Hát nem tudom, ha van pótkerék, márpedig kell lennie, akkor talán nincsen gond... Akkor jön az, hogy adnak csereautót, mert ez viszont le van írva, hogy kár esetén (bár most nem tom konkrétan milyen) adnak meg ugye van road assistance is...
Hogy őszinte legyek, a gumira vonatkozó biztosítást még eddig egyik kölcsönzőnél sem láttam, bár nem is nagyon figyeltem...
De majd amikor megírjuk a járatszámot rákérdezünk, hogy mi van akkor, ha esetleg defektet kapunk....
Egyébként meg, mint általában, reméljük a legjobbakat
Megvan az indexes infó 2010-ből: "Krétán eddig az Autotrip-től béreltünk (www.autotrip.gr), velük előre lelevelezzük, hogy pontosan milyen autót tudnak adni, a néni vár a reptéren, ideadja a kulcsot (általában majdnem üres a tank), kifizetjük a kétheti díjat (tavaly ez egy Puntora 280 euró volt), és szevasz. Visszafele be kell tenni a csomagtartóba a kulcsot, és rácsukni az ajtót, ennyi. Valamelyik nagynál majdnem a duplája, az összeg. Ja, és az autotrip full insurancét ad, talán mínusz gumi, de már nem emlékszem."
Szia Adri:)
Egy másik topikban Verka segített nekem a biztosítások ügyében a következő linkkel: Autóbérlés
Az Autotripről pedig az indexen írta valaki, hogy már nem emlékszik pontosan, de mintha a gumikra nem volt biztosítás. A "Special Full insurance for Broken glasses, Mirrors,and damages caused to the underside of the cars" részben nem szerepel a "wheels", úgyhogy ezért gondolom, hogy lehet valami benne.
"100% Fully Comprehensive Insurance With NO EXCESS - NO DEPOSIT. (C.D.W & F.D.W) Customer is fully relieved from the responsibilty of any damage."
Szerintetek akkor ez (röviden lefordítva): 100 % teljeskörű, mindenre vonatkozó vagy kiterjedő biztosítás önrész nélkül, az ügyfél mentesül minden felelősség alól bármilyen jellegű kárnál - nem vonatkozik a gumikra is?
Szia Verka:)
Akkor biztosan A legszebb húsz... listát kellett volna összerakni, de az összes legszebb valószínűleg abba sem fért volna bele:)
Nekem ma lett véglegesítve az összes repjegyfoglalás, tehát a végleges utiterv:
Oda-Ind. délben/Budapest- Athén (várakozás) Athén-Héraklion/Érk.este
Vissza- Ind. kora reggel Chania-Athén (városnézés) Athén-Bp/ Érk. délután
Autó még mindig nincs kölcsönözve, szerintem maradunk az Autotripnél, eddig ami 300 euró alatt volt, ott a kora reggeli begyűjtésért pénzt számoltak fel.
Sziasztok!
Kréta északi-középső részén augusztusban mennyire jellemző a meltemi? Gouves, Stalis környéke vagy esetleg még Nyugat Kréta között gondolkodunk. Mind a kettőnek megvan az előnye. Néhány napra bérelnénk autót. Szeretjük a hullámokat, de azért elég félelmetes tud lenni a nagy szél. Nyugodt tengerről ne is nagyon álmodozzunk?
Ne féljen a férjed, ha nem akar, nem kell sokat lépcsőznie! A kaldera menti városokban mindegyiknél úgy van, hogy a sétálóutca, ahonnét az ember bámészkodhat, a kaldera peremén fut végig, ahonnét kényelmesen lehet nézelődni, s az nem le-föl megy, hanem egy szintben végig. Szóval ez nehogy visszatartson titeket egy percig sem!
Én nem ismerem ezeket a szállásokat, de íme, a Santorini-szakértők oldalán írnak róla:
http://santoinfo.hu/?cat=197
Meg itt is próbálhatsz utánaolvasni a Santorini topikban.