Hú , az nagyon jó. Mi is tervezgetjük ,de nehéz egyeztetni :mert az egész családdal megnézetném. Akkor lapozz thassos.lap.hu-ra. Várom a beszámolódat! Nem lesz nagyon meleg? Gondolom csak igy tudtátok kivenni a szabit.
Már másodjára megyünk így jól felkészültem. Már van ott beszámolóm el olvashatod.
Nekünk másodi otthonunk Stavros mindíg a diassal voltunk,mi is elsókközött voltunk a Nickbe,akkor még Maria kezelte,majd a másodikévben a lány és már fele annyira sem volt olyan kedves mint az annya.Ha valamiben segíthetek írj nyugodtan,de már te sem vagy idegen úgy látom.
Köszi , el fogom olvasni. Mi is tapasztaltuk,hogy a lánya nem egy ember szerető. És még lusta is! Gondolom még egy emeletet fognak felhúzni az épületre.
Szerintem nem húznak rá semmit.Valamikor vagy 10évvel ezelőtt lelkiismeretes idegen vezetők még meséltek a kinti életről és akkor mondták,hogy addig nem kell adót fizetniük még nincs kész az apartman vagy a lakás ,így védik ki azt a látszatot keltve,hogy még épül.
Mi azért szeretjük Stavrost mert ott teljesen "élő" a falu nyáron is látszik milyenek a hétköznapok.A nők este csak a gyerekekkel ülnek a tengerparti sétányon a férfiak a kafetériákban ücsörögnek.
mi van senki nem készül Stavrosba nagyon csendes az oldal mindenki Saltirol beszél nem tudom mit imádnak rajta én kétszer voltam ott,de mind ha itthon lettem volna zsufolt semi görög csak magyar és német duma. remélem stavros sokkal gögögebb lesz már nagyon várjuk az utat.vágjuk a centit 38 nap.
Szia zsokica hát nem szeretnélek elkeseríteni de ha Stavrosban szeretnéd megtalálni Görögországot és a görög vendégszeretettet ill.a filinget akkor nagyot fogsz csalódni és nem lessz "idézlek téged gögögebb"
Ha Sarti nem tetszet akkor mért mentél kétszer oda ????
Sarti inkább görögöseb mint Stavros Söt sokkal szebb helyekre lehet eljutni mint Stravrosban
Belépő árát nem találtam -- Gyors fordítás :
Stagira a birthtown az Arisztotelész és a bejárat az önkormányzat Stagiron - Akanthou. Megállapítást nyer, épül a láb a Stratoniki Mountain (Strempenikos), a tengerszint feletti magasság 500 méter kb.
A bejáratnál a falu, a látogatók megtekinthetik a park, ahol a szobor áll Arisztotelész büszkén körül műemlékek such as torony, nyilvános fürdők és a torony a Madem Aga, a határidő a Sidirokafsia.
Sidirokafsia volt a közigazgatási központja a régió, és megvolt a maga menta.
Lejjebb megy a faluba, látjuk a központi templomot szentelt a "Születésnap Szűz Mária". Ez a nagy történelmi jelentőségű, és 1814-ben épült segítségével a Hilandari kolostor a Mount Athos.
Is nagyon érdekes a kis kápolna szentelt a "Szűz Mária a Spilotissa" beépített rock. Ezen a területen a nagy falu ünnepén kerül sor, a szeptember 8. Látogatók séta a everygreen út panorámás. Mintegy 500 lakos él, hogy a faluban még ma, és foglalkoznak elsősorban a vagyon hasznosítása a bányászati és az erdők.
A szép és történelmi falu Stagira fölött helyezkedik el a központi közúti Thesszaloniki - Ouranoupolis körülbelül 8 kilométerre a tengertől.
Tényleg? Baromira érdemes segíteni próbálni, ha így beszólnak az embernek. Én a parkot linkeltem be, de van az oldalon térkép is, gondoltam, akit igazán érdekel, megtalálja. Rajta a keresett hellyel.