Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 157 158 159 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Josza2 | #115266 Üzenet | 2009-08-24 14:39:37 | Válasz a #115259. hsz-ra
A kerékpárt nem tudom. Egy jó barátomék a Dia árúház mellett vettek ki egy 125 cm3-s motort négy napra, naponta 15 euróért. Ebben benne volt a biztosítás. Kisebb motort nem érdemes kivenni, mert nagyon kemények a hegyek. Én autót vettem ki a Budget kölcsönzőben Citroen Saxó 1.4-est 5 napra napi 22 euroért, de önrész nélküli full biztosítással lett 25 euro/nap. Ha vállalok és leteszek előre 300 euro önrészt akkor csak 22 euró lett volna. Ezt azonban nem ajánlom, mert nagyon sok hülye vezet ott. Mindkettő Laganasban lett kivéve. Agios Sostisban a legolcsóbbat is nagyságrendekkel többért kínálták.
  Momóka | #115275 Üzenet | 2009-08-24 16:10:22 | Zaky élmények
Sziasztok!

Autóval voltunk Zakynthos-on, saját szervezéssel, tegnap 18-ra értünk haza.
Én eddig még csak Sarti-n, az Olympic Beach-en voltam, de ez a sziget csodával határos. 12-én délután érkeztünk, és szombaton délután indultunk vissza, így 9 teljes napunk volt a szigeten.

Egy dolgot bánok csak, hogy ez első napokban elég sok időt elvesztegettünk az itthonról hozott házi sonkás és az ott vásárolt friss, ropogós, isteni finom kenyeres, lila hagymás, paradicsomos, paprikás, uborkás, finom sajtos magyaros reggelivel. Így dél körül indultunk csak el a szállásról, és többnyire 13 óra után értünk mindenhova.
Ehhez hozzátartozik, hogy én napimádó vagyok, és szeretek órákat lenni a tengerparton icon_smile.gif Persze itt a sziget körbejárása is cél volt... de legközelebb 10 óra körül útrakelek, bárhol vagyok icon_smile.gif

A párom volt már itt 3 éve, és mondta, hogy a sziget csak 30 km... no igen, légvonalban!!! Azt hittem, hogy mindenhova odaérünk fél órán belül. Annyira kanyargósak az utak, hogy a 30 km kb. 130. Lehet, és remélem, hogy ti szerencsésebbek lesztek, de mi nagyon sokszor rossz útra kanyarodtunk. Egyszer ki van írva valami, aztán utána semmi, de van több út is. Az első eltévedésünkkel több óra elment, utána már GPS volt nálunk, úgyhogy azzal és a Zaky térképünkkel közlekedtünk.

Az itthonról, interneten foglalt szállásunk Amoudi-ban volt, tengerparton, medencével, és tengerre néző apartmannal icon_smile.gif Csodás volt, és a 2 hálószobás apartmanért 4 főre, légkondival 70 EUR-t fizettem. Egyébként ha valakit érdekel, az utazás 85.000 Ft lett a végére/fő - hozzáteszem 4 felé oszlottak a autós költségek. Ebben benne van 3800 km, mert a szigeten is elautóztunk egy tank benzint, a 10 éjszakára a szállás, a Rio-híd, a komp, minden díj.
Felvágottakat vittünk itthonról, úgyhogy ott zöldséget, üdítőt, vizet, vajat és sajtot vettünk. Minden este étteremben vacsiztunk, és többnyire 40 EUR körül fizettünk / 4 fő.
Vásárlásnál lehet alkudni, bár sok az angol és főleg az olasz, de azért engednek mindehol valamennyit.

A vezetés katasztrófa, életemben nem káromkodtam annyit, mint az elmúlt napokban. Türelmetlenek, illetve nem ismerik a várni szót, a kreszt sem ismerik sajnos, és mindig dugálnak - ez a legkiborítóbb. A végén már én sem engedtem el senkit, győz a gyorsabb és a jobb alapon.
Apukámék béreltek robogót az utolsó napra, 100-120 cm3-vel, ez 15 EUR volt, de találtam 12 EUR-ért is.

Néhány mondat arról, mi miket láttunk - naplementét már láttam Horvátországban, úgyhogy azt kihagytam, de szerintem minden lényegesebb helyen voltunk icon_smile.gif Egyetlen egy helyre nem sikerült elmennem, méghozzá a Marathonissi fehér homokos partjára icon_sad.gif Az utolsó napokra hagytuk, és olyan hullámok voltak, hogy se motorcsónakot nem adtak ki, se a 15 EUR-s túra nem indult icon_sad.gif Teknőst sem láttunk, de annak az esélye eleve kicsi volt - Laganasból indul egy 18 órási kis túra, elvileg garantált a teknős.

Voltunk Gerakas strandján, 3 órát lehet ott lenni, nagyon szép. A Banana beach nekem annyira nem tetszett a többi parhoz képest, de a szüleim imádják a hosszú homokos parokat. Sokkal szebb a mellette lévő Azurro és a Porto Zoro, akkor már oda érdemes menni szerintem.

Dafni beach-en is voltunk, az odavezető út haláli, a szó szoros értelmében icon_smile.gif nagyon durva!!! Először nagyon nem tetszett, mert igazi szürke volt a homok, és rengetegen voltak, de a partot körbeveveő hegyek olyan varázslatosak, és annyira kristálytiszta a víz, hogy feledtet mindent.

Tőlünk nem messze volt Xigia... gyönyörű, egy komoly lépcsőn kell lemenni, nagyon kavicsos, ez az egyetlen hátránya, illetve jó az odavaló cipellő. Később fedeztük föl, hogy pár méterrel arrébb van egy másik Xigia beach is icon_smile.gif szintén mesés, mindkettőt ajánlom.
Fölmentünk Xinari-hoz, szélmalmokat és világítótornyot nézni, és ugyanitt befizettünk a Navaggio-hoz egy kisebb hajótúrára icon_smile.gif 10 EUR/ fő volt, de lealkudtam 35-re a 40 helyett icon_smile.gif egy 15-20 fős motorcsónakkal mentünk, 15 perc alatt, 1 óra fürdéssel icon_smile.gif Egész életemben a legszebb színű vizet itt láttam... hihetetlen!!! A hajóroncs sjanos össze van firkálva, ez kiábrándító egy kicsit. Innen egyébként átmentünk Volimes-en keresztül arra a helyre, ahol a hajóroncsot föntről is látni lehet... eszméletlen túra volt, ugyanis rögtön megindultunk egy kavicsos földúton, és egyre duvább helyekre értünk... a legtöbben visszafordultak... strandpapucsban életveszélyes, de vicc nélkül! sziklamászás is van benne, minden... és a legvégén van egy nagy szikla, azon áthajolva lehet már látni a partot icon_smile.gif de teljesen fölülről, pont alattad van innen. Visszamentünk az autóhoz, és ott már Apukám azzal várt minket, hogy 50 m-rel arébb van egy kis kiálló terasz, ahonnan szintén látni icon_smile.gif Azt hittük, megüt a guta icon_smile.gif De megérte, mert így oldalról és középről is láttuk icon_smile.gif

Egy sziget körüli hajótúrán is voltunk, a Top Cruiser-t javaslom, van egy pici medence is rajta icon_smile.gif tengervízzel sajnos. 22 EUR/fő, de 21-ért adták végül. Bár nem volt a tervben, de megállt a Marathonissi-nél, a kisebb partjától nem messze, ott lehetett fürdőzni fél órát - ennyit láttam a szigetből icon_sad.gif Egyébként 3 fürdési lehetőség volt, köztük a Navaggio ismét icon_smile.gif Nagyon sokan voltak, az az egy negatívuma van, hogy lehet érezni a hajók motorjának a benzinszagát, és sok is a hajó... keskeny sávok vannak csak a fürdésre... persze az is elég... csak szebb lenne a teljes partszakaszon. Ettől függetlenül harmadszorra is elmentem volna még, ha marad még 1-2 napunk icon_sad.gif

A párommal átmentünk a hegyeken Limionasba, az valami fantasztikus volt... tiszta Horvátország icon_smile.gif

Nagyjából ennyi volt, 2 napot a szállásunkon is voltunk icon_smile.gif

Találtunk egy FANTASZTIKUS éttermet Tsilivi-ben... ha Planos felől mentek, akkor jobbra van a JUpiter Hotel (elég nagy, észrevehető), és balra van egy utca, ott 40-50 méter jobb oldalon: Stamnes Taverna. Sokan vannak mindig, olcsó, nagyon finom, rengeteg választék, jó fej pincérek.

Aki mostanában indul, annak nagyon kellemes nyaralást kívánok!
  Zsebkuty | #115279 Üzenet | 2009-08-24 16:59:46 | Válasz a #115275. hsz-ra Előzmény #115275
icon_lol.gif Kedves Momóka!!!
Nagyon aranyos vagy,hogy ennyit irtál és ilyen lelkes vagy és hogy tetszett Zante!!
Szerintem is gyönyörű hely!Remélem,egyszer még eljutok oda az életben...
  Angel001 | #115308 Üzenet | 2009-08-24 21:45:09 | Válasz a #115259. hsz-ra Előzmény #115259
szia Böbe!!!mi is szept.5-én indulunk,ti melyik irodával jöttök? icon_smile.gif
  Ildiko25 | #115367 Üzenet | 2009-08-25 13:04:16 | Válasz a #115275. hsz-ra Előzmény #115275
Szia Momóka!

Köszönjük szépen ezt a hosszú beszámolót, már pár dolgot ki is írkáltam belőle, amiket eddig még nem írtam fel a listámra, hogy miket szeretnénk, ill. érdemes megnézni! icon_biggrin.gif
  Momóka | #115373 Üzenet | 2009-08-25 13:32:38 |
Ha bármiben tudok segíteni, szóljatok icon_smile.gif
  Edina27 | #115390 Üzenet | 2009-08-25 15:54:07 |
Sziasztok!

Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
Szeptemberben szeretnénk menni nyaralni, mindenképpen egy görög szigetre. Zakynthos már évek óta nagy álmom természetesen.
Nézegettem az indulási időpontokat és szeptember 19-e lenne nekünk megfelelő (előtte sajnos vizsgázok meg hasonló jók). Szerintetek milyen akkor az időjárás Zakynthoson? Nagyon tartok ettől, és egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy be merjük-e még vállalni, vagy ha már ilyen későn megyünk, válasszak inkább egy délebbi szigetet. Kérlek, segítsetek icon_smile.gif
Tavaly szeptember 7-én indultunk Rodoszra, 14-én jöttünk haza, és az idő a hazaindulásunk napján is csodálatos volt (36 fok). De ugye Rodosz jóval délebbre van, mint Zakynthos.
Mitévő legyek?
  Zsebkuty | #115391 Üzenet | 2009-08-25 16:16:01 | Válasz a #115390. hsz-ra Előzmény #115390
Szia!
SZERINTEM tényleg délebbre menjetek pl.Kréta,Rodosz,Kos,bár manapság az időjárás igencsak kiszámithatatlan,mert ugye valakinek jó volt a szeptember,valakinek meg nem. icon_wink.gif
ÉN biztosan Krétára mennék.Nyugat-Krétára.De ez ne befolyásoljon,biztos ,,segit"majd más is itt neked!! icon_lol.gif
Bárhogy is döntesz,nagyon jó lesz neked,hidd el! icon_lol.gif
KONKRÉT segitség talán:
www.wounderground.com
Itt visszamenőleg 1996-ig megnézheted,milyen idő volt szeptemberben bármelyik görög szigeten,én is ezt az oldalt szoktam bújni.
Kiváncsiságból megnéztem,2008.szept.25-én 24fok volt a max.de 2001-ben 30fok is volt ebben az időszakban.
Jó kutakodást!!! icon_lol.gif
  Zsebkuty | #115393 Üzenet | 2009-08-25 16:27:28 |
BOCS:
www.wunderground.com
2008.szeptember 19-én 25fok max.volt és 15 az éjszakai Zantén,bár ugyanekkor Krétán,délen,Ierapetrában is ugyanilyen finom idő volt,szerintem nem is jó az a nagy forróság,mi mindig június végefelé megyünk,hasonló az idő.
Innentől kezdve tényleg te döntesz.Ha nagy vágyad Zante,nosza,vágj bele!!Kirándulni úgyis ez az elviselhető meleg nagyon megfelel,a tenger pedig ilyenkor is meleg még,fürdésre alkalmas. icon_lol.gif
  Kucó | #115394 Üzenet | 2009-08-25 16:33:40 |
Tavaly Korfun voltunk szeptemberben, akkor is paráztam előtte az idő miatt, de így utólag nem nagyon volt rá ok..
Remélem Zante-n is szerencsénk lesz..
  Zsebkuty | #115395 Üzenet | 2009-08-25 16:36:11 | Válasz a #115394. hsz-ra Előzmény #115394
icon_lol.gif Szia,kedves Kucó!
Zante ugye még egy kicsikét délebbre is van,mint Korfu,Hát persze,hogy szép időtök lesz!!!
JÓ nyaralást kivánok,érezzétek olyan jól magatokat Zantén,mint mi!!! icon_lol.gif
  Elizin | #115406 Üzenet | 2009-08-25 18:44:46 |
Sziasztok!

Előre is szeretném leszögezni, hogy ez csak privát vélemény és kinek a pap, kinek a papné.
Egyszóval Zakynthos: életem legnagyobb csalódása volt! (uticélban)
Mi már szinte egész Görögországot bejártuk, éltünk is kint, ergo volt viszonyítási alapunk.Mindig is vágytunk ide,ezért is vártuk hatalmas elánnal.
Mi Laganasban voltunk (vasárnap jöttünk haza) és valami szörnyű... a part koszos, a használt óvszerektől elkezdve az üvegekig minden megtalálható volt, nem kis számban.A hely teljesen elvesztette a Görög hatását (mert gondolom egykoron volt neki) Minden az angoloknak van kialakítva, illetve a németeknek.Minden taverna tele english breakfest-től az english dinerig..mindenhol angol foci közvetítés, a souvenir boltok tele angol focicsapatok pólóival..Mc., Subway,Kfc,Pizzahut stb... szóval én nem tudom, de ez nekem nagyon furcsa volt.Voltam máshol is, ahol voltak gyorséttermek természetesen Görögben, de ez túl sok volt így egyszerre-egyhelyen, amit fentebb leírtam.Este nem tudsz nyugodtan sétálni, vacsizni a központban, mert mindeütt ezek a kis idióta tízenéves angol és német túristák ordibálnak, dülöngélnek este 8.-tól hajnalig, illetve még reggelig is, aki tovább bírja...Ugyanez vonatkozott az alvásra is, nem sok nyugodt éjszakánk volt.Maga a part kicsi, fürdésre alkalmas, mert sok helyen tiszta a víz, de a part, mint említettem épp ellenkezőleg.
Maga az apartmannal nem volt gond (Pink House) igényes,felszerelt stb..
Béreltünk robogót (Smart-tól 22 volt 1 napra biztosítással együtt, sztem nem volt vmi olcsó) Nem szeretném tovább pocskodiázni Laganast, mert nem is azért írom, csak szerettem volna elmondani ezt az oldalát is!
Szóval bejártuk amennyire tudtuk a szigetet 1 nap alatt.Amit talán kiemelnék, mert szép volt: Banana beach és Gerakas. A többi part nekünk felejthető volt, de természetesen ízlések és pofonok.
Ami pozitív volt: azok az árak!! Abszolúte nem olyan vészes, mint amire számítottunk!Sőt! Pl.:ilyen olcsón még coctailt még sehol sem ittam icon_smile.gif 2,5 €! Mousaka-t sem ettünk még ilyen olcsón (de, mert Ithakán ugyanennyi volt) 6€.
A boltok kb. olyan árakban vannak, mint mindenhol máshol.Kivéve Lidl, de ezt tudjuk.
A gyros 1,80-2,20 de láttunk egy helyen 2,80-ért is. Én nem ajánlom senkinek a Totisban a gyrost sem a Mr Dallast, igaz, h olcsó, de nagyon rossz..(mócsingos, kicsi..) 1,80€ Amit ajánlok nagyon, az az Alexi's place! Nagy és finom! icon_smile.gif ott is csak 2€ és van bárányos is!!
És persze Navagio! Hát igen, ha valamiért érdemes volt eljönni ide az ez! Szép nagyon! Fakultatív árak , egész napos hajókirándulás a sziget körül , ha magyar irodával mész 28 € (Grand tours, Exclusive tour, Ibus..) ha ott a helybelieknél fizetsz be akkor 22€, de van 18€-ért is, de akkor csak a fél szigetet járod be! Ugyanilyen ár különbségek a többinél is. Érdemes a kintinél befizetni, annak aki tud angolul, vagy annak , akit csak a látvány érdekel..
Ja és volt erdőtűz is természetesen,kb. 20 méterre tőlünk szálltak le a tűzoltó repcsik mikor fürödtünk,kb. 4 napig.
Hát most hirtelen ennyi! icon_smile.gif
És mégegyszer : Nagyon remélem, hogy senkinek nem gyalogoltam bele a világába, evvel,h a véleményem leírtam, tényleg nem az volt a szándékom vele, hogy elriasszalak titeket a szigettől, hisz mint már említettem kinek a pap, kinek a papné. (itt is jártam legalább, én így fogtam fel!)

Fakultatívok még (Exclusive és Grand tours):

Egésznapos szigettúra ,busszal-25€ + 6€, ha motorcsónakkal közelről akarjátok megnézni Poseidon arcát.
Kefalonia:49 €
Teknősles (Marathonissire) 25€
Shopping túra Zakynthosban 10€ (egyébkén 3€ oda-vissza busszal és ennyi, mert bejárod a várost és vásárolhatsz közben) icon_smile.gif

A kinti irodáknál - 10-15 €-val olcsóbbak és bővebb a választék is!
Olympia: 35 €
Athén (2 napos), de az árát nem tom..

Ha tudok, akkor segítek szívesen!
  Sanchez | #115413 Üzenet | 2009-08-25 19:41:12 | Válasz a #115406. hsz-ra Előzmény #115406
Szia! Ezt már tavaly, tavalyelött leirták itt is máshol is hogy Laganas ilyen ott ez van, és Ti mégis oda mentetek, most pedig panaszkodsz, ezt nem értem. Elveszed a kedvét mindenkinek attól hogy a szigetre utazzon? Rengeteg szép és föleg nyugodt hely van még a szigeten miért nem oda mentetek? Persze Ti ezt nem tudjátok mert 1 nap alatt robogóval,/ persze kocsival sem/ nem sok mindent lehet megnézni a szigeten.
  Angel001 | #115427 Üzenet | 2009-08-25 22:02:54 | Válasz a #115413. hsz-ra Előzmény #115413
Az én kedvemet nem sikerült elvenni,Laganast jó messzire elkerüljük,és azért is jól fogjuk magunkat érezni icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif mire mi megyünk már az angol tinik rég az iskolapadban fognak ülni remélhetőleg!!! icon_rolleyes.gif
  Kitty | #115431 Üzenet | 2009-08-25 22:31:44 |
Sajnos az angol tiniknek később kezdődik a suli, icon_sad.gif de attól még mi is biztosan jól fogjuk magunkat érezni! Ha nem közvetlen az ablakunk alatt ordítoznak, akkor talán elviselhető a dolog! icon_smile.gif Nem egy nap alatt akarjuk bejárni a szigetet, szeretnénk látni a kisebb, távolabbi településeket is!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 157 158 159 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu