Mi már a harmadik éve megyünk Nei Poriba "haza". Először két hét, második évben egy hónap, az idén pedig 6 hét. Örömmel eltölteném ott az egész életemet, ha télen is ott lehetne maradni. Legelőször a Görög tengert Vrasnában láttam. A férjem nélkül - útálja a vizet és minden táplálékot, ami a vízből jött, vagy a vizet még csak ismeri is -. Az első évben megkóstolta a fekete kagylót. Négy órán keresztül tisztítottam, az elkészítés 15 perc, a felfalása szintén 15 perc. Amennyi megmaradt, azt kiszedtem a levéből külön behűtöttem, másnap ebbe a boros-vajas-fokhagymás-petrezselymes lébe tettem fel párolódni csavartésztát - ez kb másfél óra, mivel tényleg nagyon lassan kell készíteni - külön készítettem kockára vágott paradicsomot, amit vajon-fokhagymán-petrezselymen "csatnitosítottam" (hülye szó, tehát csatnit készítettem belőle), átmelegítettem benne a kagylókat és a koszorúba rendezett tészta közepébe halmoztam. Mit mondjak. A szomszédhoz is átkerült egy adag. Szerintük is jó volt. Tavaly már jöhetett a nyelvhal, scampi, polip, tintahal és természetesen az örök kedvenc a FEKETE KAGYLÓ (DE ÚGY MINT TAVALY, mondta az én drágám, aki utálja a vizben élőket). Az idénre tervezzük, hogy életünkben először, de meg kell kóstolni a HOMÁRT! Tudom, hogy ott is nagyon drága, de majd egy mikroszival kezdjük. Hát ennyi.
ÖRÜLÖK A JELENTKEZÉSEDNEK, EZÉRT VEREM ENNYIRE A KLAVIRT.
Szia Nei Pori!
Igen, igen! Ilyenkor már mindenki tervezgeti, hogy hová - mennyiért - mit szeretne látni Nem telik el olyan év, hogy ne mennénk görögbe. Tavaly volt egyszer egy pillanat, hogy na idén nem. A végén mégis lett belőle egy júniusi Zakynthos. Nei Poriban már kb. 6 évvel ezelőtt voltunk és nagyon szép homokos , lassan mélyülő partja volt. Remélem még most is az. Nagyon szép hetet töltöttünk ott Idén viszont elég közeli helyre megyünk: Oliympich Beachre. Itt még nem voltunk , de talán ez is jó lesz. Ennyit indításnak
Drága Nei Porisok!
Elaludtatok tán', vagy mi a csuda történt? Itt a télközép-végi depi? Mindenkin végigsöpört, nemcsak rajtam?! Nosza éledjetek fel és tervezgessetek ezerrel. Mi már javában számolgatjuk, hogy mennyibe fog kerülni, ha kismotorral (bérelt) ruccanunk át a Meteorákhoz, Tembi-völgyébe, stb. "az unalom a tervezőkészség halála..." mondom én. Várok - de halálos komolyan - szívrepesve várok minden bejegyzést Nei Poriról, még olyat is, ami nem éppen hízelgő. A dicséret elandalít, a negatívizmus pedig felkelti harci kedvemet. Fel hát Barátim a vártára, gondoskodjunk - gondolkodjunk kedvenc helyünk idei sokadik bevételéről. Üdvözlök minden klaviatúrát kopogtatót és elnézést kérek, de néha a rövid és hosszú í betűk keverednek. A mechanikus gépen még nehéz volt az írás.
Kedves "szellem" azt lehet e tudni hogy melyik apartmanban fogsz kisérteni Nei Poriban? Csak azért érdeklődőm mert mi a Papa John apartmanban leszünk Július végétől és ahogy látom te hamarabb mész.Erről az apartmanról nem sok hozzászólást találtam a fórumokban,de gondolom hamarosan beindul az élet mindenhol.
Szia "mukso99"
A Papa John apartmanban leszünk júni 11-től!
Én az idén Toloba leszek július 29-től augusztus 7-ig Majd szeptember 2-től 18-ig. Terveimbe szerepel 1 nap átutazás Nei Poriba is. De csak látogatás......
Kedves "szellem" azt lehet e tudni hogy melyik apartmanban fogsz kisérteni Nei Poriban? Csak azért érdeklődőm mert mi a Papa John apartmanban leszünk Július végétől és ahogy látom te hamarabb mész.Erről az apartmanról nem sok hozzászólást találtam a fórumokban,de gondolom hamarosan beindul az élet mindenhol.