Itt kb 10-15 esetre derült fény az elmúlt hetekben, tehát a többség gond nélkül utazott. Viszont tökéletesen igazat adok azoknak, akik felvetették a problémát és tenni is próbálnak valamit, mert ez az esetszám is túrhetetlenül magas!
Paráról tehát szó sincs, de elhalgatni sem lehet a gondokat és valóban rá kell szorítani az illatékesket - Bp-en és Skopjéban egyaránt - , hogy méltóztassanak is tenni valamit, ne csak dumáljanak, hülyítsenek és mellé beszéljenek.
Wilson | #71294 | 2008-07-14 09:55:29 | Válasz a #71292. hsz-ra
Természetesen egyetértek. Egyetlen eset is tûrhetetlen. A hatóságok ügymenetével és odafigyelésével kapcsolatban kicsit (kicsíííít?) szkeptikus vagyok ugyan, sajnos.
Valszeg az lehet a problémám, hogy itt egy helyen nagyon sûrûn és koncentráltan jelennek meg a negatív tapasztalatok. Hozzászólásom ezért inkább lelki természetû, mintsem tényszerû. De tényleg örömmel vennék olyan beírást is, amely pozitív tapasztalatokról számol be. Csak hogy ez a fránya paranoia megszûnjön, tudod
Tavaly Sartin voltunk autóval, két gyerekkel. Éjszaka mentünk át Szerbián, betartottuk a sebességhatárokat, nem volt gond. Macedóniában szerencsére már nappal voltunk. Azért írom, hogy szerencsére, mert a barátaink autója lerobbant. Hamar kiderült, nagy a baj. Sikerült egy benzinkúthoz belavírozni az autóval, próbáltunk segítséget kérni, kevéssé tudtak angolul. Viszont hamar ott termett egy rendõr. Kézzel lábbal, kicsi angol tudással elmagyarázta, hogy elmegy és hoz nekünk szerelõt. 20 perc múlva ott is volt. Sajnos a baj nagyobb volt, el kellett mennünk egy szervízbe. A rendõr ezt is elmagyarázta, hol találjuk. Sikeresen behúztuk a barátainkat a szervízbe, ott a szerelõk megnézték, s bár ott kellett hagyni a kocsit napokra (nem kicsit voltunk idegesek), végül úgy megszerelték, hogy a mai napig jó az autó. Késõbb még volt igazoltatási élményünk is Macedóniában, szélesen mosolyogva köszöntöttük a rendõrt, megnézte a papírokat, zöldkártyát, jó utat kívánt , semmi gond nem volt. Ezt csak azért írtam le, hogy legyen ellenpontja a sok rossz tapasztalatnak. Remélem enyhült az idegességed.
Jó nyaralást.
Üdv,
Mamin
Olvasgatva az utóbbi hetek macedniai eseményeit már nem is bánom annyira, hogy kompoztam az idén, pedig akkor és ott nem így gondoltam. Qva egy világot élünk.
Szia!
Hogy is van ez a kompozás dolog? Merre kell menni, mennyibe kerül kb., és mennyi idõ alatt vagy így Görögországban?
Biztos elõ lehetne valahonnan vadászni az infokat, de ha megtennéd, hogy leírod nekem.... hálám örökké üldözni fog
Esetleg tudok ajánlani egy másik szerb-macedon határátkelõt, ahol mi tavaly a 1/2 1 - 2 órás sorban állás kikerülése végett átmentünk. A foldiutikalauz.hu-n Kaposi Ákos leírását követtük és a PROHO PCINJSKI - PELINCE határátkelõt céloztuk meg. Ez egy kb. 20 perces kitérõ. A határon 10-15 perc alatt átjutottunk. Csak mi voltunk ott, 2 magyar autó. A macedon határõr elkérte a jogosítványokat is, a másik autó sofõrje odaadta a nemzetközit, de én hülye fejjel azt itthon hagytam, így a férjem a magyar jogsit adta oda, de ebbõl semmiféle probléma nem volt. És ezzel a kitérõvel a rendõri ellenõrzési pontot is kikerültük, ami a fõúton a határ után néhány km-rel van. Azt hiszem a beszámolóitok után megint ezt az útvonalat vesszük igénybe, bár a férjem egy kicsit parázik, mert most csak ketten megyünk.
Hát ez érdekes... vajon az utazási irodában miért nem ezt az utat mondják? Lehet, hogy csak azért nem (tudunk) büntetésrõl ott, mert igen kevesen mennek arra?
Ajaj mindjárt indulunk (hál istennek ) és kezdek bizonytalan lenni az útvonalban.
Hogy is van ez a kompozás dolog? Merre kell menni, mennyibe kerül kb., és mennyi idõ alatt vagy így Görögországban?
Velencébõl és Anconából van járat, az elõbbi kb 25-27 óra, az utóbbi kb. 16.
Az árak attól függnek, hogy mikor veszed meg a jegyet, mint a fapadosoknál, mi még télen a jelenlegi ár feléért-harmadáért vettük Bécsben.
https://www.anek.gr/english/prices/yvenice.html https://www.minoan.gr/index.asp?a_id=618
Egy útra nem érdemes jegyet venni, az igazi kedvezményeket oda-vissza útra adják. Ha minden igaz, lassan elkészül a fotó albumom, ott lesznek képek, de a beszámolómban is elég részletesen taglalom; dömtésed elõtt javaslom az olvasgatást.
Bocsáss meg, nem kekeckedésbõl kérdem: mi a férjed foglalkozása, amivel 10 euróra lehet diszkontálni a büntetést?
Szia!
A férjem informatikus! De sztem lehet fogalma sem volt róla,h az mi fán terem. De az elõttünk haladó szintén magyar autót is "megvámolta" (igaz nem tom mennyivel) De az is lehet , h csak a magyarok a kiváltságosok!
Ettõl függetlenül, nem szabad félni, sztem ezek naon kirívó esetek! Most éppen mi voltunk a sorosak, itt jegyzem meg, h többször megtettük már ezt az utat és soha nem történt hasonló, ennek most így kellett lennie.
Szerintem mindenki optimistán kell , h elinduljon nyaralni, mert ha már itthon beparázol, akkor tuti elszúrod a nyaralásodat! Nem lesz semmi baj, és ha mi is kicsit karakánabbak lettünk volna, még ez sem történt volna meg!
Mindegy. A nyaralásból nem erre a dologra emlékszünk vissza, hanem arra a sok csodálatos napról amelyet a nagy Hellaszban eltölthettünk!!! És ez a lényeg! A többi csak kaland.
Segítségeteket szeretném kérni!Az lenne a kérdésem,hogy ment-e már valaki Görögo-ba személy igazolvánnyal?Lejárt az útlevelünk,és nem szeretnénk csináltatni,ha nem muszáj,és attól is félünk,hogy nem jön meg!Azt tudjuk,hogy a Görögök elfogadják,csak azt nem tudjuk,hogy mi van a Szerbekkel,és a Macedónokkal?Légyszi segítsetek,ha tudtok!
Elõre is köszönöm szépen!
A szerbek és a macedónok nem fognak beengedni benneteket.Románia, Bulgária fele kell mennetek vagy sürgõsen be kell szerezni az útlevelet.A sürgõsségi ügyintézés 5 munkanap + postázás és dupla illeték.