Érdemes a belinkelt 2 időjárási oldalt összehasonlítani, mert csak példa: az egyiken 16 fokot, a másikon 22 fokot jósolnak május 8-ra, 4-re meg 25 fokot az egyik, 20-at a másik. Még a tendencia is fordított. Kb. ennyire hitelesek is az előrejelzések Úgy-hogy senki ne ijedjen meg, a valóságban jóval melegebb van, én pl. a 16 fokot el sem hiszem Olyan hideg szerintem utoljára februárban lehetett Mármint nappali legmagasabb!
kónyunak adok igazat ,volt olyan év,hogy ha az időjárás jelentésektől tettük volna függővé megyünk-e nyaralni bizony itthon maradunk
Sajnos nagyon nem megbízhatóak.(két éve Sartin minden nap csüngtünk rajta várva másnapra a jó időt,előrejelzés szerint másnaptól mindig jó időt mondott és mégis minden nap esett kint......)
Egyébként remélem is ,hogy jobb idő van kint mert azért a tengernek melegedni kellene mire megyünk
ITT ha rányomtok a 7 napos előrejelzésre napi szinten elosztva mutatja az időjárás alakulását.
Kristi!
A Te linked is eléggé ijesztően hat a maga május 8-i max. 18 fokával
Remélem, ez is csupán a szokásosrémisztgetés, aztán majd a tények megcáfolják.
Nézegessétek inkább ezt az ithakai webkamerát, ezen látszik a tényleges napi hőmérséklet, azon tegnap délben 24 fok felett volt, most reggel pedig már 20 fok fölé ment ITT
Megmondom őszintén attól az időjárás előrejelzéstől én is megijedtem amit az Agni linkelt be! Nem hinném, hogy ha itthon 25 fok van ott csak 20! Nekem ez a freemeteo-s amit leírtam nektek, tavaly 90%ban bejött! Esőt mutatott az első napra és amikor átléptük a görög határt, rá 10 percére esett az eső, egészen addig amíg le nem szálltunk a buszról és fél óra múlva már a tengerben voltunk olyan meleg lett! Szóval nálunk ez bejött! Persze egyik előrejelzés sem tévedhetetlen!
A lényeg, hogy amikor odaérünk legyen szép napos és meleg idő!
Most néztem, hogy az útvonaltervező 23 óra 22 percet ír Győrtől-Kiliniig! Abban reménykedünk, hogy az ottani idő szerinti 6 órakkor induló kompot elérjük és nem kell várni a 10.45-re! Tudom erről már volt szó! Remélem a Marcsi leírja mire kell számítani, ha már ő ott lesz, és az első turnus leért!
Én ezt kétlem.3 éve Aeolusal szintén busszal Zakhyntosra mentünk Tatabányán reggel 5-kor volt felszállás,Pesten 6.kor utána már csak gyors felszállás Kecskemét és a szokásos Szeged (a grandos buszoknál ugye egy csomót kell várni, meg átpakolászni egyik buszról a másikra, szóval sok sok +idő)és így értük el a reggel 7 órási kompot úgy hogy Görögországban a határnál +még egy helyen álltunk meg és épp,hogy elértük a kompot.
Szóval én a reggel 10-es kompra saccolok,de reménykedem persze a korábbiban
Akkor úgy készülünk, hogy a kikötőben is szétnézünk! Sebaj! Ha már Görögországban vagyok nekem jó! Ott kicsit kinyújtóztatjuk magunkat és utána irány Skala!
Kristi!
Gondolom már ti is nagyon izgatottak vagytok! Én már tegnap elkezdtem listát írni a beszerezni való dolgokról! Végülis már csak 26 nap! Van már tervetek melyik fakultatívra akartok menni? Mi az Ithakai hajós kirándulást néztük ki, a többi napot inkább kocsival tervezzük! és talán még a görögest, attól függően hol lesz!
Tényleg sikerült utána járni, hogy vezethetsz e majd kint?
Mi már voltunk beszerezni a még hiányzó kellékeket, már csak pakolni kell.
Mi nem megyünk fakultatívra, ha mégis valami hajókázásra vágynánk, azt helyileg szoktuk megoldani. Mivel mi reményeink szerint 10-12 napra bérelünk kocsit lesz időnk mindenhova eljutni.
„Tényleg sikerült utána járni, hogy vezethetsz e majd kint?” Ezt nem értem, miért kérded ?Eddig minden évben vezettünk kint ,szóval ezzel nem volt gond.
Bocsi, ezek szerint összekevertelek egy másik fórumozóval! tényleg már leesett, hogy a Grandos fórumon kérdezte egy másik Kriszti, hogy 11 hónapos jogsival vezethet e kint! Néha sok az infó, ezért könnyen összekeveredek!
Ezek szerint nem csak én vagyok ilyen, hogy jóval az utazás előtt készülődök, sőt hozzátok képest le is vagyok maradva!
Az a Kriszta én voltam!
Mivel Marcsi nem tudott pontos információt adni az autókölcsönzéssel kapcsolatban, így megkerestünk emailben egy kölcsönzőt. Azt írták nem jelent problémát, kapunk autót.
Egyébként a vásárlást már mi is lekezdtük
Szia Faopal! A kölcsönzős az lehet ,hogy oda adja a kocsit de a jogsidba benne van a korlátozás ami azt jelenti két évig nem lehet külföldön vezetni. Ezt pedig inkább a rendőr nézheti.
Akkor szerencsétek van, bár engem tényleg inkább az a korlátozás zavarna, hogy elvileg 2 évig nem lehet külföldön vezetni! Bár ki tudja, hogy a görögöknél is ez a szabály van e érvényben!
Mi is ebben az időpontban utazunk, úgyhogy ha végképp nem juttok autóhoz, mi szeretnénk bérelni és ha gondoljátok megbeszélhetjük, hogy együtt járjuk körbe a szigetet! Persze ez csak egy ötlet! Ketten lesztek? Honnan indultok? Én a nővéremmel megyek Győrből! A fórumon veletek együtt már 4-en vagyunk akik ebben az időpontban indulunk!
Kérdés! Tudja valaki, hogy ami árat a kompra feltüntettek (16-18 euró) az csak egy útra számolják, vagy oda-vissza? Bár van egy olyan sejtésem hogy csak oda és vissza ugyan ennyi lesz mégegyszer! Előre is köszi!