Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 15 16 17 ... 94 95 96   >
Üzenet
  Rebeka | #16014 Üzenet | 2006-10-07 20:50:26 |
Nos az az igazság, hogy megértem az Andit. Én is amolyan spórolós fajta vagyok, igyekszem megnézni mire adom ki a pénzt. Persze saját példáimon néha azt látom, hogy sokszor ez jó nagy marhaság, egyszerûen vannak dolgok amire nem szabad, vagy kár volt sajnálni a pénzt. A hófehér homokú, pálmafás, kristálytiszta vízû tengerpart sajnos számomra sokáig csak álom lesz, amíg a gyerekek rám lesznek utalva mindenképpen, de talán utána....
Mindegy, csak azt akartam itt írni, hogy én maximálisan érzem mire gondolt az Andi. Ugyanakkor addig kell menni messzi, vágyott utakra amíg lehet. Persze ameddig az a bizonyos takaró engedi. icon_confused.gif
  Vojandi | #16021 Üzenet | 2006-10-08 13:03:14 |
Szia Rebeka!

Jól esik hallani, hogy hasonlókat gondolsz, mit én. Amúgy meg örülök, hogy újra látlak itt, mert bizony nagyon eltûntél (a Krisztával egyetemben) ! icon_smile.gif

Még mindig nem tudtam igazából megfogalmazni azt, hogy pontosan mit is akarok mondani. Valami olyasmirõl van szó, hogy tegyük fel, valaki imádja a csoki fagyit, de szereti a vaniliát, meg másikat is. De ha van csoki fagyi, mindig azt enné. Szóval, ha van pénzem utazni, akkor a csoki fagyi nálam Görögország. Az a nagy gond vele, hogy a rengeteg sziget miatt nem lehet beosztani egy életre sem. Na már most, nekem célom, hogy az életem során, annyi helyre eljussak Görögországban, amennyire csak lehet. De emellett máshova is akarok menni. Ha viszont máshova megyek, úgy érzem, hogy megcsalom Görögorságot. Annyira erõsen kötõdök hozzá. Ezt kevesen értik meg. Nem is kell, hogy megértsék. De ez a kettõsség nehezíti meg a döntéseket.

Andi
  Banyaveron | #16024 Üzenet | 2006-10-08 13:23:52 |
Hát nálam is .egész éves sporólás megy arra hogy oda az év egy hetében eljussak.nem nagy teher így számomra mert megéri minden forintját. az meg hogy nem tudunk mi imádok más országba menni szintén osztom.
de én azért ha tehetem szülökkel elmegyek nyugatra meg dél más országaiba is szivesen
csak azokkal barátaimmal akikkel 3 éve kijárok "haza" téleg soha nem fogok máshova betérni
mert nem akarom és nem is fogom görögöt máshoz hasonlítani
nem lenne korrekt mert nem lenne egy szinten semelyik másik országgal sem
az országot meg fel kell fedezni de mi az egy helyre egymás után 2szer megyünk el majd csak utána tudunk váltani
nem elég ugye 1szer látni rögtön utána újra vissza is kel menni oda
jövõre így másodszorra megyünk Korfura, de most Sidariba ha mindenigaz
  Csutek | #16025 Üzenet | 2006-10-08 13:59:20 |
Ne higgyétek, hogy nekem nem kell spórolni ahhoz, hogy nyaraljunk. A férjem minden pénzt a számítógépre vagy egyéb számomra lényegtelen dologra költene. De Õ is képes lemondani a heppjeirõl, ha a nyaralásról van szó.
Mi is nagyon szeretünk utazni, megyünk is állandóan egész Európában, hacsak néhány napra is. Szerencsére már neki is a tengerparti nyaralás elsõsorban Görögországot jelenti. Holott egy éve nem értette , hogy én mit eszek rajta. Már nem érdekli az sem, ha ugyanoda megyünk jövõre, mint ahol az idén voltunk, csak kint legyünk.
  Rebeka | #16031 Üzenet | 2006-10-08 15:12:50 |
Andi!
Tényleg eltüntem egy kissé, sajnos még olvasgatni sem volt idõm. Nem hûtlen lettem a Hellaszhoz, csak nagyon összejöttek a dolgaim. Hírtelen nagyon sok munkám lett, itthon meg belevágtunk egy átalakításba. Most fogadkozom, hogy évekig nem mozdulhat ebben a házban egyetlen fal sem, elég volt. A mesteremberekkel meg a hócipõm is tele van, így SK. csináljuk a dolgokat. Persze ez is a spórolás egy fajtája, mind anyagiakkal, mind az idegekkel. icon_wink.gif Csak fárasztó. icon_confused.gif
Ahogy itt olvasgatom a hozzászólásokat nagyon hasonlóan gondoljuk a dolgokat. Ez az "úgy érzem megcsalom Görögországot, ha máshová megyek" nagyon ismerõs, örülök, hogy nem csak én érzek így. Azért számomra tiszta szerencse, hogy egy olyan országba szerettem bele ami azért anyagilag is elérhetõ. Imádhatnám én a Kanári szigeteket esetleg, minden nyáron nem tudnám bevállalni, fõleg 4 fõre. Sajnos úgy néz ki, hogy a mostani megszorítások miatt még más is veszélybe kerül ha nem találok ki valami jövedelmezõ dolgot. De ha nem "hoz a postás" még pár csomagot jövõre újra Görögország. Konkrétabban majd az ajánlatok tükrében. Végül is majdnem mindegy: tenger legyen, nyugi, halljam a kabócákat és körülöttem mindenki úgy köszönjön: Καλημέρα!
Most úgy érzem nagyon messze van a jövõ nyár! icon_cry.gif
  Csutek | #16034 Üzenet | 2006-10-08 15:37:13 |
Én a festésnek szeretnék neki látni teljesen egyedül, hogy jövõre is nyaralhassunk. A festõk ugyanis 600 ezer Ft-al nyitnak, ha megkérdem, hogy mennyi. A szerelmem állandóan dolgozik, úgyhogy magamra vállaltam. Aki egy traktort elvezet, annak a szobafestés sem jelenthet gondot, mondom én. Majd meglátjuk az eredményt. Így min. 500 ezret spórolok, az jól jön majd a nyaralásra. Két hét lazán kijön belõle.
  Rebeka | #16035 Üzenet | 2006-10-08 15:48:46 |
Nem kell a festéstõl félni, nálunk évek óta nem járt festõ. Mióta feltalálták a teddy hengert nem gond, bár én ritkán dolgozom vele, inkább az egyéni technikákat alkalmazom. Imádom, hogy a festéket is pont olyan színre keverik mint ahogy én elképzelem.
Nos én traktort még nem vezettem, de a festést azt megoldom. Bár én éppen tapétázom a lányaim szobáit, az sem rossz! icon_wink.gif
  Csutek | #16036 Üzenet | 2006-10-08 16:15:15 |
Nekem is fûrészporos tapétát kell felragasztanom mielõtt festeni kezdek. Van 4 hálószoba, két fürdõszoba, nappali, stb. Havonta egy szobát szeretnék megcsinálni. Kitart a következõ nyaralásig.
Ha vezettél autót, a traktor sem jelenthet gondot.
  Vojandi | #16038 Üzenet | 2006-10-08 17:11:26 |
Bár ez már nem ez a téma, de gyorsan és röviden: úgy látszik mindenki most ebben a stádiumban van, nekünk az idén tavasszal kellett volna kicsit felújítgatni (mi bérelünk lakás, itt mindeki bérel, venni lehetetlen, 200 ezer Eurónál kezdõdik) és már a bérbeadó is cseszeget, hogy festenünk kell (mert azt pár évenként kötelezõ...na de nem akarom ragozni). Ez úgy függ össze az utazással, hogy elõbb tavasszal halasztottuk el, mert hirtelen lett 5 szabadnapunk (ami ugyebár tökéletes lehetõség lett volna renoválni) és mi inkább elmentünk a Dolomitokba sátrazni, aztán most õsszel is elhalasztottuk, igaz rajtunk kívül álló okból. Ez is mindig nagy kérdés, most nem is annyira a pénzé, minthogy az idõé. Mert mi minden egyes (még ha csak kettõ is) szabadnapunkban már azon gondolkozunk, hogy irány...el...valahova. Ilyenkor szoktunk csak úgy beülni az autóba és valahol sátrazni. Szóval annyira utaznom kell, hogy inkább nézem a koszos szürke falakat még egy kicsit, mint hogy abban a pár napban el ne utazzak. Ez sem normális tudom, mert a lakásra már nagyon sok pénzt kellene költeni, hogy valahogy kinézzen, de ez a fanatizmus. Nem mondom, hogy ez normális, de ez van és mi így szeretünk élni icon_smile.gif Mi a párommal mindketten váltakozó mûszakban dolgozunk, így annyi elõnye van a rémes munkabeosztásunknak, hogy ha sok túlóránk van, akkor egyszercsk kapunk egy halom szabadnapot, így több az évi szabadnapunk, mint az évi szabi engedné. Így sokszor van, hogy nem is tudjuk még mi vár ránk, aztán megkapjuk a jövõ havi beosztást és két nap múlva már pakolunk, vagy last minute utak után kutatunk. Vagy egyszerûen csak hazautazok.

Rebi, örülök, hogy nem hûtlenkedsz, már féltem, hogy valaki elûzött inenn icon_smile.gif
A Kanári-sziegetek, olcsóbbak, mint Görögország. Most nem úgy értem, hogy maga az utazás, hanem ott lenni. Pl. két éve 60 Euróért béreltünk 3 napra autót és 50 Cent volt egy liter benzin. A kaja nagyon olcsó volt, mind a boltban, mind étteremben, apartmanban voltunk (most is oda megyünk), minden olcsó volt, csak a belépõk nem. Amivel kicsivel többet adsz ki az utazásért, azt behozod a kaján, meg máson, de nekünk maga az utazás is csak 500 Euro volt.

Banyaveron, igazad van ám nekd is, csak olyan nehéz dönteni. Én is kétszer voltam már Korfun, de hasonlóképp, mint te, én sem kétszer ugyanazon a helyen. Persze, hogy ahol nagyon tetszett, oda visszavágyunk...én is. Most pl. nagoyn vágyakozom vissza Thassosra, miután annyi ember áradozott róla itt az idén, felidézte bennem a sok emléket. De egyelõre új helyekre jobban vágyom.

Jó, hogy így beindult ez a téma. icon_smile.gif

Andi
  Rekuc | #16094 Üzenet | 2006-10-10 17:51:47 |
Ha már az egyéb utazásaink a téma akkor én is írnék ide egy úticélt amit mindenkinek ajánlok: tavaly nyáron jártam Németországban a Rajna partjainál. Gyönyörû helyek vannak arrafele. Tele van sziklákkal, várakkal és a Loreley szikla egyszerûen lenyûgözõ. Engem nagyon elvarázsolt a hely. Mindenkinek csak ajánlani tudom hogy egyszer nézze meg!
  Rekuc | #16095 Üzenet | 2006-10-10 17:56:20 |

Néhány kép kedvcsinálóul icon_lol.gif
  Ferrari | #16096 Üzenet | 2006-10-10 20:47:33 |
Szia Rekuc!

Egyetértek Veled, gyõnyörû a Rajna völgye, de a Mosel völgy is csodálatosan szép.
  Juhi | #16129 Üzenet | 2006-10-12 09:33:56 |
Szia Rekuc!
Sajnos régen (83-89 közõtt) többszõr voltam ezen a csodálatos vidéken. Tervezgettem mát, hogx 1x vissztérünk, de sajnos utazási irodában nem nagyon találtam megfelelõ utat.
  Vojandi | #16151 Üzenet | 2006-10-12 12:59:36 |
Szia Rekuc!

A Rajna-vidék tõlünk messze esik, de én is szívesen bejárnám, meg még rengeteg helyet Németorzságban, és szeretnék egyszer eljutni az Északi-tengerhez is, az valami gyönyörû környék. De külföldi utazások mindig elõtérbe kerülnek. Maga Bajorország is akkora nagy, hogy 4 év alatt csak az egyharmadát sikerült bejárnom, pedig nem tétlenkedünka párommal.

Andi
  Ferrari | #16179 Üzenet | 2006-10-12 20:48:17 |
Szia Andi!

Ne hagyd ki az Északi-tengert. Nekem tetszett a homokdûnéivel, bár a tenger ott elég hideg és állandóan fúj a szél, ami nem olyan kellemes, mint Görögországban. icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 15 16 17 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu