Josza, mi még addig sem jutottunk el, hogy bemenjünk a templomba.
Egyikünkben sem volt meg igazán a vágy, hogy szétnézzünk bent is. Pont a templom előtti kilátónál volt egy kis incidensünk, azt hittük, hogy elveszett a pénztárcánk. Szerencsére csak vaklárma volt, más helyre tettük, de jópár kellemetlen percet éltünk át a keresése közben, így a templom feledésbe is merült.
Ha előtte tudtunk volna a kilátóról, biztosan bemegyünk. A kilátókat álatlában nem szoktuk kihagyni, a Columbusz emlékmű kilátójában is voltunk.
Nagyon imádtunk kisvillámosozni (Tramvia Blau), így legalább következő alkalommal is lesz indokunk, hogy újra felmenjünk Tibidabóra.
Barcelóna tényleg az a város ahová nem elég egyszer elmenni, mert rengeteg a szebbnél-szebb látnivaló. Nekem a kedvenc városaim egyike.
A zenélő szökőkutat nem láttad? Legközelebb ne hagyd ki, ha Barcelónában jársz, mert fantasztikus élmény. Mi annak idején felvettük videóra mind a 3 részt (3x20 perces programok) és többször megnéztük azóta olyan gyönyörű.
Télen a zenélő szökőkutak csak péntek és szombat este működnek (Font Mágica hang- és fényjátékos szökőkútakról: okt. és jan-ápr. P-Szo 19-21 h, máj-szept. Cs-V 20-23.30-ig.). Mi pont szombaton érkeztünk és erdetileg a tervemben szerepelt is. Sajnos a hajnali 3 30-as ébresztőnk miatt este 6-ra már annyira fáradt voltam, hogy folyamatosan remegtem, ezért inkább visszamentünk a szállásra.
Érdekes, az útikönyvünk inkább giccsesnek jellemezte a szökőkútakat.
Minden esetre az tény, hogy 3 napba nem fér bele minden. Sok minden indokolja, hogy újra viszamenjünk.
Nem tudom ki írhatta azt az útikönyvet, de egyáltalán nem giccses. Mi is megnéztük 2008-ban és nagyon tetszett. Szerintem kihagyhatatlan, ha valaki Barcelonában jár este. Persze érthető, hogy fáradt voltál s emiatt nem néztétek meg, de legközelebb szerintem pótoljátok.
Én nem szeretem a giccses dolgokat, de szerintem egyáltalán nem az. Persze ízlések és pofonok különbözők! Amennyiben a szökőkút giccses az utikönyv írójának, akkor Gaudi építészetét is annak nevezhetné.
Nekem Barcelóna úgy szép ahogy van a sokszínűségével együtt.
Ti nagyon cselesek vagytok ám. Pont az utazásunk után írtok a kihagyhatatlan helyekről. Kár, hogy nem előtte hívtátok fel a figyelmemet rá. Akkor valószínűleg erőt vettem volna a fáradtságomon valahogy.
Ez mondjuk Firkamanóéknak jól jön, mert ők márciusban mennek.
Mivel nem láttad a Szökőkutat így lesz egy indok, hogy visszamenjetek.Abból amit eddig leírtál Barcelonáról úgyis azt olvasom ki, hogy szeretnél még visszatérni oda. Fáradtan lehet, hogy nem lett volna akkora élmény Neked. Majd legközelebb kipihenten megnézitek.
Ti nagyon cselesek vagytok ám. Pont az utazásunk után írtok a kihagyhatatlan helyekről. Kár, hogy nem előtte hívtátok fel a figyelmemet rá.
Kedves Szilvi!
Bocsi, de levegőt venni sem volt nagyon időm, olyan sok volt a határidős melóm a tegnapi napig, így csak ritkán tudtam felnézni a hellasz.hu-ra és akkor is csak pár topicot olvastam. Otthon nincs gépem, így nem tudtam róla, hogy Barcelónába készülsz.
Legközelebb ne hagyd ki Barcelónában a szökőkutat, hidd el gyönyörű.
Az Anyósomnak is át kellett játszani, hogy többször megnézhesse, pedíg Ő nem látta élőben, pedíg úgy sokkal maradandóbb élmény.
Nem tudom jártál-e Tunéziában. Port El Kantaouniban is van egy zenélő szökőkút, de az elbújhat a Barcelónában lévő mellett. Az egyik a Trabant, a másik a Mercedes.
Egyébként mi is szeretnénk még visszamenni valamikor Barcelónába, mert pl. ez kimaradt akkor idő hiányában, pedíg nagyon meg szerettem volna nézni.
Montjuicon található Poble Espanyol (spanyol falu) egy igen népszerű barcelonai látványosság. Ez gyakorlatilag egy skanzen, amelynek 116 épülete Spanyolország különböző területeinek építészetét mutatja be.
Szerintem ezt is érdemes meglátogatni.
Ne vegyétek komolyan az utolsó hozzászólásomat, nem leszúrásnak szántam. Tisztában vagyok vele, hogy ennyi időbe nem férhetett bele minden.
A spanyol falu is szerpelt a legelső tervemben, de azt is + a Montjuic várat is töröltem. Legalább még egy nap kellett volna, hogy ezekre a helyekre is eljussunk.
Ez a 3 nap tényleg csak ízelítőt adott Barcelonából. Ami viszont jó, hogy tetszett és visszavágyunk.
Amiket mindenképpen látni szerettünk volna első körben, azokat megnéztük, főleg Gaudi alkotásaira voltam igazán kíváncsi.
Szia Maya!
Igen, így van. Tulajdonképpen Barcelona csak "beesett" a képbe, akkor már Velence le volt foglalva. Firkamanónak (ő találta a szállást) és a Wizz akkori kedvező jegyárainak köszönhetően nem tudtam nemet mondani Barcelonára. Jól tettem, nagyon megérte.
Én viszont nagyon örülök a sok hasznos infónak, és mivel Szilviék biztos vissza fognak menni még, így nekik is jó, szóval csak írjátok nyugodtan a tippeket...
Félek kicsit ettől a korán keléstől, mert én aztán tényleg nem tudok korán felkelni. De majd a gépen alszok.
Jaj, már kezdek izgulni, biztos nagyon jó lesz az utazás, és örülök, hogy Josz írta, hogy jobb mint Párizs. Nekünk Párizs eddig a kedvencünk, harmadjára is vissza fogunk oda menni, de örülnék ha ez jobban tetszene. Na majd meglátjuk...
Én is most olvastam örömmel a pár szép napotokról. Örülök, hogy tetszett a város és meglepetten láttamn azt is (nem csak itt), hogy Velecébe is készültök. Mi tavaly voltunk 1 napra, de bármikor visszamennék és az egy napos kiruccanásnak különös hangulata volt. Lehet valahol látni tőled velencei képeket?
Üdv, Andi
Tényleg nagyon tetszett Barcelona, örülök, hogy nagy hirtelen belevágtunk anno.
Igen, megyünk Velencébe is, lassan rá is kell hangolódnunk, bár én még eléggé Barcelona hatása alatt állok.
Ugye a barcelonai képekre gondoltál? Egyelőre még a fényképezőgépen vannak, de tervezem, hogy teszek ide a fórumba pár képet (ha valaki megsúgja, hogyan is kell, mert valamiért az utolsó próbálkozásaim nem voltak sikeresek).
Szia Szilvi!
Tedd fel a képeket oda, ahova amúgy is szoktad, úgyis onnan kellene linkelned ide őket egyenként, ha meg akrod őket jeleníteni. Egyszerűbb, ha csak az oldal linkjét adod meg nekünk...
Várom őket.
Az a fránya eső mennyi minent el tud ronatni...