Ne vedd a szivedre! Kell segíteni, én is arra bíztatok mindenkit, de nem árt figyelmesen elolvasni a kérdést sem. Még az is lehet, hogy én értettem félre? Ne venném zokon, ha valaki felvilágosítana...
Stavros imádok , segítsetek nekem! Olimpiada környékén van Arisztotelész szülőhelye -- gyerekek, pontosan hol?
Athos Kolostor Köztársaság és Stagira egy szerb szerzetesek által lakott kolostor nem jó válasz.
A következő hozzászóló már megválaszolta, hogy bizony Stagiráról van szó, én pedig belinkeltem egy oldalt, ahol többek között látható az Arisztotelész-park, amit az ő emlékére hoztak létre a szülőhelyén, és ami nagyon klassz hely. A linken pedig van térkép is, ami alapján oda lehet találni, és még sok infó a környékről. Ha én ezt kérdeztem volna, én ezt a linket segítségnek érezném.
Vicosz, mi jártunk Stagirában, az emlékparkban 2008-ban. Nagyon érdekes volt, emlékezetes órákat töltöttünk ott. Ha jól emlékszem 2 euró volt a belépő, viszont befelé menet -mivel senki nem volt a kapunál- nem kellett fizetni. Kifelé már álldogált ott egy pasi, akit megkérdeztem, hogy prospektust árulnak-e a helyről, mire Ő ideadott egy ismertetőt, 8 euróért, azaz szépen kifizettük a négy belépőt, mert szerintem az ismertető ingyenes lett volna.
De nem bántam, mert érdekes volt, és egyébként is készültünk belépővel.
Amit bánok, mert nem tudtuk, hogy a most belinkelt oldalon szerepel egy kulturális központ, azt szivesen megnéztem volna, ha előbb tudom, hogy létezik.
De ami késik, nem múlik.
Ha arra jártok érdemes megnézni az Ókori Stagirát is, Olymypiada falu mellett, az is gyönyörűszép!
kedves papamaci egy kicsit elkesedtem a leveleden.de el kell mondanom hogy 15ször jártam görögben voltam krétán korfun. sartin és azért kétszer mert a lánykáimal voltam és a páromnak is megakartam mutatni és ráadásul olcso volt.Makrin voltun utoljára sartin még nem jártam de most majd megnézem .Sarti talán azzért nem tetszik mert az én kedvencem kréta. szeretünk csavarogni de Sartin nem lehet csak nagyon drágán.sajnos nem vagyok milliomos csak egy hétköznapi ember aki szeret görögbe járni
Szia Vicosz, a 2008-as Stavros című albumomban vannak fotók Stagiráról, a mairól és az ókoriról is, de ha akarod többet is tudok feltölteni valahová.
Persze ízelítőnek szerintem ennyi is elég!
Legjobb, ha saját magad fedezed fel ezeket a gyönyörű helyeket!
Kedves Zsokica!
Semmi okod az elkeseredésre. Én nagyrészt bejártam Görögországot és Stavroson is vagy ötször voltam. Nyugodt szívvel állítom, hogy Stavros Észak Görögország egyik lejobb helye. Két halmas gyönyörű stranddal rendelkezik, gyönyörű magas hegyek és a tenger veszik körül és görögök lakják, akik, görög ételt esznek, görög zenét énekelnek, görög zenére táncolnak, görög katolikus bizánci stilusú templomok vannak, módfelett kedvesek és hozzászoktak magyarokhoz, akiket nagyon szeretnek. Ezek után mitől ne lenne igazi görög település? Stavros ráadásul nem üdülőfalunak készült, mint pl. Parália, vagy Nei Pori hanem egy régi kis halászfalu, amely az egyre élénkülő idegenforgalom hatására megnőtt, és rendelkezik mindenféle infrastruktúrával, ami a kellemes nyarlást biztosítja. Kedves kis óvárosi része van a hegyen, ahol gyönyörű a kilátás és egy kilátó is van. Kiváló kiindulópont akár gyalogtúrázásra, akár nevezetességek meglátogatásához. Ha nincs autó és nincs mód bérlésre, akkor is közlekedési csomópont, jó buszközlekedéssel. Méghogy nincsenek nevezetes helyek a környéken!: a fentebbemlített Stagirán túl érdemes busszal Thessalonikibe, Görögország második legnagyobb városába. Asprovaltai átszállással lehet eljutni Kavalába, amely gyönyörű és jó állapotú frank erődjéről és Mohamed Ali a török kényúr házáról híres. Csodaszép város. Kavalából lehet elmenni busszal Philippibe és megnézni az ókori és bizánci kori romokat, az ókeresztény település maradványait és Szent Pál börtönét . Nem messze van Stavrostól Amfipolis ősi ókori városának romkertje. Legnagyobb nevezetessége a kiváló állapotban fennmaradt hatalmas kőoroszlán.
Maga Stavros egy kedves vendégszerető és szerintem igen is görögös hely. Én nagyon szeretem és bármikor szívesen megyek oda, mert ráadásul sok barátra is szert tettem ott.
Ha segíteni tudok csak kérdezz nyugodtan. Melyik céggel mész és melyik apartman házba?
nagyon szépen köszönöm a leveledet.BOLDOG SZÜLINAPOT.nagyon szépen irtál Stavrosrol remélem hogy jol fogjuk érezni magunkat/.ahogy mi tesszük olyan lesz/mi mindig csak jot kaptunk görögországban.május 21 én megyünk az Apollonnal az Alexandros palace apartmantba foglaltunk. Még egyszer isten éltessen eröt egészséget és sok görög utat kivánok
Szia Zsókica!
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságodat. Príma helyre mentek.
Egyszerre leszünk Görögországban . Mi is 21-én megyünk, csak Toloba.
Tuti, hogy jól fogjátok érezni Magatokat.
Üdv: Josza
Köszi vicosz, örülök, hogy megnézted és hogy tetszenek a fotók! Remélem,hogy Te is jól érzed majd ott magad. Gondolj ránk azon a szép helyen, és hozz Te is sok szép képet!
Szia Anikó!
Most én is végignéztem a képeidet és nagyon tetszett. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én szeretem Stavrost. Néha olyan érdemtelenül bántják, de főleg olyanok, akik nem jártak még ott. Lehet, hogy én vagyok igénytelen, vagy mások sznobok, nekem Észak Görögország is éppoly értékes része Hellasznak, mint bármelyik. Mindenhol azt kell elfogadni és szeretni ami és ahol van.
Sopron, Balatonfüred és Szeged szinte semmiben nem hasonítanak egymásra, de egyik sem értékesebb a másiknál és mindhárom magyar, magyar feelinggel( hú,de útálom ezt a szót!) rendelkezik.
Pont Makedónia és Trákia nem konstans része Görögországnak?
Üdv: Josza
Köszi Josza, hogy időt szántál a fotóimra és főleg, hogy tetszettek! Én is épp a múltkor néztem végig a picassás albumaitokat! Unalmas perceimben szoktam ilyeneket csinálni és mindig nagyon élvezem.
Én is megszerettem Stavrost, szerintem gyönyörű környezetben fekszik és tetszett benne, hogy "élő" görög település, nem turistáknak épült műfalu! Épp ezért szeretjük nagyon Makrygialost is, pedig sokaknak nem tetszik az a kis falu sem.
Mindenhol lehet találni olyat, ami nem tetszik, de mi arra szoktunk összpontosítani, és emlékezni, ami tetszett és megfogott a helyben, és mi mind a kétszer jól éreztük ott magunkat. Biztos, hogy fogunk még ott üdülni!