Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 153 154 155 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Breki1 | #81911 Üzenet | 2008-09-25 18:10:05 |
A lényeg annak aki nem volt ott, hogy lássa a hangulatot és a pestit simán verõ tüzijátékot

Spetses armata 2008 Greece (és a hajó felgyullad)
http://www.youtube.com/watch?v=XX0NnWv_Peo
http://www.youtube.com/watch?v=z_cA93Q0l6c

Spetses Armata bouboulina 2008 part 1
http://www.youtube.com/watch?v=byzx0kl7DXQ

spetses armata bouboulina 2008 part 2
http://www.youtube.com/watch?v=CX412UDcgJo&feature=related

spetses ARMATA
http://www.youtube.com/watch?v=Zs-QrD0jPnw
http://www.youtube.com/watch?v=LQtzU4L6p0A

Ilyen a víz felõl
http://www.youtube.com/watch?v=S339TevglGA
http://www.youtube.com/watch?v=fFkrmUJLV80
  Breki1 | #81914 Üzenet | 2008-09-25 18:28:58 |
Ez az egész amiatt eszembe jutott az ez a strory

Mantalénával mentünk sztem az a jobbik hajó fent tök jó helyekkel
a feljáró mellett balra volt a magyar csapat

Induláskor elmentem elõre a korláthoz fotózni erre vki megragadja a karom.

Egy néni volt aki szabályosan rámparancsolt, hogy fényképezzem le
nem magyar volt így inkább gesztusokból értettem, hogy azt szeretné, hogy a korlátnál fotózzam le Toloval a háttérben.

De semmi kérem óhajtom egyértemûen utasított, de még az hagyján a korlátnál lévõ két fickó útban volt
ezért rájuk parancsolt, hogy húzzanak el onnan ne legyenek benne a képben.
Õk döbbent arcal engedelmeskedtek.

Fotó elkészült a néni hozzámrobogott kikakta a gépét a kezembõl és köszönés nélkül elviharzott.
Egy pillanatig csak áltam mikor visszafelé indultam láttam hogy fent szinte mindenki mosolyog a szitun.
Késõbb még láttam a nénit távolabbról az asztaltársaságának utasításokat adni.

Még egy ok miatt volt emlékezetes a hajóút késõbb már közel Spetseshez megjelentek a delfinek a hajó elõtt és utánna mögötte is. Felejthetetlen élmény volt nézni játszadozásuk percekig.

Érdekes, hogy Hydrára menet sose láttam õket csak ekkor.

Bocsi, hogy sok hozzászólásban írtam, de nem akartam, hogy újra elmenjen.
  H.apci | #81920 Üzenet | 2008-09-25 19:06:33 | Válasz a #81914. hsz-ra Előzmény #81914
Meséltem nektek Toloban, de itt is elmondom... icon_smile.gif

Utószezon lévén rengeteg görög csoport is nyaralt mindenfelé, így meglepetésünkre a kikötõ tele volt reggel buszokkal, amikor Hydrára mentünk. icon_eek.gif Annyian voltunk, hogy két hajót indítottak, de szerencsére nem voltak tömve. Mi is a jobbik hajóval, középkorú és idõsebb (ránézésre falusi) görögök társaságában utaztunk. Nem részletezem, de katasztrofálisan viselkedtek (tisztelet a kivételnek), s elsõsorban egymással. Közelharc volt a helyekért (pedig volt bõven), a ki- és beszállásért, stb. icon_rolleyes.gif Amit mesélsz, azok után már meg sem lep. A szuvenírárusok jártak jól, mert hihetetlen, hogy mit össze nem vásároltak. Aggódtam, hogy mi lesz, ha ennyi ember ellepi Hydrát; hát nem lett semmi, ugyanis elakadtak a kikötõ környéki üzletekben és tavernákban, mi meg nyugodtan sétáltunk az üres hegyoldali utcácskákon. icon_wink.gif icon_lol.gif
  Breki1 | #81928 Üzenet | 2008-09-25 19:50:25 |
Nem biztos, hogy görög volt igazából nem tudom megitélni olyan gyorsan lezajlott szinte beszéd nélkül.

Én Hydra-n a kinaiakkal vagy japánokkal voltam így amikor megérkeztünk mindenhol vágottfejû na mondom remélem eltûnnek mindenhol fotóztak lépni sem lehetett tõlük.

Szerencsére délutánra nagyjából kiürült Hydra és megszünt a kikötõben is a tumultus
és nyugi lett icon_razz.gif

Viszont egy japánnak tûnõ tv-stáb forgatott ott több helyen beléjük többször botlottunk így lehet szerepelünk majd egy japán utifilmben P

Egy nagy görög veszekedést a Stella elõtti parton láttunk pont a vízben voltam mikor hangos kiabálásra lettem figyelmes a kicsit balra lévõ nyugágyasnál.

Õszinténszólva azt hittem magyarok mert görögöknél eddig nem tapasztaltam ilyet és a második héten szinte csak magyar volt. Aztán kiderült, hogy Görögök
Elég fura volt hogy egy tucat magyar a parton a görögök nagyon hangos veszekedését hallgatta

Ha jól értettem napágyasok és egy talán szegényebbnek tûnõ görög család vitatkozott, hogy szabad-e azon a helyen
letelepedniük, sokszor elég durva hangnemben, sztem legalább fél óráig tartott sokszor majdnem verekedéssé fajult.
De nem akartam végig bámulni inkább bementem a vízbe úszni.

Mire visszaértem kihívták a Popa-t is rendet tenni akinek a nõk kezet csókoltak.
A végeredmény az lett, hogy a család a Stella elõtti részen telepedett le

De én ezt kivételnek tartom az általam jobban megismert görögök mind nagyon kedvesek és vendégszeretõek voltak
pl Hydrán az egyik boltos hölgy akinél tavaly vásároltunk akkoris nagyon kedves volt és nagyon jól elbeszélgettünk mindenfélérõl (még arról is, hogy Hydráról származik a miniszterelnök ha jól értettem) kis ajándékot is adott. Akkor nagyon bántam, hogy nem cseréltem vele címet, biztos segített volna a szálláskeresésben is.

Õt most direkt felkerestük újra végigkérdeztem az összes strandot útvonalat, mit érdemes megnézni felkeresni
nagyon készségesen segített címet cseréltünk közös képeket csináltunk.
Ja és mindenbõl engedményt kaptunk.

A kikötõben pedig egyik boltban egy hölgy megkérdezte honnan jöttünk mikor mondom olyan oroszosan kezdett beszélni. Mondom ez összekeveri a dolgokat, de kiderült õ az orosz aztán oroszul jól elbeszélgettünk P

Melette lévõben árultak egy nyakláncot ami tetszett illetve voltak szép tányéralátétek, magára a nyakláncra 11 euró volt írva. Végül másnap lealkudtam a hölgynél aki a tulaj hölgyet egyeztetve odaadta mindkettõt 10 euróért mikor mentünk be hallom, hogy a tulaj mondja "kááááááááátásztróóóóóóófááááááááááá"

Gondolom azért igyis megvolt a haszna én meg évek óta kerestem ilyen jó nyári nyakláncot
  AgniTolo | #81934 Üzenet | 2008-09-25 20:06:02 | Válasz a #81928. hsz-ra Előzmény #81928
Szia Breki! Szepek a Hydran keszitett kepeid...kedvem tamadt ujra elmenni oda icon_cool.gif
  Breki1 | #81942 Üzenet | 2008-09-25 20:25:53 | Válasz a #81934. hsz-ra Előzmény #81934
És te megis teheted. icon_smile.gif

Irigy zöld béka vagyok , énis elmennék pl Porosra is, szval ha egyszer szerveztek egy olyen utat ahol több napot lehet ezeken a szigeteken
eltölteni feltétlen szóljatok.

Ezeket is láttad már?

Panorámaképek a strandokról útközben

https://www.greeka.com/saronic.....0-07-a.htm

https://www.greeka.com/saronic.....0-04-a.htm

Ezek pedig a vizitaxi árak

Vizitaxi árak

Ez pedig egy kikötõi macs kicsit elfáradt

Breki1 | #81944 Üzenet | 2008-09-25 20:27:28 |
Ja és légyszi jellezzetek vissza, hogy a rólatok készült képeket megkaptátok-e
Semmi visszajelzést nem kaptam de lehet a tûzfal spamirtója gyepált.
  Vojandi | #81961 Üzenet | 2008-09-25 22:19:57 |
Szia Breki!

Vártam a lángoló érzelmekkel teli leírásod Hydráról, e a Hydra topikban nem látok új bejegyzést, itt meg még nem volt idõm azt a sok oldalt átolvasni, amit írtatok,mert ma jöttünk még csak mi is haza....De nagyon érdekel, hogy hogy jött be a hydrai nyaralás??? és az is, hogy megtaláltad-e a Nafplion felé esõ áhított öblöt?
Ha már leírtad volna, akkor bocsánat, akkor jelezd, majd csak hétvégén lesz több idõm mindent átolvasni.
  Breki1 | #81964 Üzenet | 2008-09-25 22:37:36 |
Szia

Hát igazából 1054 képem van és Hydras is jó sok még nem volt idõm az egészet leírni ott annyi élmény ért inkább csak bele-bele kaptam.

Egyenlõre annyit hogy nagyon bejött, viszont sajnos kevés volt az idõ minden utat amit terveztem bejárni
egyben azt most nagyon tömény lenne leírni, de holnap ha lesz idõm elkezdem.

A 2301-es hozzászólásban látsz pár linket azokról a strandokról ahol fürödtünk.

A vizitaxi árlisten szereplõ elsõ öt helyen jártam viszont gyalog a part mentén, elvileg ha jól sejtem ez a part menti út
körbefut a sziget partja mentén néhol beljebb, de ebben nem vagyok biztos.
Amit gyalog lehetett bejárni a part mellett azt megtettem illetve magán Hydrán (a városban) felmentem legfelülre és a
temetõ mellett a hátsó úton lejöttem arra amerre a szamarakat csacsikat öszvéreket tartják és viszik a kikötõbe

Akkor errõl holnap írok részletesebben képekkel a Hydra topicban.

Az öbölrõl magáról még nem írtam csak az odavezetõ biciklis utam élményeirõl, megtaláltam az öblöt egy halast is ott viszont majdnem ottragadtam, pedig egy pap segítségét is kértem, de isten megsegített icon_smile.gif

Errõl a # 2263-ban volt szó

Tudom sokan írtok egy hoszabb beszámolót, de én így tudom újra átélni és feldolgozni az élményeket úgyhogy ha nem gond nem egyszerre fogok mindent nyomatni, idõm se lenne rá most

Akkor holnap a Hydrás topicban leírom az elsõ túrát képekkel
  Krisztakriszta | #81993 Üzenet | 2008-09-26 09:34:14 | Válasz a #81659. hsz-ra Előzmény #81659
szia Breki
tenyleg jok a kepek
a macskakat ha latjuk megsimogatjuk a nevetekban
  Breki1 | #82012 Üzenet | 2008-09-26 18:08:26 |
Szia

Nem csak simogat hanem etet etet szegények olyan éhesek voltak legszívesebben hazavíttem volna õket
De mindig megkevertek te most az a Kriszta volt aki az Athéni úton az idegenvezetõnk volt?

Ha igen rendben megérkeztek a képek?
  Breki1 | #82014 Üzenet | 2008-09-26 18:39:53 |
közben megjött az emil így a kérdés már nem aktuális bocsi
köszi a visszajelzést
  H.apci | #82052 Üzenet | 2008-09-27 20:07:27 |
Breki1 írta:
...Még egy ok miatt volt emlékezetes a hajóút késõbb már közel Spetseshez megjelentek a delfinek a hajó elõtt és utánna mögötte is. Felejthetetlen élmény volt nézni játszadozásuk percekig...

Amikor mi mentünk, akkor alig elindultunk, már kevéssel Tolo után észrevettük a delfineket; ugráltak, játszottak... icon_razz.gif
(Delfin-fotózást nem vállalok! icon_evil.gif icon_wink.gif icon_lol.gif )

Breki1 | #82078 Üzenet | 2008-09-28 17:12:23 |
Köszi, jó képek, kicsit mozgékonyak icon_razz.gif

Én lamaradtam róla mert mindenki a hajó elejébe tódult fotózni én pedig nem akartam tolakodni inkább csak néztem őket, de egyik Kalocsai utitársunknak sikerült lefényképezni őket illetve minket is ezeket a képeket azóta is várom hogy elküldje
  H.apci | #82079 Üzenet | 2008-09-28 17:27:36 |
Várt és nem várt vendégek Toloban; mindkettő egyre gyakoribb. icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 153 154 155 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu