B terv majd helyben:) Nem vagyok egy aggódó típus, gond akkor van, amikor van, ott kell megoldani. Kitalálhatok 35 "de mi van ha helyzetet", és az élet e mellé még produkálhat 12-őt, ami fel sem merülne bennem:)
Ezekkel a szigetek közötti ugrálással az a bajom, hogy sok időt vesznek el. Nem hiszem, hogy választanám ezt a lehetőséget.
Az univerzum pedig segít, ahol csak tud:) Erre a legjobb példa a tavalyi utunk:)
-törölt nick 10391 | #236524 | 2016-01-07 20:34:06 | Válasz a #236519. hozzászólásra
Átkocogok a komppal utazós topikba, és ott folytatom.
Szeptember elején szeretnék Santorinire utazni repülővel.
A Neckermann-nál lehet foglalni bécsi indulással, így elsődlegesen őket néztük.
Kérdésem, hogy mely városban érdemes a szállást foglalni?
Van esetleg valakinek bevált apartmanja/szállodája?
Jelenleg Kamari-t néztük ki szállás ügyileg.
Kérdésem, hogy mely városban érdemes a szállást foglalni?
Ami a terveidhez és a pénztárcádhoz leginkább passzol:
-autózol/buszozol/fakultatívozol/ki sem mozdulsz a szigeten belül
- este alszol/bulizol/csellengsz
- nyugalom/sok ember
- állandóan vásárolni akarsz/nem érdekelnek a kütyüboltok
- lesz ellátásod/naponta te oldod meg a kajádat
- tengerparti/kaldera oldali szállást akarsz
...stb.
Kicsi a sziget, tehát sztem, ha a fenti kérdéseket megválaszolod magadnak, elolvasod, ami eddig elhangzott a fórumokban (esetleg megfogsz egy útikönyvet), és ezután mérlegelsz, nem fogsz mellé.
Köszönöm a válaszodat.
Bécsi indulással foglaltuk a repülőt a Neckermann-on keresztül,és Kamari mellett döntöttünk.
Mivel még van sok idő , ezért mindenképpen átolvasom a fórumot.
Közben sikerült találnom evvel a témával kapcsolatos oldalakat, viszont arra még nem sikerült választ találnom,hogy motorbérléshez feltétlenül szükség van-e bankkártyára,fizethetem-e euróban ill. kérnek-e hozzá bármilyen plussz költséget mint pl. kauciót. Robogóra talán nem de egy kicsivel nagyobbat szeretnénk bérelni.
Egyenlőre csak érdeklődni szeretnék Santorinivel kapcsolatban.
Érdemes-e szept. 15 után utazni, van-e még olyan jó idő, hogy megérje elmenni?
Egyenlőre azt sem tudom pontosan, hogy ha elmegyünk, hotel után kutassak vagy inkább apartman? Megéri-e lefoglalnom egy all inclusive vagy félpanziós utat? Mert szeretünk beülni éttermekbe, fast food-okba és nyilván így nem éri meg. Élelmiszer bolti árak mennyire azonosak az itthoniakkal? Mind hotel, mind apartman javaslatokat szívesen fogadok, élménybeszámolókat, képeket, véleményeket mindent.... Nagyon köszönöm.
Ígértem, hogy jelentkezem Kamari és Harula ügyben. Február 23-án írtam Loizosnak, egy pisszenést sem reagáltak rá. A két magyar irodából az egyik jelentkezett, mint írtam korábban, a másik nem reagál azóta sem.
Ezennel lemondtam erről az apartmanról, keresek valami mást Kamariban .
Misscukor, csak te tudhatod, neked mi éri meg
Szept.15 után én nem indulnék, ami nem jelenti azt, hogy nem is éri meg. Mi 10 éve voltunk ott, szept.3-án indultunk. Az első hét jó volt, a másodikon este én már kardigánban virítottam, a férjem pedig már nem fürdött a tengerben, fázott a vízben. Tömeg viszont nincs már ekkor:) Mi az idén szeptember első hetén megyünk.
Ezzel abszolút egyetértve én annyit tennék hozzá, h mi október 20-án jöttünk haza, napközben full kánikula volt, a tenger több mint tökéletes, este elkélt egy vékony pulcsi, és akkor a farmerbe sem izzadtam bele.
Szóval érted ... én nem szoktam arra hagyatkozni, h másoknak milyen volt, hiszen az időjárás is változik, nekünk is más a hőérzetünk, mások a nyaralási terveink (értsd: csak henye vagy túrázás pl.), tehát lehet, h ami nekem még nyár, neked már ősz vagy fordítva.
Vannak átlagok, azokat meg kell nézni, ha szerencsés alkat vagy, akkor a pozitív része jön be, ha peches (vagy pesszimista), akkor tuti nálad dől meg a hidegrekord, vagy kapod meg mondjuk a havi 7 nap esőt. "Tutira" talán június közepe és szeptember közepe között lehet menni Görögországban - bár áztam én már rendesen szeptember elején déli szigeten, és voltam száraz hőségben szeptember végén a Chalkidikin.
Sajnálom, hogy nem teljesült a Haroulás terved. Remélhetőleg és várhatóan a ti időpontotokban már kedvezőbbek a szállásárak Kamariban is.
Misscukor,
Lehet, hogy megkésve reagálunk a kérdéseidre, és már nem is Santoriniben gondolkozol.
Nos, csatlakoznék az előttem szólókhoz, azaz, nem ismerjük igazából a preferenciáidat. Az sem derült ki, hogy irodával, vagy egyéni szervezésben utaznál. Látható, hogy mióta nincs közvetlen charter Budapestről, azóta itt a fórumon sincs nagy élet, de érdemes lehet visszaolvasni. Néhány régebbi élménybeszámoló olvasható a Beszámolók menüpont alatt.
Illetve, figyelmedbe ajánlanám a Tripadvisor Santorinivel foglalkozó fórumait, valamint Verka útleírásait a szigetről, amelyek itt olvashatók: Link
Szia
Érdemes szeptember második felében menni, tavaly szuper idő volt. Mi Perissaban laktunk az Atlantis beach hotelben, sima 3-4* hotel...tiszta-egyszerű és parton van,saját strandal.
Kamari eléggé nyüzsis volt nekem... Ha anyagilag megtehetném Fira vagy Oia tetszett volna, de az árak ott a csillagos ég...Perissza qvad kölcsönzés :180eur volt 7 napra. De ha naponta kiveszel valamit 30-40 eur / nap.
Sziasztok!
Santorinin keresek nem túl drága szállást. Tud valaki ajánlani vmit? Melyik várost ajánlanátok szállásként, illetve bázisként?
Egyáltalán nem ismerem a szigetet...