdemes is, csak elõtte érdemes picit figyelmesebbnek lenni.
[quote]egy kicsit félve teszem fel a kérdésem [/quote
Ez nagyon jó. Remélem azért senkiben nem alakul ki valódi félelem és csekkol minden egyes kérdést 16ezerszer, nehogy olyat kérdezzen, ami már volt és a hatalmas nagy tapasztalattal rendelkezõ hatalmas nagy öregek lehurrogják. Muhaha, nagyon jó.
Az M5 a régi E75-ös fõút helyett vehetõ igénybe, de a régi fõút is létezik. Bp-tõl Szegedig azon el lehet jutni, de sztem megéri pályára menni, mert jóval (!) gyorsabb és a régi 5-ös szvsz egy halálút, nehéz elõzni és lassú a haladás. Régen jártam a régi úton, de korábban rendszeresen jártam Szegedre és egy borzalom volt, lehet, hogy ez mára megváltozott és a pálya miatt kisebb a forgalom. 2005-ben, amikor még nem volt átadva az autópálya határig tartó szakasza (asszem), csak a régi úton lehetett eljutni a határig, gondolom, ezt azóta sem bontották fel. Szóval szerintem el lehet menni nem autópályán is a határig.
Petros
Nagyon tetszik a hozzáállásod, neked van igazad . Én már szégyellem is magam, hogy részt vettem ebben az ostoba vitában, bocs mindenkitõl.