Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 142 143 144 ... 901 902 903   >
Üzenet
  BRobert | #49690 Üzenet | 2007-12-20 14:04:21 |
Ja és azt elfelejtettem, hogy szombati váltás legyen icon_smile.gif
  BRobert | #49691 Üzenet | 2007-12-20 14:11:41 |
Bea!

Már akkor tájt is megbeszélgettük, hogy kinek a pap, kinek a papné. Volt akinek nagyon nem jött be ez a hely, de a többség most is pozitívan tekinget vissza az elmúlt nyárra és benne Nei Porira icon_smile.gif
Elégedetlenkedõk, mindig voltak és lesznek...
Megköszönöm az adatokat, tényeket és a saját szemszöges véleményedet is icon_smile.gif
  Bogobea | #49725 Üzenet | 2007-12-21 14:03:51 |
Szia Robi!

Közvetlenül tengerparti ház, ahol az erkélyedtõl 50 m-re van a tenger, az a Thomas. De ez a falu északi részén van, az Evi Tours mögött. Szombati váltással. Egyemeletes, a földszinten pizzeria mûködik, de csendes részen van, éjfél körül már szûnik a csatazaj. Háromágyas szobái vannak, alap felszereltséggel. Légkondi nincs. A part nem túlzsúfolt ezen a szakaszon. Lehet napágyas részt is választani, de a nagy parkolónál van egy szabad partszakasz is.

Ahol még esély van a tengert látni, az a Kalouda és a Hermes, de innen is csak oldalról, és messzebbrõl, mivel két sarokra van a tengerpart. Ezek viszont a déli részen vannak. Egyikben sincs légkondi. A Kaloudát (elfogultan mondom, vigyázz icon_smile.gif ) imádom. Az évek alatt soha semmi gond nem volt vele. Még egyetlen panaszt sem hallottam. Ez kétszintes, jól felszerelt, tiszta, külön konyhával. (Idõben rá kell csapni, mert nagyon-nagyon népszerû icon_wink.gif )

Csakúgy, mint a Fotini (második otthonom), de ez már csendesebb környezetben van, a parttól 3 saroknyira. Sajnos errõl a házról csak elfogultan tudok nyilatkozni, mert nagyon szeretem.

Tudod mit? Nagyon szívesen leírok mindent amire csak kíváncsi vagy, de inkább kérdezz te, mert nem akarok kisregényt írni (pedig tudnék icon_lol.gif ), és akkor konkrétan tudok válaszolni a felmerülõ kérdésekre!
  Bogobea | #49726 Üzenet | 2007-12-21 14:14:20 |
Ha nagyon fontos a légkondi, akkor az El Greco, a Dias, és az Eleftheria

Ha a part közelsége számít, akkor a Thomas, az El Greco, a Hermes, a Kalouda, és a Sotiria is jó (ebben a sorrendben a táv)

Ha a berendezés, a tisztaság, az otthonosság, akkor Fotini, Dias, Kalouda

Északi részen van a Thomas, az El Greco, az Eleftheria, középen a templomnál a Lena, déli részen a Dias, Hermes, Kalouda, Fotini, Sotiria

Azonban az, hogy a tavalyi kínálat szûkül, bõvül, hogy változik, arról még 1000%-os biztosat nem tudok mondani.
  Cerezin | #49728 Üzenet | 2007-12-21 16:31:23 |
Mindenkinek nagyon Kellemes Karácsonyt és Nagyon Boldog Új Évet kívánok!
Üdv. Mindenkinek!
Látom, hogy csak-csak írogat valaki a fórumba. Már el kell kezdeni a nyaralás szervezését, ha valaki biztos akar lenni,hogy nem késik le semmirõl.
Még egyszer : Mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT !
  BRobert | #49749 Üzenet | 2007-12-22 11:21:37 |
Csatlakozva az elõttem szólóhoz (írohoz)...
Bolgog Karácsony Ünnepeket Kívánok...és egy olyan Boldog Új Évet kívánok, melyben mindenki, ki szeretne, eljuthat, elöszõr, vagy többetszer Göröghonba icon_smile.gif
  BRobert | #49750 Üzenet | 2007-12-22 11:25:52 |
Bea!

Az elmúlt két évben az Arany házban voltunk, mely szintén 2 saroknyira van a parttól. 2006-ban a hátsó fronton volt a szoba és az erkély, így csak egy vastagabb csíkban láthattuk a tengert. Idén az utca fronton voltunk, így remek kilátás nyílt rá...oldalról.
Tehát most is valami ilyet szeretnénk. Az nem baj, ha nincs közvetlen parti kapcsolat, csak ha kiülünk az erkélyre akkor a vizet is láthassuk, ne csak a környezõ épületeket.
  BRobert | #49752 Üzenet | 2007-12-22 11:39:36 |
Bea!

A légkondi nem fontos, mert ismét június elején tervezünk menni, amikor még elviselhetõ a meleg icon_smile.gif
Maradnánk a déli részen. Nem baj ha nem modern a felszerelés, csak tiszta legyen icon_smile.gif
Az már az én fura szokásom, hogy szeretek a tetõrõl fényképezni...ha jól láttam a képeket, akkor ez a Kaludában nem megoldható...
Szeretnék még infót kérni a Lena-ról..ennek merre néznek az erkélyei ?
Láttál esetleg olyan fényképalbumot, akik a Kalouda, Hermes, Lena-ban voltak...
Ja és kérnék még saját infót a Sotiriáról is...
Nincs esetleg egy Nei Pori térképed, amin látható, hogy hol vannak a Diasos apartmanok ?
  Vscotina | #49931 Üzenet | 2007-12-26 20:40:53 | Válasz a #49750. hsz-ra Előzmény #49750
Szervusz Tudsz errõl a helyrõl bõvebbet írni? Ár, kategória, légkondi, parttávolság, melyek az utcára nézõ szobák, van e 2 személyes szoba, csöndes hely, stb. Idén (jövõre) mi is errefelé készülünk.
  Vscotina | #49932 Üzenet | 2007-12-26 20:49:23 | Válasz a #49931. hsz-ra Előzmény #49931
Szervusz!
Bocs, hogy újra zavarlak. Csak még eszembe jutott valami. Ha nincs autónk, helyben milyen lehetõség van??? Van e valamiféle tömegközlekedés, illetve merrefelé??? Minden információnak nagyon tudok örülni, mert még nem voltam ezen a helyen, és szeretnék jól dönteni.
Itt a közelben van egy Szkotina nevû falucska, azt feltétlenül meg kell találnom, álmaim faluja. A saját nick nevemet magamnak találtam ki még 2001 tavaszán, és tavaly tudtam meg, hogy létezik egy ilyen kis falu Görögországban, ezért kell oda mennem. Nagyon kíváncsi vagyok rá!!!!! icon_lol.gif icon_biggrin.gif
  BRobert | #50025 Üzenet | 2007-12-28 18:30:43 |
Szia vscotina!

Az Arany ház lenne a kérdéses apartman ?
Nei Poriban-ból több féle képpen is közlekedhetsz. Vannak távolsági és "helyi buszok, vonat és motort, quadot, biciklit is bérelhetsz. A buszokkal és a vonattal is eljuthatsz, akár Thesszlonikiig, vagy Athénig, közte sok megállóval.
  BRobert | #50026 Üzenet | 2007-12-28 18:38:21 |
A kinti irodák által szervezett túrákkal, eljuthatsz Skiatos szigetre, a Meteórákhoz, vagy az Olimposzra.
Tavaly szerveztek utak Delfibe, Verigánba és Edessába is.
  Bogobea | #50066 Üzenet | 2007-12-29 00:46:51 |
Szia BRobert!

Nem is tudom hirtelen mivel is kezdjem! Azt, hogy vajon melyik ház tetejérõl lehetne képeket készíteni, azt sajnos nem tudom. Még nem fordultak hozzám ilyen kéréssel. Talán nagyobb esély van erre olyan házaknál, ahol ott lakik a tulaj, és fel tud engedni a tetõre. De ez csak feltételezés.

A Lena a templom környékén van. Pontosabban errõl a "térrõl" nyíló egyik utcában. Még csak ezen a nyáron volt a kínálatban, de nem tudom, hogy marad-e továbbra is. Kétemeletes, átlagos berendezésû, tágas szobákkal. Tv, légkondi nincs. A sarkon egy taverna és egy supermarket van. A tenger viszont innen egyáltalán nem látszik, mert egy keresztutca eltakarja.

Ha a déli részhez ragaszkodtok, akkor ugye marad a Dias, a Hermes, a Kalouda, a Fotini, és a Sotiria. Hát, a Diassal kapcsolatban elfogult vagyok, mert az nekem személy szerint nagyon tetszik. A tulaj egy angyal. Szépen fel van újítva belülrõl, nagyon otthonos. Három emeletes, tv-s apartmanokkal, és stúdiókkal. Légkondi van, 5 eu/nap ellenében. Supermarket több is van a közelben, a tengertõl kb 150-200 m, de sajnos a tengert innen sem láthatod.
A Hermes elsõ erkélyeirõl oldalirányból látszik a part (kb 100 m). Légkondi itt sincs. Tv van. A berendezés átlagos. A Hermesben Rebeka és Zeus voltak innen a fórumról, õket is kérdezheted saját tapasztalatokról (több szem többet lát). A kaloudáról már ugye beszéltünk, és akkor van még a Sotiria. Ebben az apartmanházban csak a harmadik emeleten vannak szobák, mert az alsóbb emeleteken görögök laknak (általában csak hétvégeken). Az elõre nézõ erkélyekrõl innen is láthatod oldalirányból a tengert. Ez két utcányira a település déli végétõl épült. A part kb 100-150 m. A szobák tágasak, szintén a szokásos fenyõbútoros berendezéssel. Légkondi itt sincs. A Sotiriában lakott Cerezin, "interjúvold" csak meg. A Fotini erkélyérõl bár nem látszik a part, mégis a kedvenc-kedven házam. De azt hiszem már errõl is beszéltünk!
Szívesen segítek, ha bármi kérdésed van. Tedd csak fel, mert így általánosságban elég nehéz írni.

Térképem van a házak elhelyezkedésével együtt, de be kellene scannelnem. Ha megvan, majd elküldöm vhogy.
  BRobert | #50069 Üzenet | 2007-12-29 11:33:25 |
Szia Bea!

Köszönöm a válasz icon_smile.gif Rebekát és cerezint pedig megkérdezem a tapasztalatikról.
Bár a Kaludáról már irtál az elözõekben, de nem egyértelmû számomra, hogy rá lehet e látni a tengerre az erélyeirõl...tehát a kérdés ugyan az: lehet látni a tenger?
Nálunk ugyanis ez az egyik fõ szempont icon_smile.gif
  Cerezin | #50075 Üzenet | 2007-12-29 15:26:27 |
Üdv. MIndenkinek!
BRobert!
Küldtem Neked E-mail-et! Remélem tudod használni a leírtakat.
Kedves Bea!
Ez a térkép ötlet, hogy olyan Nei Pori térkép, amin be vannak jelölve a DiasZeus-os helyek az nagyon jó lenne. Abból én is kérnék egy példányt az E-mail címemre. Elõre is köszönöm.
Mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok: cerezin
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 142 143 144 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu