Santorini tudnivalók és látnivalók: Link , Link és Link
Olcsó(bb) szállások: Perissa és Perivolos, esetleg az Akrotiri rész, ahol általában olcsóbb szállásokat lehet találni. Persze, végig lehet nézni a többi település szálláskínálatát is. Illetve, van camping és hostel is a szigeten, ha valaki nem idegenkedik az efféle lehetőségtől.
Már itthon vagyok sajnos! :/
Tervezem a beszámoló írását, ahogy lesz időm, elkezdem!
27-én jöttünk meg, az utolsó szigetünk volt Santorini. Kérdezz, hátha tudok segíteni.
Láttam kérdésként, hogy lehet-e Firában bérelni! Úton-útfélen van bérlési lehetőség, mi egy quadot béreltünk 1 napra, az ára 25€ volt, 1x tankoltunk bele 7€-ért,de így is több benzinnel vittük vissza, mint ami volt benne. Egyébként a szállásunktól (Karteradosban volt) óránként indult ingyenes busz Firába, de gyalog se volt vészes.
Kamariban 45€ volt egy napra a quad,de azok erősebbek voltak, de sztem felesleges lett vnam, ez is elvitt minket mindenhova! Ne utazási irodában béreld, hanem "utcáról". Ha rájövök,hogy kell képet beilleszteni, rakok fel ide 1-2 képet, a többit albumba.
Bent Firában nem láttam szamártaxit, csak a régi kikötőnél, mikor a vulkántúrára (20€/fő, Hot Springs & Volcano tour) mentünk és ezzel válaszoltam is másik kérdésedre. 5€/fő/út a szamaragolás, mi elvből se ültünk fel, szegények egész álló nap kint állnak a tűző napon és akkor még a már bocs,de "hülye turisták" is rájuk telepszenek....én lefényképeztem őket, esetleg megsimogattam és ennyi, Folegandroson is úgy sajnáltam,mikor felfele kellett mennie a német lánnyal! Mi inkább megmásztuk a kb.1200 lépcsőt. Kamari, Perissa: ingyenes minden, Red Beachen nincsenek napágyak/ernyők.
Esetleg egy kis rögtönzött összegzést kérhetnénk és kaphatnánk a szigetekről? Impresszók, tetszés, vagy esetleges nem tetszés...
Ó, a csacsik! Hát, igen..., sajnos. Teljesen egyetértek veled.
Hírek szerint működik menhely is a szigeten az öreg, vagy elhanyagolt, esetleg bántalmazott csacsiknak; kutyusokat, és talán cicákat is befogadnak ott. S ez a folegandrosi szamaragolás miképp is eshetett meg? Valamilyen spontán akció volt ez még, vagy ott is már szerveződnek az ilyen "szolgáltatásokra"?
Gyors összegzés, persze! Remélem nem baj, hogy mindháromról írok ide, igyekszem külön is majd! Serifos: imádom! Talán az volt a legjobb, kevés volt az ott töltött nap, Chora szép,szélmalmok is vannak, a kikötő csodás, úgy enni, hogy homokban van a lábam és kb. 1méterre a tenger... nagyon hangulatos, tudnék ott élni, még az is eszembe jutott, hogy jó lenne oda utakat szervezi (utazási irodában vagyok) A strandokhoz sokat kell menni, de mindig egy kaland volt! Folegandros: Chora: Castroban laktunk,nekem jobban tetszik, mint Serifosé,gyönyörű naplemente, a magasság, itt tévedtünk el nagyon durván, strandok messze, nehezen megközelíthetőek,úgy éreztem sokszor magam,mint a vadnyugaton,ördögszekér meg egyebek, de a víz kristálytiszta!
Santorini: régi nagy álmom volt, de nem tetszett, hogy ennyire el van üzletiesedve, azt hittem jobban el leszek ájulva!A kilátás és a táj viszont gyönyörű, az megéri!Attól elájultam! (Készítettem is videót az utazási oldalunkra, lesz benne játékkérdés is, hoztam onnan kis ajándékot, az lesz a nyeremény.)
A menhelyekről nem hallottam. Folegandroson amikor felmentünk naplementét nézi, akkor ment 1-2 csacsi, nem spontán, sztem "szolgáltatás" volt, pedig az aztán nem akkora táv, mint a Santorinis. Azt hittem Folen ez eddig is volt, de hogy így kérdezed, ezek szerint nem! Hogy kell képet feltöleni? Nem megy!