Szia josza2!
Nagyon köszönöm az infót kicsit megnyugodtam és élnék is a lehetőséggel,hogy kérdezzek még ha lehet?Ami nagyon érdekelne hogy kb. hány óra az út,és az árak pl. robogó bérlés?étterem?Köszi a segítséget!
Kedves Annesz!
Reggel 8-kor indultunk és másnap 12- kor az apartmanban voltunk.
Én még előszezonban voltam. Most biztos drágábbak a bérlési díjak.
Érdemes átsétálni Laganasba és ott körül nézni a kölcsönzőkben, mert a helyi kölcsönzők sokkal drágábbak. Én autót béreltem a laganasi Budget kölcsönzőben öt napra napi 25 euroért+ napi 3 E. volt a full insurance. ( teljeskörű biztosítás) A sziget drágább, mint a szárazföld. Érdemes a nagy szupermarketekben vásárolni Zakynthos városban és környékén. (Lidl, Dia, Maxi Dia, Spar) Laganasban a Dia és Tsiliviben szintén Dia árúház. Kb. fél, egyharmad árakon lehet vásárolni. Étteremben magát a Georgina éttermét az Adelfiát ajánlom árban, minőségben és hangulatban is. Nekem nagyon bejött.
Laganasban barátaink a Budget előtti kölcsönzőben vettek ki full biztosítással 125 cm/3- s motort. Két napra összesen 25 euroért. De hangsúlyozom ez előszezon volt. Most biztosan drágább a bérlés. Minden esetre keményen alkudni kell!
Mikor indultok?
Josza
Sziasztok!
Olvastam egy útikönyvben egy bizonyos mükénéi sírkamráról Zakynthos sziget déli sarkában. Tudja valaki véletlenül, hogy pontosan hol található? Köszönöm!
Szeretném megköszönni a segítségeteket (JAMAICA főleg neked) és a sok infót amivel elláttatok utazás előtt.
Hétfőn 14 h-kor indul a gépünk Zakynthos-ra.
Már megy a készülődés!
Aki mostanában indul nyaralni, annak jó nyaralást kívánok!!!
Ha hazaértünk írok egy rövid kis beszámolót!!!
Szia josza2! Július 31-én pénteken indul a buszunk Grand tours. Azt hallottam hogy kényelmes új buszokat indítanak Zakyntosra remélem így lesz mert kicsit tartok ettől a hosszú menetidőtől de hát egyszer élünk!Rossz nem lehet,mert imádom görögországot csak még ilyen messzire eddig nem keveredtem.
Szia,kedves Knut!
MA teszek fel képeket,remélem,sikerülni fog,a partról is lesz pár!
Érdemes 15EU-ért befizetned a parton egy kis kirándulásra,amiben tekinézés van kishajóval és átvisznek a szemben lévő Marathonisire/bár ott csak 1órát fürödhetsz /ami csodálatos!!!Teszek fel róla is,az engem egyszerűen lenyűgözött,olyan,mint a Karib-tengerpart,csak miniben
Ez 2órás program...
Szia,Angel001!
Laganasi öbölben 2hely is van,ahonnan indul:
1.Laganas-beach központi strandjától,illetve Kalamaki-felé a parton.
Nagy hirdetőtáblákra van irva 3kirándulási lehetőség:
1.Teki-nézés:10Eu/1óra
2.Teki-nézés+Marathonisi:1óra+1óra fürdéssel:15Eu
3.Teki-nézés+Marathonisi+Keri-Caves:20Eu
Pjotr | #109916 | 2009-07-19 18:03:05 | Válasz a #109617. hsz-ra
Kedves Reni!
Élnék "felajánlásoddal"
Augusztus elejére foglaltunk a Sofiába, 1 hétre, csak reggelivel.
Megírnád, mik a tapasztalataid?
Tisztaság, felszereltség (pl., konyha, hűtő), a környék mennyire csendes (úgy hirdetik, ez Agiosban és nem a laganasi "bulinegyedben" van).
Milyen volt az étel, ha befizettetek?
Melyik strandot ajánlod a közelben lévők közül?
Előre is köszönöm (ahogy a többi fórumtagnak is az eddig olvasott rendkívül hasznos infókat),
Pjotr
Zante gyönyörű és fantasztikus. Kocsit kell bérelni és akkor nagyon sok strandot lehet egyénileg felkeresni, ahol szuperül lehet pihenni, úszni, és jóformán egyedül lenni a parton. Laganasban valóban sok az angol tini, de nekünk nem volt zavaró, a Vasso apartmanig (ott volt a szállásunk) nem hallatszott ki esténként a zaj, ha pedig bementünk a főutcára, akkor jókat szórakoztunk rajtuk. Az apartman nagyon jó helyen van, közel a parthoz és közel a forgalomhoz, de mégis olyan mint egy kis sziget. A házinéni - Mama Vasso - egy nagyon aranyos hölgy, jókat nevet, reggeltől estig, mindenkivel foglalkozik, mindenkivel beszélget, függetlenül attól, hogy mi nem sokat értettünk belőle. Utolsó nap főzött is a szobák lakóira, mindenkinek jutott belőle. Nekem felejthetetlen volt ez a sziget, a gyönyörű természeti csodáival, a hihetetlen kék-zöld-türkiz vizeivel, hatalmas hófehér szikláival, zeg-zugos barlangjaival, olajfaligeteivel. Biztos, hogy vissza fogunk menni, mert a 11 nap alatt (ebből 5 nap kocsikáztunk) sem láttunk mindent, és ami kimaradt biztos megér még egy nyaralást.
Egyébként az Aeolussal voltunk, és meglepődtünk, mert hazafele magyar szinkronnal (szlovák szöveggel) tettek be filmet a buszvezetők, aztán szlovák szinkron-magyar szöveg párosítás volt. Az utazási irodával is elégedettek voltunk, sehol nem várakoztunk, a buszok kényelmesek voltak, és jól vezettek.
Utolsó nap mi is úsztunk egy hatalmas tekivel, akit búvárkodás közben fedeztünk fel, kb. 30 méterre a parttól. aztán jó 100 métert úsztunk együtt, nagyon nagy élmény volt. A laganasi part nem volt koszos, nem volt zsúfolt és nem volt hangoskodás (ugyanis az angol tinik éjszaka buliztak, nappal aludtak, így nem sok vizet zavartak a parton)
Szia Angel001!
Mi Agios Sostisból mentünk erre a 15 Eurós kirándulásra, ahol a Disco sziget van, onnan indulnak a kishajók. 15-18 óráig tartott, és teknős les, Marathonisi szigetnél fürdés, és a Keri barlangoknál is. Persze, aki tud úszni, mivel olyan helyen állnak meg, ahol jó mély a tenger. Először a fiam is bizonytalan volt, nem akart bemenni. Szerintem Tsiliviből is indul ilyen.
Mi is az aeolussal megyünk Zakynthosra szeptemberben, a Lukas apartmanba, Tilivibe. Volt már valaki ott, mi a vélaményetek róla? MI arra gondoltunk hogy robogót, vagy quadot bérelnénk. Be lehet vele járni a szigetet, milyenek az utatak? Nem vagyunk egy gyakorlott vezetők, ezért nem mernénk autót bérelni.
Mi 2006-ban nyaraltunk a Lukas apartmanban. Tökéletesen meg voltunk elégedve vele. Nagyon jó helyen van, kb. 40 méterre a tengerparttól. Minden szobája a tengerre néz. Tiszta, naponta volt törülköző csere és úgy emlékszem 2 naponra ágyneműt is cserélek. Szép gondozott kertje van és a medencét is "porszívózzák" naponta. 2 épületből áll. A régebbiben, mely közvetlen a medencénél található vannak a 2-3 ágyas stúdiók. Ezekben nincs légkondi (akkor még legalábbis nem volt). Ettől függetlenül nem volt elviselhetetlenül meleg (fszt. 4-es szoba). A földszinti stúdióknak egybefüggő nagy terasza van, melyek egy paravánszerűséggel vannak közvetlen a teraszajtó mellett leválasztva kb. másfél méteres szakaszon. Az emeleti stúdióknak külön-külön erkélyük volt emlékeim szerint.
Az új épületben 4 ágyas és 1 db 5 ágyas (2 külön hálószoba) apartman van. Ezek felár ellenében légkondisak.
A medence mellett ingyenes napozóágyak és ernyők vannak.
10% kedvezmény jár a közvetlen mellette lévő Kima tavernában a Lukas lakóinak. Szupermarket ami a Lukasszal szemben van az nagyon drága, de fenn a főúton Nikosz boltja (kb. 150 méter) elfogadható áron kínálja a portékát. Egyébként több taverna is van a közvetlen környéken.
Buszmegálló szintén a főúton, pont a kisutca végén. Ott van a végállomása (körforgalom) a Zakynthos városba tartó buszoknak. Ezzel könnyen bejuttok Tsilivibe is, ha nincs kedvetek gyalogolni fél órát.
Motort én nem nagyon ajánlom, vagy ha igen akkor legalább 125 cm3-t. Nagyon keskenyek és sok helyen igen kanyargósak az utak. Könnyű eltévedni, mert az útjelző táblák nem igazán segítenek.
Nézd meg beszámolómat és a fotóalbumomat, abból sok infót szerezhetsz.