Azert kerdeztem igy, mert Mikonosz nagyon felkapott hely es az ilyen felkapott helyektol hajlamos az ember tul sokat varni.
Meglatjuk akkor a kirandulast. Jo lenne olyan hajot kifogni ami hajnalban megy vissza, mert egy mikonoszi ejszakat is szivesen megneznek.
Verka, szerinted egy nap alatt motorral bejárható Paros szigete úgy, hogy strandolásra is lehet időt szánni?
Hááát... körbejárni végülis körbe lehet, hogyha szigorúan arra gondolsz, hogy végigmész a part mentén. De ha néhány helyen le is szeretnétek szállni és sétálni, akkor már nagyon hosszúnak kell lennie annak a napnak.
Na de komolyan, igazából attól függ, hogy mit szeretnétek látni. Szerintem mindenképpen érdemes sétálni egyet Naoussában, Parikiában, Lefkesben, ha van még idő, akkor a Lefkes melletti falvakban is (Marmara, Prodoromos, Marpissa). Ha ehhez még társítasz valahol egy strandolást, akkor szerintem az belefér egy jó hosszú napba.
Ha nekem egy napom lenne, akkor nem ragaszkodnék ahhoz, hogy teljesen körbejárjam a szigetet, hanem inkább választanék egy-két-három olyan helyet, amit feltétlenül meg szeretnék nézni. Majd lesznek nemsokára fotók és akkor az talán segít ebben.
Köszönöm szépen. A komp menetrend szerint egy egész napot lehetne eltölteni Paroson, este 10-kor megy vissza Naxosra az utolsó hajó. Naoussa és Parikia képeket nézegetve oda mindenképpen szeretnék eljutni. Előre is köszi a fotókat, már nagyon várom!
Tudtok nekem segíteni, ezt a cikkrészletet találtam az origon:
Idézet:
Szinte mindegyik ajándékboltban kapható a sziget egyik jellegzetessége, a világon egyedül itt előforduló Naxosz Szeme nevű kőképződmény, amelynek érdekes formáját a tenger hullámai, a napsugarak és a helyi klíma együttese alakította ki.
A kőképződmény meg is tekinthető valahol a szigeten - ha igen, hol - vagy csak szuvenírként jó sok pénzért a turistáknak árulják?
Szia Misiarc!
Nagyon tetszett a beszámolód, le is pontoztam 5-össel.
Az egyik rész, amikor a strandon vagyoktok és csak egy taverna van, de az nem hajlandó főzni, majd visszautóztok Choráig két gíroszért - itt magunkat láttam ugyanebben a szituban.
Szóval, nem tudom ragozni, tetszett, jó, hogy írtál és nagyon szörnyű, hogy csak 4 napot voltatok ott. Én azt hittem, ti is a kombi útra mentek és lesz még hozzá egy hét Santorini is.
Ennyi idő alatt nem lehet sem kikapcsolódni, nagyonb sajnálom, hogy így sikerült és kívánok több bátorságot a saját szervezésű utakhoz. Mi csak tavaly mertük először ezt választani, de az idén már minden így megy.
Üdv: Andi
Csatlakozom Vojandihoz, nekem is tetszett a beszámoló. Ráadásul még hasznos is, hiszen én is oda megyek, csak nem a fővárosba, hanem Agia Anna településre. Azt hiszem, a 4 nap hip-hop el fog telni a talán nem olyan viharos, szeles szigeten. Emiatt már a motor bérlésen is erősen gondolkodom, nem szeretnék lerepülni menet közben. De ha meg nagyon lesz szél, akkor hűtőmágnes vásárlással és frappé iszogatásával fogom vigasztalni magam
Szia bottakati!
Olvasom, hogy Agia Annara mentek. Mikor jottok vissza? Csak mert mi is odakeszulunk 2 het mulva. Ha esetleg elobb jonnetek megtenned, hogy beirsz ide rola egy rovid beszamolot?
Koszi!
S.
ui: Misiarcnak en is 5-ost adtam! A focimeccs leirasa es az utolso sorai nagyon tetszettek!!
Szombaton (29-én) megyünk és szept. 5-én jövünk haza. Szívesen küldök majd infókat róla, de nagy valószínűséggel csak 14-én leszek először net közelben. Ha előbb, írok.
Köszönet abc-sorrendben Bottakatinak, Sundaynak, Vojandinak, Zsebkutynak a dicséretért.
Bottakati, Sunday, Ti nemsokára utaztok Naxosra, én úgy látom, hogy az általam is sokat emlegetett szél csillapodni látszik. Na azért az időjósoknak nem szoktam hinni, ezt csak megfigyelésre alapozom. Még most is rápillantok naponta többször a naxosi webkamerákra (www.naxos-greece.net ). Az elsőn, a Flisvos Sportclub strandszakaszán jól látszik nappal, hogy a hullámok már lényegesen kisebbek, illetve a harmadikon látható hullámtörők már kevésbé vannak "foglalkoztatva".
Zsebkuty, ha Te tényleg két hétre készülsz jövőre Naxosra, akkor már nem is lenne olyan drámai, ha utazási irodával mennél. Ezt úgy értem, hogy az első és utolsó Santorinis napoddal igazán szép "keretek" közé tudnád foglalni a nyaralásod.
Andi, a 4 nap miatt azért már megbékéltünk, már csak a szépre emlékezünk. Egyébként, ha egyszer visszamennénk Naxosra, újra a Choraban lenne a szállásunk, igaz, Verka-verzióban. Mi is úgy vagyunk mint Te, különösen esténként, vacsorák után, létfontosságú, hogy el tudjunk vegyülni a színes forgatagban, boltokban nézelődni, még ha nem is veszünk semmit. És ha még egy jó koktélozó is útba esik (sajna ez nem jellemző a Chorara)...
Agia Anna-n hol lesz a szállásotok és utazási irodával vagy egyénileg mentek?
Mi az Agia Anna apartmanhotelben, súdióban, önellátásra fizettünk be.
Ha olvastad a fórumot, Agia Anna nem valami nagyvilági hely - mi pont ezért választottuk. Azt hiszem, mi leszünk az elsők, akik majd a jövőbeni utazóknak infókat tudunk adni róla, mert nagyon nem megy oda senki Naxoson, inkább a fővárosba.
Szép utat és jó nyaralást nektek is és ha tudok, mindenképpen írok!
Egyenileg megyunk es a Magic view apartman lesz a szallas ha minden igaz.
Nem baj az, hogy Agia Anna nem nagyvilagi hely, a tenger kozel van, a fovaros 7 km, az nem tavolsag.
Misiarc, nekem is nagyon tetszett a beszámolód! Sajnálom, hogy végül csak négy nap maradt a szigetre, de utólag annak is örül az ember, hogy ott volt, bármi történt vagy nem, igaz? Utólag már az sem számít, mennyit fújt a szél, bár ott nyilván az ember szeretné, ha időnként elállna egy kicsit... Minket Apollo megsegített, biztosan azért, mert kétszer is voltunk a Portaranál!
Bottakati, de jó Nektek, hogy még csak most mentek!!! Nem tudom, láttad-e már a beszámolóm, a naxosi rész tegnap teljesen elkészült, ha van esetleg kérdésed, szívesen válaszolok. A szélviszonyokat mi a www.weatheronline.co.uk , ill. a www.poseidon.hcmr.gr oldalon kísértük figyelemmel, s tényleg úgy történt, ahogyan itt előrejelezték. Egyszer például csütörtöki napon néztük meg, s már keddre szélcsendes időt jósoltak, s tényleg így volt! Most is megnéztem, s úgy láttam, szombat, vasárnap és hétfő lesz kellemesebb az idő 3-as, max 5-ös erősségű széllel, utána már 6-7-est mutat, így a helyetekben a hétfői napra időzíteném a legtöbb strandolást, de a többi napon sem kell kétségbe esni, a keleti parton Panormos, a nyugati parton Agiassos, délen pedig Kalados erős szélben is élvezhető. Nagyon szép strandok ezek is, s alig van néhány ember. Agiassost és Kaladost külön ajánlom, édenkerti a hangulat, nekünk Plaka és Agios Prokopios mellett ez a kettő tetszett a legjobban, bőven írok róluk a honlapomon. Szeles napokon jókat lehet sétálni Horában és a kis falvakban is, sőt, az embernek legalább nincs melege. Agia Annából pár perc séta csak Agios Prokopios, de ott van Plaka is a szomszédban, akár át is sétálhattok, de busz is van, elég gyakran jár, bár ha robogótok vagy autótok van, még szabadabbak lehettek. Agia Anna nekünk egy kicsit zsúfoltabbnak tűnt a rövidebb part miatt, de nagyon hangulatos, tetszeni fog!
Zsebkuty, a helyedben én is két hétre mennék, akkor lehet igazán kikapcsolni és felvenni a görögök életritmusát, s bizony én nem bántam, hogy 9 napot szántunk Naxosra, mert így mindenre jutott elég idő (viszonylag, hisz akár egy hónapig is ellennénk ott...). Számomra 3-4 nap sosem elég egy szigetre, akármilyen kicsi, Santorinin is lett volna még mit megnézni, s nagyon rossz érzés volt otthagyni a szigetet... Még az a szerencse, hogy egy napra újra visszatértünk, de az is kevés volt, olyan telhetetleneknek, mint én...
Most már csak az utolsó Oiában eltöltött két félnapunk maradt, de addig is bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok!