Hogy ne csak jó és szép dolgokról legyen szó elég gázos amit a macedon határõrök csinálnak.
Bár mi viszonylag hamar átjutottunk, de kitalálták, hogy akinek nincs eu-s egészségbiztosítási kártyája az fizessen 5 eurót.
Tudnám mi közük hozzá
Aztán kitalálták, hogy akinek van biztosítása azis jó.
Vhogy a buszsoforöknek végülis sikerült meggyõzni õket így nem kellett fizetnünk
, de halottuk, hogy a második heti busz utasaitól beszedtek
azt hiszem 3 eurót fejenként ugyanezen a jogcímen.......
Szval ha valaki most utazik még nem késõ megcsináltatni ezt az ingyenes Egészségbiztosítási EU Kártyá-t
Juhi | #81747 | 2008-09-24 09:54:09 | Válasz a #81744. hsz-ra
Szia Breki!
Nekünk mind kettõ van. Az eu-s kártyát minden évben kiváltjuk, hiszen ingyenes, így nincs vele gond. Ezen felül minden nyaralásra kötünk biztosítást, mert sosem lehet tudni mikor kell.
A Macedónok, az Olimpia elõtt kitalálták a vízumot, most meg ezt a biztosítást. Jövõre mi lehet az új nyavalyájuk?
Én is nagyon jó idõt kívánok nektek, mert ennyi mindent csak esõmentes idõben lehet igazán megnézni, élvezni! Jó utat, jó nyaralást!!!
Breki: Üdv újra itthon! Gondolom maradtál volna nég?! Nagyon jók a képek! A "halasnál" mi is így válogattuk a tengeri gyümölcsöket... Bringát mi pénzért vesztegették? Nagyon frankó képeket csináltál a parton!
h.apci: Neked is üdv itthon! Lassan kérhetnéd a görög állampolgárságot Többet vagy kint, mint idehaza
Igaz, én már gondoltam rá, ha akasztanék pár millát a lottón, vennék kint egy apartmant, és kiköltöznék családostól. Az üres szobákba meg jöhetnének a haverok! Úúú, szóljatok, bilibe lóg a kezem
Épp nézegettem az idõjárást, tényleg nem valami fényes arrafelé (mondjuk errefelé sem).
Tegnap nagyduzzogva sikerült elküldenem a beszámolót Jox-nak. Remélem hamarosan felkerül, nem irigylem, közel 100 kép van benne.
Énis pont ma nézegettem arrafelé az idõjárást, ha jól mutatta Toloban naposabb volt, viszont a környéken (ez utazási viszonylatban környék) elég felhõs tulajdonképpen Olaszolszáhból nyúlik át a front felhõzete.
Elõrejelzés is ilyesmit mondott.
Juhi merre is mész pontosan a körut során?
Biztos volt róla szó, csak mostanában annyi emberrel beszéltem merre megy illetve ment, hogy már keverem.
Hát igen bár az esõ megkönyítette a hazajövetelt, de már Hydráról is olyan fura volt hazajönni Toló-ba (úgy éreztem)
Mintha a Hydras út lett volna nyaralás és Tolóba hazamennék.
Hydrán a szállásunk mellett volt egy ház ami eladó volt
Pont beszélgettük Krisztával, hogy azt kéne rendbehozni.
De visszatérve a biciklire.
Itt írták korábban, hogy öt euróért bérelték, akkor megfogadtam, hogy én így eljutok az öbölbe. Elég jónak tûntek a biciklik elsõ ránézésre pedig féltem tõle, hogy nem fog tetszeni az otthoni után.
Estefelé béreltük mert szerettem volna eljutni vele még Vivariba ugyanis
ezt a nagy öblöt már itthon kinéztem magamnak, hogy meg kéne nézni
Itt egy kép az öbölrõl
Sokan ott elneveztek öbölmániásnak, de sztem gyönyörõ így benyúlva szinte mint egy tó hangulatos strandokkal tavernákkal.
Ide szerettem volna eljutni, a bérlõkkel beszélgetve kiderült, hogy osztrákok, rögtön megbeszéltük, hogy közel van és, hogy nem kell másnap visszahoznom pontosan elég ha zárásig 22 óra visszahozom.
Sajna kicsit elkeveredtünk mert Drepanoig simán eljutottunk, csak ott megláttam a hatalmas "dombon" lévõ keresztet azt szerettem volna közelebbrõl megnézni és csak késõbb vettem észre hogy elvisz befele a tengertõl.
Mondjuk elég érdekes volt közvilágitás nélküli úton narancsültetvények között egy kis lábpával haladni, hogy az üt szélén semmi járda hanem rögtön a kerítés és csak egy kocsinak van hely
Ha halottunk jönni vmit rögtön félrehúzodtunk ahová éppen akkor lehetett.
Kiérve errõl az útról rájöttünk, hogy erre a hegyre nem jutunk fel és Vivariba sem megfordultunk és megint végigmenve ezen az úton Drepanoban másfelé kanyarodva már helyes irányba mentünk.
Mondjuk volt még érdekes eset a partfelé haladva elõször nagy csobbanást hallok (én mentem elöl mivel az én biciklimen volt lámpa elöl a másikon prizma csak)
Nem tudtam mire vélni megyek tovább erre hirtelen elõttem még egy nagyobb csobbanás akkor már láttam, hogy egy néni egy-két emelet magasról önti ki sötétben utca közepére a vizet.
Gyorsan felkiáltottam neki mivel készülödött az újabb áldás
Ne kérdezzétek, hogy mit, de megértette így míg bocsánatért esedezett átsuhantunk gyorsan alatta harsányan efharisztózva
Sajnos így Vivariba csak este jutottam el ami ígyis nagyon tetszett, de nagyon szerettem volna nappal is megnézni is fürödni ott és teljesen bejárni.
Korábban motorcsónakkal is ebbe az öbölbe szerettem volna eljutni
össze is szedtem nyolc emert hogy együtt menjünk, de a sors és az öreg
ottis közbeszólt.