Angel: mi 3 napra béreltünk Suzuki Jimmyt 110 euróért. A kissebb kategóriák nem sokkal de olcsóbbak. 3 nap tényleg bőven elég kocsikázni, mert ennyi idő alatt mindenhova el lehet jutni amit érdemes megnézni.
Tegnap este értünk haza Zakynthosról. Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk.
Mielőtt még elkezdeném az élménybeszámolót írník pár sort a tűzről, meg a H1N1-ről.
Tűz az valóban volt a Vasilikosi félszigeten, de mint ahogy azt a tekitúrán megtudtuk az idegenvezetőtől ez szándékos tűz volt. Bár a hivatalos források nem ezt adták közre. Álítólag valami nagy góré akar azon a helyen szállodát építeni és mivel fás, zöld területre nem adnak építési engedélyt ezért így oldotta meg a dolgot.
H1N1: mi csak annyit tapasztaltunk, hogy a reptéren maszkban és gumikesztyűben voltak a vámosok. Ha akkora nagy gáz lenne, akkor minden alkalmazott viselte volna ezt a "szerkót" és nem csak 2-3 ember.
Szerintem nem kell parázni.
Nyaralás:
Mi júli. 20-án a Personal Toursal utaztunk MALÉV géppel. Nekem az első repülős élményem volt, de túléltem
Ja itt szeretném megjegyezni, hogy nálunk 23 kg lehetett a bőrönd + a kézi aminek sztem nem volt súlykorlátja (de ebben nem vagyok biztos).
Viszont visszafelé a bőrönd súlya max 32 kg és a kézié max 5-6 kg. lehetett.
Szóval a szigeten töltött idő fantasztikus volt. Argassiban voltunk az IONIAN HILL APARTMAN-ban. Először sokkolt az apartman, de legfőképpen a fürdőszoba. Merthogy a katalógusban úgy hírdették, hogy "IGÉNYESEKNEK". Na nálam nem itt kezdődik az igényesség. Egy kicsit többet vártam volna. A takarításra és a személyzetre nem lehet panaszunk. Minden nap takarítottak és 3 naponta cserélték az ágyneműt.
Mi 5 napra kvadot (20 eur/nap), 2 napra autót (asszem 56 eur/npa full biztosítással) béreltünk. Sőt 1 napra Alikessben béreltünk hajót (85 eur/nap), amivel kihajóztunk a BLUE CAVES-hez. Láttunk delfint!!!
Fantasztikus élmény volt.
A tekitúra kivételével minden programot magunk szerveztünk. Jobban bejött az hogy nem 500 túristával összezsúfoltan utazunk egy cirkálón. Több mindent megnéztünk és bejártunk. Nem alkalmazkodtunk senkihez.
Szóval aki ezután megy nyaralni az ne aggódjon az utazási iroda + mindenfére kósza híresztelés miatt, mert aki akarja az ezek mellett is jól fogja és jól tudja magát érezni.
Szia Kyra! Nem tudom Tsilivi melyik részére mentek.A mi tenger nem volt olyan szép de arrébb már szebb volt.Mi tavaly is Tsiliviben voltunk.Mi mondjuk nem vágytunk discos helyre.Koktél bár és Luna park(vidám park) ami nem olyan nagy,de lányaim nagyon élvezték.Némely részét még mi is a párommal.Bazár sor van böven lehet vásárolni.
Köszi a választ!
A központtól 5 percre leszünk. Mi sem szeretjük a hangos, bulizós helyeket mert gyerekekkel utazunk. Inkább a nyugodtabb, családiasabb helyeket választottuk eddig. Ezért aggódom is egy kicsi, hogy ennyire közel leszünk a központhoz.
A vidám park Tsilivi melyik részén található?
Karaj!
Nagyon tetszettek a képek amit készítettetek!
Gabóca!
Nem sok kismamát láttak eddig quad-dal Zantén száguldozni!
Tuti, hogy a trónörökös is bátor emberke lesz!
A hajóúton, hogy érezted magad? Nem viselt meg nagyon?
Sziasztok!
Szombaton hajnalban megyünk Zakynthos-ra. Aeolus-al utazunk, fenti apartmanról (Nikolas stúdió) tud valaki valamit? Laganas-t ismerjük, nagy baj nem lehet, mert tavaly Kalamakiban voltunk, de azért ha tudtok valamit... Köszi!
Szia Thernadi!
Nikolas-stúdió:Laganas szélén,nagyon szép part mellett kb.200méterre/kis földúton kell lemenni a parthoz,úgy,hogy a Nikolas mögött a Vasso melletti kis ,,ösvényen"kell átvergődni,ez a közelebbi módja,aztán jobbra az aszfaltozott útra,majd 1perc és a legszebb parti részt fogjátok látni.
Egyébként a Nikolas a Vasso ,,tükörképe"ugyanaz a család takaritja,nagyon kedvesek.Még annyiból is jobb az elhelyezkedése,hogy a teraszok végig árnyékban vannak,igy a délutáni napocska nem forrósitja fel annyira az épületet.
Nagyon irigyellek,jó utat kivánok,nagyon szép helyre mentek!!!
Mi is pénteken megkaptuk az időpontot mikor indulunk Zakyra:) Aug.8. 3:40kor már a felhők között leszünk és mi is az Aeolussal, mondjuk mi Tsilivibe a Lucas apartmanba foglaltunk szállást:) Teljes izgalomban vagyunk már Akkor lehet, hogy együtt utazunk?
Nektek mi a véleményetek, hogy robogóval vagy quaddal bejárható a sziget? Bele merjünk vágni? Mi is az aeolussal megyünk, Tsilivibe a Lucas apartmanba szepteberben repülővel.
Eryca:) Sztem ez nem kérdés, hogy simán vágjatok bele, sztem jó buli, és olcsobban is ki lehet jönni, mint az ilyen szervezett utakkal és ráadásul nem 500 emberrel utazol, hanem esetleg a pároddal vagy nem tom hogy mentek:) és a legjobb, akkor álltok meg fürdőzni vagy enni vagy bmi, amikor akartok:) Megéri nem?? Ezzel mi is így leszünk, mindenképpen bérlünk vmit:)
Volt már valaki szeptemberben Zakynthoson? Sajnos mindenképpen csak szept. 9. után tudnánk menni, viszont nem tudom, mennyire bízhatunk még akkor a napsütésben és a melegben.
Pont néztem, hogy a Dias Zeus szept. 10-én indít utasokat, ami nekünk időben nagyon megfelelne.
3 kiszemelt szállás közül kellene választanom: Keriben a Herodotosz apartmanház, illetve Argassiban a Dimitra és az Apollo apartmanhotel.
Van esetleg valakinek ezekről tapasztalata?
Minden ötletet és tanácsot szívesen fogadok, hiszen az idő sürget, lassan időszerű lenne már lefoglalnunk a nyaralást
Szia Eryca!
Elég keskenyek az utak.Kicsit nehéz hátul térképet olvasni quadon.De bátraké a szerencse.Biztos szuper élmény motorral körbe járni ,meg olcsob is.Voltak egy páran akik azzal jöttek.Amugy meg attól függ merre akartok körbe nézni mert észak felé skynari fok felé elég meredek az ut.És az ut mentén semmi szalagkorlát.
Sziasztok!
Én mindenképpen az autót részesítem előnyen a motoral és a quaddal szemben. Zakynthoson meredek szeszélyes, helyenként veszélyes utak vannak. Egy csomó őrűlt bedrogozott, bepiált hülye száll járműre, olyanok, akik az év többi részében nem vezetnek és Schumachernek képzelik magukat. Sok a koccanásos baleset. Nagyon nem mindegy, hogy milyen járművön ülsz egy ilyen esetén.
Persze ez csak az én véleményem. Aki akarja elfogadja. Azért ne tudjátok meg, hogy milyen Zakynthoson az orvosi ellátás, illetve a kórház. Csak annyit mondok, szerintem nem érdemes kipróbálni.
Üdv: Josza