Szia nagyon köszönöm a bátoritást amit irtál tavasszal az utazásunk elött,valoban remek volt a szállás is ,és Stavros is .Jövöre vissza akarunk menni.olvastam hogy kocsival voltatok,kérlek ird meg megyibe fájt az autó ut.Probálom a párom rá beszélni hogy jövöre kocsival menyünk.A képek csodálatosak.
zsokica
Kocsival stavros oda vissza pályadijjal öszesen kb 65000-Ft.
Ha kocsival mész nem kell senkit szagolgatnod 20 órán keresztül ott álsz meg ahol akarsz és az út kb 14 óra ha a határokon nincs gond.
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a forumra, igazán mindenkinek köszönet a tapasztalatok megosztásában...
Mi 29.-én indulunk kocsival Stavrosba, most először megyünk oda. Mivel két családunk van, a kisebbik 7 hónapos, ajálták Stavrost, mert állitólag csendes és nyugodalmas kis városka. De az itteni szerb fórumokon egy pár helyen rátaláltam valami motrosok gyülekezetéről, akik hajnalig nyergelik a kétkerekes kedvencüket..... Esetleg tapasztalta ezt valaki saját fülével? Mennyire zavaró ez?
Bofefe, gyönyörűk a képek, esetleg pontosabban leírnád hol van az a strand Olimpiáda után? Sokan meglepik ezt a helyet?
köszönöm előre is .............
Bofefe
Szia, Aprajavajdasag előre is megnyugtatlak mi nem találkoztunk motorosok gyülekezetével, az Alexandrosnál ilyesmi nem volt, és a faluban sem láttam motoros gyülekezetet. Olympiádát el kell hagyni és szerintem az első lejárónál van a strand, a bejáratánál három (azt hiszem) narancssárgás zászló van nagy zászlórúdon. Igaz mi a sziklás strandot kerestük, de ez is nagyon szép volt.
Zsokica, neked írok privit! Nem akarok bele rondítani a topikba.
Szia Árpi!
Mondjuk a görögöknek megvan az a kellemetlen szokásuk, hogy imádják, ha a motorjuk minél hangosabban szól. Ezért a nagy többségük képes leszereni a kipuffogódobot is, vagy a dobból a lamellákat. Így, sokszor egy kis 50 cm3-es robogó akkora brekegést képes produkálni, mit egy géppisztolysorozat. Tán úgy gondolják, hogy ettől nagyobbnak tűnik a breizlijük. Mindezt csak fullgázzal tudják vezetni. Szoktak néha csapatostul is járni, de már az első napon úgy megszokjátok a hangot, hogy észre sem veszitek. Igazából akkor szokott ez nekem feltünni, mikor itthon megnézem a kinn készült videókat. Minden, településen készült felvételbe belezörög egy kismotor. Ezen kívül még valamiért a sarokcsiszolókat használják úton útfélen, úgy, hogy ha motorberregés nincs, akkor biztos lehetsz benne, hogy sarokcsiszológép hang fog szólni. Éjszaka nem igen szokott ez zajt okozni. Néha itthon is hallok hasonló motorhangokat. Erről mindig Görögország jut eszembe. Azért most is szívesen hallgatnám az idétlen motorjaikat ott a tengerparton.
Biztos vagyok benne, hogy ez nem fogja tönkretenni a nyaralásotokat.
Jó készülődést: Josza
köszönöm Bofefe és neked is Josza, már kezdem is élvezni Stavrost . Nem is magam végett izgulok annyira, hanem inkább a pici véget.. Igazán nem vagyok igényes személy, de szeretem a nyugodt tömegmentes helyeket, főleg a strandokat ahol nyugodtan mozoghatok nem figyelve hogy valakibe felbukok... Különben a szálásunk a Stavros beach hotelben van.... nemiagzán láttam hogy valaki véleményt írt róla...
üdvözletem (még mindég) Nagybecskerekről
Biztos, hogy jól fogod érezni Magadat. Gyerekkel ideális választás. Stavros egy nagyon kellemes kis eredeti halászfalu. Nem üdülővárosnak épült, mint pl. Asprovalta, Paralia, vagy Nei Pori. Így még megőrizte görögös báját, kedvességét. Nagyon szép környezetben van . Csodálos a fekvése. Ha felsétáltok az ófaluba láhathatóak nagyon régi épületek, a görög múlt emlékei és a magasban egy kedves kilátó van egy kereszttel, ahonnan gyönyörű a kilátás a településre és a tájra. A gyönyörű fekvésű település jó kiindulópont kirándulásokra, mivel a közelben sok érdekes látnivaló van. A Savros Beach az egyik legjobb apartmanház nagyon közel a tengerhez és a Redina Beach aparthotel közvetlen szomszégságában van. Közös udvarukban gyönyörű medence is van, amit használhattok. Savrosban az a jó, hogy minden fajta nyaralásra alkalmas. Aki kirándulós fajta az is rengeteg célpontot talál a közelben, aki strandolós, tengerezős tipus , az is megtalálja a számítását és aki szórakozni, bulizni vágyik annak is ideális választás. A görög viszonyokhoz képest olcsó helynek számit, bár idén mindenütt eléggé felmentek az árak. Hát jó készülődést és mégjobb nyaralást kívánok .
Josza
Na most még ezt a két hetet ledolgozzam és útnak indulhatok... Köszi nektek, igazán hozájárultatok a jó kedvemhez.
Látom a benzin ára növekvőben van görögben.... ami azt jelenti, többet fogunk sétálni....
Esetleg tudja valaki, hogy mennyi a marlboro, vagy valamelyik cigi a DUTY FREE SHOP-ban a macedón-görög határon?
Szia Árpi!
Az árakkal kapcsolatban szeretnélek egy kicsit megnyugtatni.
Mi Vrasnán voltunk nyaralni,1 hete jöttünk meg.
Az ottani Lidl-ben vásároltunk,többféle szeletelt felvágott volt 1 euróért(20dkg-os).Ice teát 1,5 l-es volt 65cent.
De érdemes megnézni az áruház görög honlapját és ott tudsz tájékozodni az árakról.
De a stavrosi piacon vettünk szőlőt 1 kilót 1 euróért.
Nézetek el oda is nem szabad kihagyni.
Remélem tudtam segíteni
Szia Kriszti!
köszi, igen, jó olvasni egy kis pozitivizmussal töltött üzenetet.
Néztem a Lidl honlapját, de nem találok ilyen mindennapi dolgokat, tej, joghurt, kenyér, tojás, tejföl....
Esetleg tudod-e, hogy a stavrosi piac melyik napon van? különben...... imádok piacozni....
Stavrosban iható a víz mert hegyi forrásai vannak.Csütörtökön van a piac az Ó Stavrosban. A tej ára ott is eltérő mint itthol a kenyér 0.60 körűl mozgott talán 0.25kg.Stavros teljesen élő település így az árai nicsennek elszállva.Ha ti is úgy akarjátok jól fogjátok magatokat érezni !!Mi már 6 szor voltunk!!
Stavrosban mindenkinek ajánlom , hogy keresse fel a KORALI éttermet . Finom kaják , kedves kiszolgálás , a tulajt Jorgosznak hívják, Magyar kislány a felszolgáló . Úgy tudom , hogy honlapjuk is van .