oké, mostmár értek mindent, beleolvastam az előzményekbe. valóban elég drága az autót kompoltatni. de ha kiszámolod, hogy 1 napra mennyit kérnek egy autóért, nem biztos, hogy sokkal rosszabbul jársz. és nem kell még a bérléssel is foglalkoznod. egyébként kefára is este 8 körül ért be a komp, ugyhogy akkor már egy éjszakát ott is kellene töltenetek.
Mennyi az esélye, hogy megengedik Lefkadán hogy Kefaloniára átvigyük?
Semennyi.
Pár éve náhány találékony és felettébb ötletes digó több száz motort exportált így kis hazájába, de azóta a görögök is magukhoz tértek; szigetről robogót kivinni tilos!
Képzeld, írtam a Philipposnak, és kérdeztem, hogy tud-e ajánlani robogót, illetve hogy azt átvihetjük-e Kefloniára (azért bepróbálkoztam), és ezt a választ kaptam:
"Concerning the ferry, Lefkada - Cefalonia, there are
ferry boats daily and of course it's possible to take the scooter
with you."
Nem igazán tudok angolul, de szerintem ez IGEN-t jelent
Úgy örülök!!
Remélem nem értek félre semmit, ma kapok árlistát, és azért még ezt a kérdést körbejárom. Megkérdezem majd azt is, mennyire él kint a biztosítást stb.
Szóóóóvaaaaal, így Kefalonián nem bérlünk semmit, ezzel rengeteget megspórolunk, (pontosan 55 eurot), viszont robogóval nem fogunk lemenni a sziget aljára (mert akkor nem érnénk el az utolsó kompot), és így csak ezeket fogjuk megnézni: Emblissi, Dafnoudi, Assos, Myrtos, Melissani, Sami, Antisamos, és lehet hogy a főváros, ha belefér az időnkbe.
A sziget alját meg majd akkor nézzük meg megint, ha Zakynthoson fogunk nyaralni ismét és akkor átkompolunk
A párom a 80-ast szerette volna nagyon, így engedtem neki
Egyébként Georges-el levelezek, ő Jorgos testvére?
Kakadu!
Azt nem tudod, hogy nekik (vagy a Philippos hotelnek) van-e tavernája?
"Nagyobb" vacsizásra csak egyszer fogunk beülni egy igazi görögös Tavernába (július 7-én), és a legjobb/legkülönlegesebb helyet szeretném választani ...
Jorgosz és Georges ugyan az, külfüldieknek használja a Georges nevet, mert az angol nyelvterületről érkezők ezt könnyebbben jegyzik meg. Jorgosz testvérét különben Spirosnak hívják, az apa a Philliposa mamát Lulának hívják
A párodnak különben tényleg igaza van az ottani hegyekre kell a 80-as moci, én az elmúlt héten vizsgáztam "A" kategóriából, hogy mégnagyobbat bérelhessek.
A családnak nincs tavernájuk, de a környéken szép számmal van, a bőség zavarával fogtok küzdeni, de ne kérdezd, hogy melyik a legkülönlegesebb!
Mi tavaly is csak egyszer ültünk be éttermebe, akkor is július 7-én, a két hét alatt, mint most...
Csak gyrosozókba szoktunk menni, ezt kedveljük, meg nem szívesen költünk el egy vagyon esténként tavernákba, amikor egész évre csak a gyrosra vágyunk és szinte állandóan csak azt eszünk.
Meg nekem eddig csak rossz tapasztalatom van az éttermekről, egyik kaja sem ért fel még a gyroshoz sem. És elég keveset adtak.
Benned egy gasztonomus veszett el
Nincsenek akkor negy igények...Hát pedig szerintem nagyon jó ételek vannak Görögorszégba.Minden évben eszek valami különlegesset amit még életembe nem ettem igaz a nejem ott fintorog velem szembe,de ha nem kostolnám meg akkor szegényebben halnék meg..
Nagyon jó felfedezni egy másik ország konyháját..
Én be is szoktam lesni a konyhába ha tehetem igaz még soha nem pofátlankodtam be,pedig nagyon megnézném mit művelnak ott..
Ezzel azt akartam neked mondani hogy Görögországba nem csak GYROS van..
Sok ember ha be is megy egy étterembe csak a gyrostálat ismeri és azt sem tudja hogy mi az a kalamári...
Hát röviden enny...
A párom mindig eszik valami különlegeset, de én nem... szeretem a jól bevált dolgokat, habár múltkor nagyon ízlett a tintahalkarika, biztos olyat fogok enni ha beülünk egy tavernába.
Csak olyan keveset adnak belőle
Szóval mást is szoktunk enni (egyszer a pizzát is megkóstoljuk, de mindig megfogadjuk hogy többet nem eszünk)