Andra tényleg nagyon örülök, hogy végül is sikerült kijutnod! Sajnáltam volna, ha nem így alakul!
Tudtam, hogy Korfu tetszeni fog, hisz az is olyan, mint Parga, hogy nem lehet nem szeretni.
Sajnálom, hogy a Sissy kastély kimaradt, de majd legközelebb bepótolod! Hisz úgyis lesz legközelebb! Nem igaz?
Kos szigetérõl most Vojanditól nem igazán jókat hallottam, de majd mesél, ha visszajöttek! Még kint vannak egyenlõre, de nincs elragadtatva tõle!
Andra tényleg nagyon örülök, hogy végül is sikerült kijutnod! Sajnáltam volna, ha nem így alakul!
Tudtam, hogy Korfu tetszeni fog, hisz az is olyan, mint Parga, hogy nem lehet nem szeretni.
Sajnálom, hogy a Sissy kastély kimaradt, de majd legközelebb bepótolod! Hisz úgyis lesz legközelebb! Nem igaz?
Kos szigetérõl most Vojanditól nem igazán jókat hallottam, de majd mesél, ha visszajöttek! Még kint vannak egyenlõre, de nincs elragadtatva tõle!
Anikó!
A Sissy kastélyt én is nagyon-nagyon sajnáltam, de legalább legközelebb lesz még mit megnéznem.
Most ez a punnyadásos nyaralás is nagyon jól jött.
Kostól nincs elájulva Andi???
Úgy látszik Parga kenterbe ver minden szigetet.
Andra! Elhiszem, hogy jól jött ez a nyaralás, bármilyen "punnyadás" volt is!? Én is így lettem volna!
Hogy pontosan idézzem Andit, ezt írta: " Életemben még ilyen ócska szigeten nem jártam." De szerintem ha visszaér majd elmondja, hogy miért érezte így! Remélem azért lesznek jó élményei is, nemcsak rosszak!?
Elnézést kérünk Geot! Gyönyörûek a fotók! Én is már kétszer jártam ott, de még mindig gyönyörûszépnek találom, és fõleg a kertet én is. Belül nekem túlzsúfolt picit, hogy mindent próbálnak bemutatni egyszerre. De a kert gyönyörû!
Sissy kastély egy kicsit bennem azért hagyott rossz gondolatokat, mármint gyönyörû a kilátás, a szobrok, a park és minden, DE képtelenség leparkolni, több idõt elvett a parkolás, mint a nézelõdés, erõszakosak fõleg a buszosok, és nem áll egyik sem félre ott néznek farkasszemet félórát, és amikor végképp kialakult az álló sor mögöttük 2 km-n na akkor feladja az egyik. A másik, hogy ugye ezek a fakultatív programok ugye arról szólnak, hogy egy nap mindent.... Azt hiszem, hogy aki járt Korfun tudja, hogy 2 hét alatt is képtelenség..... Szóval belefutottunk 2 olasz csoportba, aki nem nézelõdött és csodálta a szebbnél szebb dolgokat, hanem minden a fényképezõgépében akart hazavinni, és nem élvezte az egészet egyben, ahogy ott volt tolakodtak, lökdösõdtek, az hogy a fotóalbumunkba egy olasz házaspár többet szerepel az achillioni képeken, mint a fiaim az meg már egyszerûen nevetséges, hol a feje van benne a pasinak, hol a háta, egy képen rendesen keresztülgyalogol elõttem!!! Szóval ezeken a helyeken számolni kell ezzel. Bár utólag lettünk mi is okosak, mert reggel 8-kor nyitnak, én abban a hitben voltam, hogy 10-kor... Másnak jó tanács, idõben oda kell menni!
Ezt részben meg tudom erõsíteni, mi 11 körül értünk oda, akkor érkezett be egy csomó busz, feljutással nem volt gond, viszont parkolni fent nem tudtunk, úgyhogy pár "kanyarral" lentebb álltunk meg. Nem volt gond, felsétáltunk. 2 éve valahogy zárás elõtt értünk oda, akkor az nagyon szerencsésnek bizonyult.
Sziasztok! Múlt héten jöttem haza Korfuról 10 nap élvezettel a hátam mögött.
Paxos Antipaxos túra, Aqualand, és NAyg szigettútán részt vettünk, ha valakinek esetleg kérdése lenne.
Arillasban voltam Sidari mellett az Észak-Nyugati részt teljesen bejártuk motorral. Tudok mesélni. A NAPOLEON apartmanban voltunk, aki oda megy és kíváncsi valamire szívesen válaszolok. Üdv a forumozóknak.
Sajnos én is a képekre mentem de elolvastam egy pár beszámolot is és hatalmas csalodás volt az egész Korfun voltam Sidarin de szerintem utoljára söt nem is igen fogom reklámozni senkinek elöre is bocsánatot kérek minden korfu rajongotol de ez az úgy mond a legzöldebb sziget a legszemetesebb is csak ezt senki nem irja le.PLSidari szerelmesek csatornája mi a párommal úgy gondoltuk felüröl nézzük meg hál istennek sikerült csak az volt a baj hogy ithonhagytam a gumicsizmát az üres flakon hegyekbe,sörösdoboz nálunk egy csöves meggazdagodot volna belölle,az emberi ürülék minden bozotban söt az utközepén is megtalálható volt, a használt ovszerröl ne is beszéllyünk mert némely helyen a bokrokon úgy logtak mint karácsonyfán a diszek.Bocs mennem kell majd fojtatom
No coment vagy talán igazam van és erre nem válaszol sennki ne csak a szépröl beszéljünk probáljuk meg a valós dolgokat megbeszélni itt és úgy hirdettni Korfut és reklámozni mint valojában van.Nem csak azokat a dolgokat kell bemutatni amik szépek és vonzók hanem azt ami valojában ott van azt hogy a pincérek nem hagynak sétálni mert ha akkarom vagy sem rángatnak be az éttermekbe,vagy utazni kell 10KM-ert hogy lássak valami fotózni valót.Az éttermekröl ne is beszéjünk mert amit itt olvastam itt sajnos egyik sem nagyon nevezhetö étteremnek de majd mindent megirok a beszámolomba
Persze, a rosszról is kell beszélni. Jó látni más véleményeket is.
De azért gondolom, te is érzed, hogy sokszor túlzol.
Megértem, hogy csalódott és dühös vagy, és jó, hogy ennek hangot is adsz, de előfordulhat, hogy ti jártatok rossz helyeken. (Sidariban voltam 2005-ben, tetszett, akkor még nyugisabbnak tűnt, mi a "szélén" nyaraltunk, de nem mennék oda még egyszer vissza. Benitsesbe viszont harmadszor is visszamennénk.)
Nem kell leírni egész Korfut.
Megmondom őszintén, hogy nem értelek. Az, hogy rossz helyet választottál nem jelenti azt, hogy az egész sziget ilyen lenne. Milyen is? Mert, hogy erősen túlzol az biztos. Mi kétszer voltunk idáig a "bázisunk" elsőre Benitses, most pedig Ipsos volt. Szuper nyaralás volt mindkettő, és természetesen megyünk még. Sidariba is ellátogattunk mindkét alkalommal, voltunk a szerelmesek csatornájánál is. Igaz, hogy a Kalouha(vagy hogy írják ) bár hátsó része le volt most zárva ezáltal elég elhagyatott volt, de az általad említett szeméthegyekbe mi nem botlottunk bele.
Nemhogy 10 km-t nem kell menni, hanem métereket sem, hogy az ember fotó témát találjon. Gondolhatod, hogy azt az 1800 képet amit idén készítettünk nem műteremben csináltam, hanem a szigeten.
Az éttermekbe behívogató emberke nem csak Korfun divat, főleg a gyengébb szezonokban, de minket ez sem zavart, sőt, volt, hogy engedtünk a kedves invitálásnak és nem bántuk meg.
Én csak azt tudom tanácsolni bárkinek aki nyaralni megy, hogy tájékozódjon mielőtt lefoglalja az utat, hogy ne utána kelljen keseregni a rossz szállás miatt. Pl "köztudott", hogy az ember Kavosba nem foglal szállást, hacsak nem akar az angol fiatalokkal hülyülésig beszívni és egy héten át tartó orgiákban részt venni.
Bocsi, hogy kicsit hosszúra nyúltam...
Üdv mindenkinek
Detti
Ja! És mégvalami: azt megértem, ha valakinek nem ez lesz a kedvenc nyaralóhelye, de szerintem annyian nem tévedhetünk, ahányan visszavágyunk erre a csodálatos szigetre.
Szerintem azért nem írt senki, mert természetesen mindenkinek van saját véleménye. Kinek a pap kinek a papné. Mi lenne velünk, ha minden ember ugyanazt szeretné. Tőlem távol áll az általánosítás, hiszen ha ezt venném alapul, mondhatjuk alapvetően Görögországra jellemző, hogy nem túl ügyesen oldják meg a szemétproblémát. Sem tárolás, sem a szállítást. Ugyanúgy a csatornázási probléma is megoldásra vár, mint a tengerpart melletti illemhely kialakítása is hagy némi kivetnivalót. Ezért nem Korfu a hibás! Tavaly Porto Katsikinél is ugyanez volt a helyzet... Gyönyörű tenger, az embernek a lélegzete eláll viszont egy darab wc nem volt a környéken. Ha Sidariban voltál, akkor lehetőséged volt valószínűleg reggel is látni az amúgy "koszos" tengert. Idióta turisták után helyiek nem győztek takarítani, mert a műanyag palackok nem a parton teremnek. A tenger viszont teljesen tiszta volt nem kavarták még fel az iszapos homokot, reggeli úszás alkalmával sikerült beúszni a csatornába, és egészen a lábunkig leláttunk, estére persze úgy nézett ki, mint Agárdnál a velencei tó. Ezzel sajnos számolni kell. Sikerült rengeteg partot látni, ahol nem lepték el a nyaralók ezrei, gyönyörű partszakaszok váltják egymást, csak jól szét kell nézni, nem feltétlen a "kitaposott" ösvény a legjobb. Ez persze csak az én véleményem, ezért fontos olyan ember véleményét kikérni utazás előtt, akinek ízlése hasonló a sajátunkéhoz, vagy legalábbis ismeri akkor kevésbé érnek meglepetésként ezek a dolgok. Bár ahogy visszaolvastam azért írtunk negatív dolgokról is. Mondjuk én vagyok az az ember aki ajándéknak tekintem a nyaralás minden percét, és próbálok a rossz dolgokon hamar túllépni.