Hogy Santorini gyönyörû az nem is kérdéses. De ha minden zúgát meg akarod nézni és nem csak a három fõ attrakciót: Firát, Pirgost és Iját, akkor bizony szerintebb tébb kell, mint 3 nap. És pont az ilyen eldugott zugokban lehet nagyon szép és érdekes dolgokat találni (mint a Thirassia sziget, vagy Emporio falu...)
Mástól is ezt hallottam, hogy Gyönyörû Szantorini, de 1-2 nap elég , mert utána csak pihenni tudsz.
Átruccanunk Krétáról és utána majd meglátjuk, hogy annyi elég lesz-e?
Én kétszer voltam Szantorinin, mindkét alkalommal Krétáról mentem át. Van(volt) egy 6 órás és egy 2,5 órás hajóút is.
Szantorini nagyon szép hely, de aki nem pihizni megy oda, annak elég rá egy-két nap is. Szerintem.
Szerintem nem éri meg átruccanni. Én 1996-ban voltam Krétán és én is "átruccantam", de a hajó út nagyon hosszú és a kirándulás eszméletlen drága és Santorinire olyan kevés idõ marad, hogy a végén csak bosszankodsz. Megbánni én sem bántam meg, hogy így mentem oda életemben elõszõr, de sajnáltam, hogy arra a 3 órányi ott tartózkodásra annyi pénzt kiadtam. Persze semmiképp nem beszélnélek le róla, mert ha most nekem kéne döntenem, én is elmennék, csak nekem ez volt a tapasztalatom.
Ezért is voolt muszáj ezután mégegyszer elmennem oda, hogy rendesen megnézzem a szigetet.
De én azt hiszem, el fogok még menni ebben az életben Santorinire, talán még többször is, ha a tébbi tervbe vett szigetet "kivégeztem".
Andi
Sziasztok! Idén mi is meglátogatjuk megint a szigetet! Amikor elõször elutottunk oda, az egyik nagyon-nagyon régi vágyam teljesült azzal, hogy láthattam! ÉS A KÉPESLAPKON SEMMIT NEM KELL RETUSÁLNI!!! A sziget úgy néz ki, ahogy a képeken van!!!!! Imádom!
Jox | #4006 | 2006-01-03 14:01:11 | Helyi járat... :-)
A földrengések, a vulkáni tevékenységek végigkísérik a sziget történelmét: Kr. e. 236-ban leszakadt a szigetrõl Thirássziá, Kr. e. 15. századi kataklizma után a "kerek" szigetbõl a keleti kis szelvény maradt meg, Kr. e. 197-ben az óceánból kiemelkedik az egyik kis sziget, az ún. Péleá Kámeni, 1573-ban a tenger alá merül a sziget délkeleti sarka, s a kaldera közepén több kis vulkanikus kúp jelenik meg, 1867-ben,1926-ban, 1928-ban a kis kúpok miközben sûrû füstöt eregetnek, egy szigetté (ún. Neá Kámeni ) olvadnak össze, 1956-ban a súlyos földrengés több ezer házat pusztított el.
Bár ez nem ebbe a rovatba tartozik, de ide válaszolok, mert te is itt kérdeztél. Ilyen kombináció "nálunk" is van, de nekem jobban tetszik a Rhodos-Karpathos kombináció...azon filózunk.
Én ezt azoknak céloztam, akik sokat meg akarnak nézni egyszerre, azoknak kifogynak a látnivalók egy hét alatt. Másrészt én is már kétszer voltam a szigeten és biztosan fogok is még menni, mert nekem sem volt egyszer elég. de minimum egyszer látni Kell!
Sziasztok! Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Vojandi, nem értek veled egyet! Santorínit nem csak egyszer kell látni az életben és nem elég rá 1 hét. Tavaly jártam ott elõször és beleszerettem a szigetbe. Az idén visszamentem 2 hétre, de ez sem volt elég... jövõre mennem kell!
Abban viszont igazad van, hogy Santoríni egy CSODA!