-törölt nick 11881 | #214001 | 2014-03-09 12:47:17 | Válasz a #211029. hsz-ra
Ahogy tapasztaltuk, főszezonban menni Samosra, egyáltalán nem gáz. Még a sokak által favorizált Kokkari sem volt csordultig. A reptér közelében pedig egyértelműen mérhető a csekély légi forgalom. Például ahogy Rodoszon, Korfun, vagy éppen Santorinin 5 percenként cserélődnek a gépek, az itt egyáltalán nem jellemző.
azért kérdezem, mert maradt bennem bizonytalanság ezeknél, hogy jól helyeztem-e el őket a térképemen és ha jártál ezeknél akkor átküldeném neked mailben a művemet ellenőrzésre.
Rollo drága, elárulnád nekem szőkének hogy milyen módon mentek Samosra? Kicsit visszaolvastam, de nem igazán értettem.
(most keresem a helyet, hogy hová menjünk. A tuti az időpontunk és a repjegyünk Szalonikibe)
-törölt nick 11881 | #216682 | 2014-05-23 18:28:47 | Válasz a #215490. hsz-ra
Rollo, most látom csak, hogy kérdeztél.
Pythagoras cave, amit szeptember végén megnézünk. Többi helyen még nem jártunk. Tudod, viszonylag kicsi sziget, sok-sok lehetőséggel, rejtett zuggal. Ezért kell visszatérni. Többször is.
Tervezünk néhány hosszabb gyalogtúrát, de azt írtad korábban, hogy abból már „kiöregedtél”. Az hogy lehet, amikor én vagyok az idősebb?
sztem három fő repülős módszer van samos elérésére:
- a misiarcék által vitt, mely során bécsből, közvetlen járattal jutnak el a szigetre
- a másik, h athéni átszállással az aegean/olympic-kel. ennek az a hátránya, h a menetrend miatt sajnos meg kell szállni athénben, odaúton. vissza nem, akkor csodajó a menetrend, mindössze egy bő másfél órás átszállás van athénben, ami azt jelenti, h picivel délután 1 előtt indul az ember samosról, és az időeltolódás miatt visszanyert óra okán fél öt előtt már ferihegyen van.
- a harmadik, h wizz-zel thesalonikibe (eddig ugye megvagy ), majd onnan egy kis görög társasággal, az astra airlines-szal samosra. ez lenne a leggazdaságosabb, lévén 40 euró időben foglalva a jegy (per fő per út), mely feladott csomagot is tartalmaz. ám sajnos szintén nem klappol a menetrend, így ez esetben nem athénben, hanem skg-n kell megszállni oda is, vissza is egyet.
ezen túl lehet még hajóval is persze, de arról én hamar letettem, lévén számomra nem tetszős annak az ár/érték aránya. de ez nyilván merőben szubjektív.
igaz, rosszul közelítettem meg, be kell látnom. egyszerűen a helyzet az, h te sokkal strammabb vagy, le a kalappal a krétai túráitok előtt is! és csodaszép helyeken jártatok!
de visszatérve samoshoz: azért teljesen cukorból mi sem vagyunk, pl. ehhez a sziklához, vagy a vízeséshez el fogunk sétálni, rendkívül vonzanak.
- a harmadik, h wizz-zel thesalonikibe (eddig ugye megvagy ), majd onnan egy kis görög társasággal, az astra airlines-szal samosra. ez lenne a leggazdaságosabb, lévén 40 euró időben foglalva a jegy (per fő per út), mely feladott csomagot is tartalmaz. ám sajnos szintén nem klappol a menetrend, így ez esetben nem athénben, hanem skg-n kell megszállni oda is, vissza is egyet.
ezen túl lehet még hajóval is persze, de arról én hamar letettem, lévén számomra nem tetszős annak az ár/érték aránya. de ez nyilván merőben szubjektív.
Köszi!
Mostmár csak azt áruld el léccci, hogy mi az a "skg"
...és lehetne-e, hogy számszerűsíted a hajóút ár/érték arányát?
elkészültem végre (lassú munkához idő kell ), a júliusi nyaralás második, ikaria utáni színhelyével, a samosi beszámolóval; akit érdekel, az itt tudja elolvasni
Jujj, ember, ehhez kávé és csoki kell, meg az, hogy ne zavarjon senki, hogy bele tudjak mélyedni. Most csak átgörgettem, a képek alapján úgy látom, megint húha élmény lesz.
A címén jól meglepődtem, tudván, hogy mely görög szigeteken jártál már, de elfogadom a véleményed és előbb utóbb remélem lesz lehetőségem saját véleményt is alkotni.
És persze mindig tanulok valami újat, bár Samoson sok minden unikális, de a horhos..., na ez eddig a passzív szókincsemből is hiányzott.
jó, nekem a szakmámban használt szó az, könnyen ismerem ezért.
a címen sokat agyaltam, merjem-e ezt, de aztán úgy gondoltam, bíztam benne, h lejön annak aki olvassa, h ez nem egy megfellebezhetetlen ítélet akar lenni, csakis egy szubjektív vélemény. amit írtál az megerősítette ezt, h ez így van.