Kíváncsiságtól vezérelve kísérletet tettem arra, hogy egy-egy konkrét utazás alapján összehasonlítsam a Neckermann és az Apollon árait.
Előre szeretném leszögezni, hogy NEM vagyok Neckermann párti.
Mivel ugyanazt a szállást nem találtam meg mindkét iroda kínálatában így csak hasonló kategóriában tudtam információt gyűjteni:
A Neckermann Aug. 31-i indulással 2 fő részére, 2 hétre, Lambiban a Hotel Costa Angela Beach apartmanban, reggelivel, előfoglalással 291.328 Ft.
Az Apollón Travel Aug. 31-i indulással 2 fő részére, 2 hétre, Lambiban a Rena apartmanház stúdiójában, önállátással 330.170 Ft (ápr. 20-i árajánlat).
Mint fentebb már említettem nem szeretném a Neckermannt pártfogolni, viszont ezek tények (árajánlattal alátamasztva), és a Neckermann jött ki olcsóbbra.
Ezzel csak azt szerettem volna jelezni, hogy úgy tűnik van olyan utazás, ahol nem a Neckermann a drágább.
Persze ettől függetlenül a két iroda szolgáltatása között lehetnek óriási különbségek. Ezt nem tudom megítélni, még nem utaztam az Apollónnal.
Tájékoztatásul írtam le...
Juhi | #95887 | 2009-04-21 20:46:29 | Válasz a #95751. hsz-ra
Szia Cilla!
Mi is jártunk már így, hogy Kamena Vourlába, apartmant fizettünk ellátás nélkül, és végül szállodában voltunk félpanzióval. Bár nektek az időpont is csúszik kicsit, de biztos nem fogtok csalódni, mert a Grand Toursról sok jót meséltek már.
Én most fogok a Neckermannal először utazni (így én sem vagyok (lehetek) elfogult irányukba), de ők kínálták a legkedvezőbb áron a Zakynthoszi nyaralást. 1 hét szállodában, reggelivel, repülős utazással 68 000 Ft/fő. (illetékek és biztosítások nélkül természetesen) Ennél én nem találtam januárban - ekkor foglaltunk - kedvezőbb ajánlatot. Úgyhogy szerintem elég közhely, hogy ez az iroda a legdrágább. Nekem az is fura, hogy olyanok (is) mondanak véleményt (következtetést, ítéletet) bármely irodáról/szolgáltatásról, akik azt nem vették igénybe... (csak hallották a rokonoktól, ismerősöktől, az ismerősök rokonaitól stb...)
Ennek ellenére azért van bennem egy kis félsz, ha már ennyi "szörnyűséget" leírtatok erről az irodáról.
Azért remélem minden rendben lesz, és ígérem, az utazás után objektív beszámolót fogok írni.
Mivel ugyanazt a szállást nem találtam meg mindkét iroda kínálatában így csak hasonló kategóriában tudtam információt gyűjteni:
A Neckermann Aug. 31-i indulással 2 fő részére, 2 hétre, Lambiban a Hotel Costa Angela Beach apartmanban, reggelivel, előfoglalással 291.328 Ft.
Az Apollón Travel Aug. 31-i indulással 2 fő részére, 2 hétre, Lambiban a Rena apartmanház stúdiójában, önállátással 330.170 Ft (ápr. 20-i árajánlat).
Szia!
Én meg pláne nem vagyok Neckermann párti, csak kíváncsi, de a Neckermann az általad megadott paraméterekkel legolcsóbban 312.600 Ft-ért engedne foglalni (nem tengerre néző feláras, amit egyébként családi tapasztalataink szerint sokszor nem is tart be), Apollonos utat viszont számoltam ki egy párszor, nekem a kéthetes felárral együtt 300.800 Ft jön ki (valamit kihagytam? ).
Igaz, ezért a pénzért a Neckermann többet ad (ajánl?) Az Apollon viszont a fórumozók szerint korrekten be is tartja.
Félek, hogy én is így fogok járni. Tegnap felhívtam az Imperátort, és érdeklődtem, hogy tudnak-e már valami biztatót mondani a jún. 6-i repülős indulásról Zakynthosra. Sajnos nem volt a válasz, és majd május elején értesítenek, ha nem jön össze a létszám. Borzasztó ez a várakozás. A fiam sem tud addig repülőjegyet venni magának, amivel haza is tud jönni Mannheimból. Meg is fogadtam, hogy többet előre nem fizetek be semmilyen útra sem, várok a nagyon jó lastminut útakra.
én is hasonlókat mondhatok!!!januárban mikor befizettük az utat zakynthosra az utazási irodában a neckermann által kinált utat hozták ki a legolcsóbbra!!!persze előfoglalási kedvezménnyel ami 16%volt .tehát mi azért választottuk őket!!!!
Nem veszem kötözködésnek, ne aggódj.
Az Apollon e-mail formájában küldte ezt az árajánlator 2 napja. Gondolom, az ügyintéző úgy készítette, hogy a legkedvezőbb legyen.
Hali!
Nem akarok vitatkozni, de úgy tudom, hogy az Apollon előfoglalási akciója március 31-én lezárult. Amúgy mindenkinek jó utat akárkivel is utaztok!
Az előbbi válaszomból kimaradt:
Nem kételkedem az Apollon szolgáltatásában, de mivel nincs tapasztalatom róluk, így nem tudom megítélni. Nem őket akartam negatív színben feltűntetni, csak a tényeket írtam le.
A Neckermannhoz már volt "szerencsém" így tudom, hogy milyen a szolgáltatásuk. Ahogy korábban is írtam, nem őket szerettem volna támogatni, csak kíváncsiságból végeztem el az összehasonlítást.
Még annyi a két iroda összehasonlításához, hogy a Neckermannos ár reggelit is tartalmaz.
Most néztem a weboldalukat, márc. végéig volt előfoglalás náluk.
Lehet, hogy jóval kedvezőbb lett volna az ár, ha korábban kérem az árajánlatot. Későn olvastam róluk a fórumos pozitív véleményeket, ezért korábban nem gondoltunk rájuk. Majd jövőre első körben érdeklődöm náluk is.
Szia csz75!
Véleményt én se tudok róluk mondani, mivel még nem utaztam velük(se a neckermannal). Csak az áraikat nézegettem mikor nyaralóhelyet kerestem.
Szanna