Sziasztok, jó sok beírás került közlésre, volt mit olvasnom
Dobodora, milyen fûszereket hoztatok kintrõl?
Szia Eduso, köszi az üdvözlést Tulajdonképpen nincs nagy baj, csak voltak kellemetlenségek. Ettõl még ugyanúgy kedvelem Görögországot s szívesen megyek jövõre is - igaz, csak repülõvel.
Estella, igazad lehet, Nektek más érzés lehet(ett) szabadon kimenni, szülõk nélkül s bulizni. Kinek - kinek mi a fontos. Én is inkább a Párommal mentem volna, de sajnos nem jött össze. S ha fiatalabb lennék vagy 10 évvel, én is biztos rajonganék a Cocus-ért, ez így van jól. Ahány ember, annyi vélemény, pont ezért jó ez a fórum.
Patics, igen, én is így értettem az ikonokat, csak nem pontosan írtam le. Tehát az eredeti ikonokról kézzel készült másolat - ezt értettem "eredeti" alatt, ez áll a tanúsítványon. Az ikonfestõ mûhelyben is voltak tanúsítvány nélküli ikonok, harmadáron, Paralián is fõleg ilyeneket láttam. A völgyben lévõ árusok alatt nem tudom hol érted ezt, mi sajnos nem álltunk meg olyan helyen, de tutira igazad van, mert az ikonfestõ mûhely alapból tényleg drága. Tehát ha pl kocsival mentünk volna, nekünk sem adtak volna 30 - 40 % engedményt.
Szia Dlia, a Sipi Tours-ról eddig nem hallottam rosszat, a buszukat kívülrõl láttam Paralián, jónak tûnt. Biztosan remek nyaralásotok lesz! Az ékszerek olcsók, én ezüst s fehér arany ötvözetû karláncot vettem, 7,2 euroért. Szép mintájú, centiben mérik, ahogyan Dobodora is írta. Én egy közép árkategóriásat választottam, mert ez tetszett, különleges a mintája. De nézz szét több helyen, nagy a választék.
Juhi, Skiathos-ról én is jót hallottam s gyönyörû képeket láttam. Terveztem én is, de kimaradt végül.
Pingvin, a görögök tényleg kedvesek s elõzékenyek. Amikor vacsora után az ajándék gyümölcs után kihozták a kávét s megkérdeztem, hogy ez mennyibe kerül, még Õk néztek rám értetlenül, s úgy mondták, hogy ez is ajándék. Ez Paralián abban az étteremben volt, ahol a szekér ki van téve.
Szia TAndi, végre Te is írsz Tessék még mesélni az élményekrõl, jó volt olvasni... Komolyan mondom, el sem hiszem, hogy szinte mindannyian ott voltunk a Gönczi Gábor féle fellépésen s mégsem találkoztunk
A Fradis helyet elõször én sem találtam meg, de megkérdeztem kintiektõl. Az Omilos felé van, majdnem az út végén, a part mentén. Kellemes hely s olcsó a fagyi, 3 gombóc 1,8 euro.
Erici, a láb-probléma nekem is ismerõs, pedig soha nem volt vele gondom. De a hazafelé úton az elõttem ülõ Hölgynek a széke végig hátra volt hajtva, így kényelmetlen volt nekem, s amikor délelõtt 10-re ide a lakásba értem, el sem hittem, hogy ezek az én lábaim Majdnem kétszeres lett a bal lábszáram. Pihentesd Te is, én is azt tettem tegnap. Vigyázni kell vele. A majdan utazóknak is javaslom, hogy sokat álljanak fel a buszon, s ha pihenõ van, mindenképpen mozgassák meg a lábukat, mert ez fontos a vérellátás miatt. Nem szabad viccelni vele. Erici, jobbulást! S ha lesz lehetõséged, várjuk a beszámolódat.
Dlia, részemrõl én annyira lebarnultam, hogy bent a munkahelyen szinte mindenki szóvá tette. Alapból fehér a bõröm, s a mostani barna szín szokatlan rajtam, de tetszik. Szerencsére vigyáztam, nem égtem le. Ti is vigyetek naptejet s az elsõ napokban napernyõ alatt napozzatok. A kisvasút Paraliáról tényleg jópofa, majd meglátod.
Myra: Souvlaki , gryl-mix, Tzatziki, Salata-mix. Hoztuk a teát, amit a Stavros menedékházban ittunk. Itthon is elkészítettük, csak az adagolással volt gondunk elsõ alkalommal.
Dobodora, akkor tényleg bevásároltatok. Olivát nem hoztatok? Én zöldet s feketét is, igaz, Kateriniben vettem s nem Paralián.
Megnézem majd a képeidet, én valószínû hétvégén jutok a beszámoló íráshoz és a képekhez.
Szuper áron van szerintem az ékszer! Lehet ajándékba is inkább azt hozok haza!
Naptejet már vettem 30 faktorosat, az elsõ napokban gyakran fogom magam fujkálni! De remélem szép színnel térek haza!
Holnap lesz egy kis utazási megbeszélés. Én még a szülinapom is pont kint fogom ünnepelni Ez az út az ajándék nekem Ja!! És még egy kérdés, honnan írtatok a fórumban, van kint net lehetõség és milyen áron??
Olajbogyót kétfélét s olivás szappant ajándéka, szintén két félét.
Dlia, az ékszer tényleg jó áron van Paralián, mint írtam fentebb, egyik helyen 10 euroért volt ezüst szett - nyaklánc+karlánc. De átlagban 5 - 10 euro a karlánc, a nyaklánc 10 - 20 euro, persze vannak jóval drágábbak is.
Az ezüst - fehérarany ötvözete 0,4 - 1 euro per centiméter. Én ilyet vettem, tényleg szép.
Netkávézó van több is. A part menti úton, az egyik a templomtól nem messze, jobb oldalon, itt felfelé kell menni egy lépcsõn, de nagy betûkkel ki van írva.
A másik szintén a part menti úton, de a bal oldalon, itt általában sokan voltak, de sok gép van, gyorsak is, nem (csak) görög billentyûzettel. Fél óra volt 1 euro, de lehet menni 15 percre is 0,5 euroért. Én itt voltam, 2x fél órát.
Úgy látom, eddíg mindenkinek bejött a "szekeres", amúgy Trojka nevû étterem.
Mi már évek óta oda járunk vacsizni, nagyon tuti a hely.
Az alacsony pincér srác, egyszer azt mondta az egyik ismerõsnek:
- Magyarina, nem fizet.
Na, ez tetszett.
A Gönczi-koncerten akár egymás mellett is ülhettünk (állhattunk), nem láttam ismerõs arcot, de meg kell mondjam, nekünk a magyarokkal kapcsolatosan kinn nincsenek jó élményeink: ha csak köszöntünk valakinek, már sértésnek vették, ugyanaz a zárkózott, magábafordulós stílus volt kinn is jellemzõ, mint itthon. Egy fiatal párocskával megpróbáltunk szóba elegyedni - kevés siekerrel... inkább egymással voltak elfoglalva. De a családokra sem volt jellemzõ, hogy viszonozták volna a beszélgetést. Mi így láttuk. Saját tapasztalat. Sajnos.
Negatív élményünk nekünk is volt: 2. nap elkövettem egy hibát: megittam egy pohár csapvizet. No 3. napra kaptam is olyan vírusfertõzést, hogy 1 napig alul-felül minden jött kifelé, aztán a férjem ugyanezt eljátszotta 2 napon keresztül. A gyerekek megúszták, de a Skiathosz-i hajóútra 2 hasfogóval és egy algopirinnel indultunk útnak fejenként.
Hazafelé: szerbiában az autópályán 130-as tempónál elõttem durrant szét egy kamion egyik gumija. Család alszik, gumi, mint a paranyica-sajt, olyan szeletben nagy darabban repült felénk. Nem sokon múlott... de szerencsére csak az index és az én idegrendszerem bánta.
Képeket ma válogattam, hamarosan én is pakolok fel...
Mindezek ellenére legszívesebben már holnap indulnék vissza