Mindig tájékozódok nyaralás előtt, arról a helyről ahova megyek. És bármilyen meglepő, egy hajókiránduláson valóban nem igénylek idegenvezetést. Eleve sokszor olyan helyen kötnek ki a hajók, aminek nincs is neve. Ha meg olyan helyen áll meg aminek van neve, az ki szokott derülni. Sokszor mentünk már olyan hajóval, amin nem volt magyar idegenvezetés, de olyan még sose volt h azt se tudtuk h hol vagyunk... Szoktak adni prospektust vagy amikor befizetem a kirándulást, elmondják h mi lesz a program, szóval ebből még sose volt problémám...
balazsh írta:
tixy83 írta:
Mellesleg, nekem az bőven elég, ha a természet felejthetetlen élményt nyújt, nem azért járok nyaralni h ismerkedjek...
De talán az sem mindegy, hogy tudod-e, hogy mit látsz. Vagy az nem érdekel, elég csak a látvány?
Félre ne érts! Én nem akarlak rábeszélni semmire.
[quote="tixy83"]Mindig tájékozódok nyaralás előtt, arról a helyről ahova megyek. És bármilyen meglepő, egy hajókiránduláson valóban nem igénylek idegenvezetést. Eleve sokszor olyan helyen kötnek ki a hajók, aminek nincs is neve. Ha meg olyan helyen áll meg aminek van neve, az ki szokott derülni. Sokszor mentünk már olyan hajóval, amin nem volt magyar idegenvezetés, de olyan még sose volt h azt se tudtuk h hol vagyunk...
Én is voltam már idegenvezetős és a nélküli hajókiránduláson is.
Mi sem vesztünk el az idegenvezető nélkül.
Voltunk Ágival is .Nem emlékszem pontosan az árra, de messze megérte!
Azon a napon(is ) amit együtt töltöttünk a hajón nagyon sok információt kaptunk ,Ágitól.(Nem csak arról ,hogy éppen merre hajózunk mit látunk!)
A görögök mindennapjairól, a történelmükről(ahogyan ők élték meg),a tenger élővilágáról, gasztronómiáról,jó tanácsokat adott ,útbaigazított,stb...stb...
Persze, a döntést mindenki maga hozza meg. Kinek a pap,kinek a papné.
Üdv. Ildi
Én a amikor egy évben 1x, max 2x eljutok egy hajókirándulásra, elmélyülten csodálom a tengert, a tájat... Nem tudok az idegenvezetőre koncentrálni, akkor se ha érdekes amit mond. Ilyenkor engem max az érdekel h hol állunk meg legközelebb és mennyi időre. De köszi az infót!
Más: Azt több helyen olvastam már h Skala Potamiában van egy szuper pékség. Mi a helyzet Skala Panagiával? Ott is van vmi jó pékség?
Van ám! Azon az úton, amelyik keresztülmegy a falun. Sarki épület, 2 oldalról van bejárata. Ha Potamia felöl jösz, bal kézre esik. Mi ott vettünk isteni finom baklavát!!! Még haza is hoztam egy csomót! Eddigi görögországi nyaralásaink során itt ettem a legjobbat!!!!
Fazika!
Te nem a Panagiában lévő pékség és cukira gondolsz, mert nekem is ez ugrott be elsőre, itt mi is bevásároltunk egy kis nasit, de Skala Panagiában nem rémlik pékség, bár ez nem jelenti azt, hogy nincs is!
Skala Panagiából kb. 10 perc autóval Panagia, hogy valamilyen ösvény vezet-e oda, azt nem tudom, de az út szélén gyalogolva jó kis séta lehet, de a terepviszonyok miatt nem ajánlanám. A kanyargós út miatt nem is biztonságos ott sétálgatni.
A buszok viszont sűrűn járnak, néhány perc alatt ott lehetsz!
Értem. Sajnos nem mindenki tud vezetni, és nem mindenkinek olyan egyszerű a dolog h csak bepattan az autóba vagy fel a motorra, aztán eljut bárhova. Ezért mertem érdeklődni afelől hogy hogy lehet gyalogosan közlekedni. De úgy látom rendesen elvágtam magam azzal h nem estem hasra ismeretlenül az annyira imádott Ágnesetek előtt. Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat. A többi majd kiderül, ha Thassoson leszek...