Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 144 145 146 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Firkamano | #89985 Üzenet | 2009-02-10 17:48:57 | Válasz a #89984. hsz-ra
Mit is jelent az hogy "sznorizni"? Az a vizipipás búvároskodás?

Annyit biztosan tudok, hogy ahol a szállásunk van, oda csak aludni fogunk menni icon_smile.gif

Sőt, a közelében lévő partok sem vonzanak. Esténként Nidri vagy a főváros lesz a célpont.

Mi már megszoktuk, hogy ahol a szállás van ott nincs semmi icon_biggrin.gif
De én úgy élvezem a motorozást a párom mögött ülve, főleg esténként, mikor megy le a nap.

Mivel motor is lesz meg kocsi is, a nagyobb kirándulásokat autóval tesszük meg, nem lesz annyira fárasztó.
  Kónyu | #90022 Üzenet | 2009-02-11 09:42:17 | Válasz a #89985. hsz-ra Előzmény #89985
firka!
Igen, a sznorizás a szabadtüdős búvárkodás.
És ha jöttök-mentek, akkor a szállás is OK lesz, mert különben Nikiana álmos, unalmas hely, nincs ott semmi. Vannak, akik ezt nyugodtnak hívnák, de ahhoz szépnek kéne lennie. De ha csak aludni fogtok ott, arra épp jó lesz.
  Katus | #90280 Üzenet | 2009-02-14 22:20:18 |
kónyu
Valami gyönyörűek a képeid.Lefkada csodaszép.Lépésről,lépésre írj,hogy merre jártatok.Hol volt a szállásotok? Egyénileg mentetek mindenfelé???
Melyik része tetszett Lefkadának a legjobban?
Katus
  Kónyu | #90284 Üzenet | 2009-02-14 22:38:45 | Válasz a #90280. hsz-ra Előzmény #90280
Katus!
Az album képei feliratozva vannak, abból eligazodhatsz, hogy mi hol készült. A kérdésed túl általános, ha kielégítően akarnék válaszolni, napokig a gép előtt ülhetnék, de ha visszaolvasol, gyakorlatilag mindenre választ kaphatsz, persze kitartóan kell olvasgatni icon_smile.gif
Mi az Apollonnal mentünk (Nidri szállás), 1-2 fakultatívra velük, de általában stoppal és busszal közlekedtünk, eddig bejött. Lefkada bejárására viszont sokkal jobb lehetőség az autó vagy a moci, bár mozgékonyabb és strapabíróbb utazóknak semmi sem lehet akadály. Amit pedig már oly sokszor hangsúlyoztunk, az igazi csodák a nyugati parton vannak, de Nidritől délre nem kell sokat autózni, hogy elámulj a szépségtől.
  Katus | #90285 Üzenet | 2009-02-14 22:57:43 |
kónyu
Hogy túl általános lenne a kérdésem ? Na azért nem hiszem.-Hogy bárki visszaolvasná az információkat? -Akkor nem lenne 100-200 és több oldalszám a fórumon, egyes üdülőhelyeknél.De abban igazad van hogy ,álandóan a gép előtt ülhetnél és válaszolgathatnál azoknak, akik még nem jártak Görögország ezen csodálatos részén .No azért most is ott voltá a gépnél icon_smile.gif)
Ne gondold,hogy most rosszindultból írom amit írok.Szépek a képek.
Nem hinném,hogy gondolkodnom kellene. merre induljunk
Kakadu küldött egy jó kis szállásról infót ,Nidrit is megnézzük.
Köszi a képeket.
Katus
  Kónyu | #90286 Üzenet | 2009-02-14 23:13:56 | Válasz a #90285. hsz-ra Előzmény #90285
Katus!
Nidriben nem sok látnivaló van, egyedül az esti élet miatt érdemes választani, meg mert csillagtúrákhoz az a legjobb kiindulópont, és a hajók és kompok java innen indul. Nikianában pláne semmi látnivaló nincs, azt akkor érdemes választani, ha reggelenként dolgodra indulsz, és csak késő este térsz vissza a faluba. Ha egyénileg mész, elég sok tippet találhatsz itt a fórumon is a szállásra, érdemes alaposan körüljárni a témát.
Hogy túl általános a kérdésed, azt úgy értettem, hogy nem elég ahhoz, hogy tömören válaszolni lehessen rá. Hogy merre jártunk, mit érdemes megnézni, már mind ezerszer leírtuk, tényleg csak egy kis kitartás kell hozzá, de hidd el: megéri.
Konkrét kérdésekre már könyebb a válasz, ezért próbáltalak rávenni arra, hogy visszaolvass, és ha már képben vagy egy csomó dologban, és akad majd egy jó pár tisztázatlan dolog, akkor várjuk a kérdéseid.
Én magam szállást nem ajánlok, csak ha rákérdeznek valamelyikre, amelyikben már megszálltunk, de az mind Nidriben volt, mert az Apollonnal voltunk, nem saját szervezésben. De nekem az eddigi 5 szállás közül egyikkel sem volt gondom, olcsóbb típusúak voltak, de mi csak reggelizni meg szunyálni használtuk. A grillezési mániámat nem ott éljük ki, sajnálnám rá az időt, meg különben is az esti tavernázás nekünk Görögországban az egyik fő attrakció.
  Katus | #90289 Üzenet | 2009-02-14 23:30:19 |
OK,OK.
Visszaolvasok icon_rolleyes.gif
Katus
  Doro | #91170 Üzenet | 2009-02-26 23:06:04 |
Sziasztok!
Két éve "szemezek" Lefkadával, de aztán mindkét évben Thassos lett helyette. Olvastam már többek véleményét a két szigetről. Nem adtam fel, szeretnék idén eljutni erre a gyönyörű helyre. Rengeteg fotót láttam már, de az egész Lefkada topicot még nem volt időm elolvasni. Így elnézést, ha olyat kérdezek, ami már szerepel itt.

Csak az Apollon Travel szervez ide buszos utat?
A térképeket elnézve egész sok út hálózza be a szigetet. Ezek milyen minőségűek?
Lehet a szigeten quadot bérelni?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
D.
  Kónyu | #91171 Üzenet | 2009-02-26 23:17:08 | Válasz a #91170. hsz-ra Előzmény #91170
doro!
Úgy tudom, csak az Apollon szervez ide, de én csak budapesti viszonylatban mondom, a vidéki lehetőségeket nem ismerem. Régebben szervezett az Androméda, de valami idióta szervezéssel:-(
Az utak minősége veri az itthonit (nem az ide-oda bekavirnyászó utakra gondolok), és kvadot is bérelhetsz.
És jól választottál. Gyorsan foglald le, nehogy meggondold magad. Ha nem szervezettel akarsz, akkor a szállást.
  Doro | #91173 Üzenet | 2009-02-27 08:39:14 | Válasz a #91171. hsz-ra Előzmény #91171
Köszönöm szépen a gyors választ, Kónyu!

Foglalnám én, csak pillanatnyilag nincs miből. icon_confused.gif Azért is érdeklődtem irodákról, mert az apollonos árakat már "betéve" tudom. Igazából szívem szerint két hétre terveznék, de a jelenlegi helyzetben már egy hétnek is tudnék örülni.
Súlyos elvonási tüneteim lennének, ha nem mehetnék idén Görögországba. icon_lol.gif Ez az egyetlen luxus az életemben évek óta, már ha ez egyáltalán annak számít.
D.
  Jox | #91174 Üzenet | 2009-02-27 08:51:30 |
Lefkada albumok: http://www.hellasz.hu/fotogaleria/index.php?srch=Lefkada
  Bottakati | #91175 Üzenet | 2009-02-27 08:55:48 |
Doro!

Az alábbi utazási irodák is szerveznek utat Lefkadara: Oliva Travel, Medici Travel, Télen-nyáron utazási iroda. Elég sok szállást kínálnak, nézd meg a honlapjukat. Remélem, sikerül találnod megfelelő utat, nehogy elvonási tüneteid legyenek (ismerős a dolog nagyon....)

Szia
Bottakati
  Firkamano | #91176 Üzenet | 2009-02-27 08:58:07 | Válasz a #91173. hsz-ra Előzmény #91173
Szia Doro!

Csak az Apollon szervez utat.
Mi két hétre megyünk, nekünk autóval (4 személlyel) és magánszervezős szállással olcsóbban jön ki mint ha irodával mennénk.

Mikor szeretnétek menni? És hányan?

A sajátszervezés előnye még, hogy akár 10 napra is mehetsz. Az több mint egy hét, de árban olcsóbb mint 2 hét icon_smile.gif
  Firkamano | #91177 Üzenet | 2009-02-27 08:59:37 | Válasz a #91175. hsz-ra Előzmény #91175
Ezek az utazási irodák az Apollon Travel útját értesítik. Ugye jól tudom? Valaki megerősítene ebben?

Mert így a Radisson Travelnál is lehet kapni. icon_smile.gif Ugyanannyiért mint Apollonnál.
  Bottakati | #91180 Üzenet | 2009-02-27 09:22:07 | Válasz a #91177. hsz-ra Előzmény #91177
Doro, Firkamano,

Bocsi, csak segíteni akartam. Ezek szerint mindegy, hol fizetek be, az Apollon iroda áraival dolgozik a többi iroda?

Bottakati
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 144 145 146 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu