Sziasztok! Én a lakókörnyékemen találtam egy Platamonasba apartmanos buszos kirándulás plakátját.Még márc.31-i lefoglalással 10% kedvezményz is adna, és ilyesmin gondolkoztunk, szept.elején pénztárcánknak megfelelõ is lenne a 10 napos üdülés. Paraliára szerettünk volna menni vagy Olympic Beachre, de Platamonasról is jó lenne tudni valamit, hogy eldöntsük a korai lefoglalást. Kérjem írjon valaki errõl a helyrõl! Azt tudom, van egy vára, de vannak-e ott is szórakozóhelyek,élet és (fontos!)homokos-e a partja?????? Köszi, stenci
A "Népszerû üdülõhelyek" címszó alatt találsz Platamonas topicot. Nézz be oda, ott találsz infót róla. A "Fotóalbum" rovatban pedig képeket is találsz a helyrõl.
Üdv.:
Gondolom már nagyjából mindeki tisztában van vele, hogy hová utazik a nyáron. Az viszont nagyon érdekelne, hogy mi alapján választjátok ki a következõ uticélt? S fordult e már olyan elõ veletek, hogy megbántátok a választásotokat?
Én aszerint választok,hogy milyen a part,mennyire nyûzsgõs a hely,busszal lehet-e menni,a kedvenc irodám szervez-e oda utat,ha nem ,akkor melyik iroda.Nekem lényeg,hogy homokos legyen a part,hogy Égei-tenger legyen,ne legyen nyûzsgõs,akármilyen NEVESINCS irodával nem foglalkozom.Az apartmannál arra figyelek,hogy ne legyen alatta,de a szomszédba sem,taverna,de semmiféle szórakozó hely,minnél közelebb legyen a tengerhez,messze a központtól,és lehetõleg csak délelõtt süssön oda a nap.A szobám emeleten legyen,minnél távolabb a lépcsõtõl.A buszon sem mindegy hová ülök:mindig bal oldalra,3.,4. sorba,soha nem közvetlenül a sofõr mögé.
Jó a kérdés. Én még sosem bántam meg egyik választásomat sem. Maximum az apartman nem olyan volt, amilyennek leírták, és amiatt morgolódtunk egy kicsit, de ez mellékes dolog.
Mi alapján választok? Hát szerintem kevés ember van, aki annyit vacakol, mire döntésképes lesz, mint én. Nálunk ez úgy indul, hogy évvégére összeállnak a helyek, amik vonzanak. Ez mindig attól függ, mirõl olvastam utoljára, mi az ami legjobban megfogott. Általában tíznél több hely van, ami között képtelenek vagyunk választani. Ilyenkor osztunk-szorzunk, hogy hol mik az elõnyök és a hátrányok, hol zöldebb a hely, hol szebb a part, hol van minnél több látnivaló a közelben stb. De még így is megmarad általában a fele hely. Ezeket felírjuk cédulákra és beledobjuk egy vázába, majd felváltva húzunk, és ami utolsónak benne marad, az lesz. Az idén Ibizát húztuk ki és mégis Samosra megyünk, mert Görögország jobban vonzott. Minden eldöntött cél megbizserget, de egyben szomorúvá is tesz, hogy másik szép helyeket talomba kellett dobni azért, hogy az aktuális helyre eljussunk. És akkor mindig az a kérdés, vajon mikor jutunk el a másik helyekre? És általában a következõ évben ezek a másik helyek már nincsenek a listán, mert egy év alatt annyi minden másról hallok, olvasok, hogy más kezd érdekelni. Én gyûjtöm az útikönyveket és amit megveszek, általában el is olvasom, így alakul ki az érdeklõdés egy újabb cél iránt.....
Nálam nagyobb variáló nem sok van.
Azért fizetem csak utazás elõtt az utat, mert addig még tudok változtatni. Rendszerint addig variálok, míg besokallok saját magamtól és akkor befizetek, hogy legyen már ennek vége, mert már én is nehezen bírom, hogy naponta változik az elképzelés. Most még a variálós stádiumban vagyok.
Én általában már az utazás elötti évben végigböngészem a prosikat, hogy hol van olyan szállás Görögországban ami nekünk megfelelõ, és még nem jártam ott. Fontos a homokos part, ne legyen zajos, de azért legyen "élet" a közelben és sok-sok látnivaló. Ja, és 100 méteren belül legyen a tengerparttól a szállás. Sajnos idén nem sikerült az elõzõleg kinézett helyekre mennem, bár már februárban le szerettem volna foglalni. Mivel az Aeolus prosija Szlovákiában és Csehországban már decemberben megjelenik, nem volt szabad hely a nekünk megfelelõ idõpontra, mert ott lefoglalták. Zante is benne volt a pakliban, de csak a harmadik helyen, így ezért repülünk júliusban oda, mert szerencsére oda volt még egy db szabad stúdió.
Én minden szeptember-októberben elolvasgatom a nyaralásból visszaérkezett honfitársaink élménybeszámolóit, majd a prosikat, hogy az árakról szerezzek egy kis infot. Ezután általában már körvonalazódik merre indulunk (lényeg, hogy Görögország legyen). Mindig apartamant választunk, mert nagyon szeretünk kirándulni, és nem jó a vacsora- ebédidõhöz alkalmazkodni. Általában nem bánom, ha nyüzsis helyre megyünk, de fontos hogy a szállás azért csendesebb környéken legyen. A lényeg mindenképpen az, hogy sok látnivaló, kirándulóhely legyen a környéken. Így választottuk ki idén Kos szigetet, és minél többet olvasok róla, annál inkább látom, hogy jó választás volt
Hú de sok megfontolt ember van itt! Most kicsit megszeppentem, mi nem tervezünk ilyen komolyan mint ti. Évek óta egyet tudunk: Görögország. Aztán persze vannak tervek, elképzelések. Aztán meg van egy családi költségvetés, ami gátat szab egyes elképzeléseknek. De a döntések mindig hírtelenek, eddig elmentünk az utazási kiállításra és átlapozgatva az ajánlatokat döntöttünk. Az idén a férjem nem bírta kivárni a kiállítást sem. Év eleje óta keresi a neten az ajánlatokat és döntöttünk. Még a kiállítás elõtt: Makrigialos. Szeretjük a nyugis helyeket, a homokos partot. Mivel saját autóval szeretünk menni a déli célok egyenlõre nem jönnek szóba. A lányok pár év múlva külön fognak utazni, majd akkor a déli részek kerülnek sorra.
Sartiban nem fogsz csalódni,évek óta ott nyaralok most júni9-én megyek de vannak még egyéb terveim is a nyárra,az pedig egy nagy görög körút októberben.Te mikor mész Sartira?szió
Eddig nem mertem ide írni, még a Rebi írását nem olvastam, mert mi se így tervezzük a nyarainkat. Meg van nálunk is a költségvetés, és ami abba belefér megnézzük, és igazából idén is 1-2 nap alatt eldöntöttük, hogy hova is megyünk. Ha úgy csinálnám, ahogy a többiek, akkor úgy járnék, mint a Ferrari, és akkor a családom is belehülyülne a változtatásaimba is.
De már jövõre mások is akarnak velünk jönni, hogy mi hova megyünk, ismét kiderül egy jó ajánlat után, amit azthiszem ismét gyorsan elfogadunk.
Tulajdonképpen nekünk mindig az apartman volt a lényeg, hogy tiszta legyen, és kényelmes, a többi részlet kérdés, amig kocsival járunk nyaralni. Ami még igazán fontos, és Valcsikával egyetértek a homokostengerpart, ezért van nálunk kizárva a kavicsos partjáról híres közeli ország.
Köszönöm mindeninek a válaszokat! Sokmindenben egyetértek pld.: homokos part, a szállás ne legyen túl messze a tengerparttól és ne terhelje meg túlságosan a családi kasszát. De sajnos Ferrarihoz hasonlóan addig variálok, hogy elmegy a kedvem az egésztõl. S a végén szavazzással döntjük el, hogy hová megyünk.
Én Szerreszbe megyek, most szombati indulással, fél évre az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) keretében. Egy Praxis nevû ifjúsági szervezetnél dolgozok majd, kisfilmeket készítek, egy angol nyelvû webmagazinba írok, rádiózok, meg archívumot csinálok. Merthogy egyébként újságíró lennék.
Attól eltekintve, hogy kb. tevekaraván kell a cuccaimhoz, már nagyon várom. Mondjuk angolul tanulni görögül mókás lesz
Én nem vagyok homokos part függõ. Ha a kavicsos partra polyfoamot teszel, nem olyan vészes, viszont a kavicsos parton még sokkal tisztább a víz. Mi nagyobn szeretünk pipával búvárkodni és a kavicsos part érdekesebb. A homokos partot is nagyon szeretem, csak az idegesít sokszor, hogy minden tele van homokkal, a hátizsáktól kezdve a bugyogómig Perzse, gyerekeseknek mindenképpen a homokos part elõnyös.
Nekem az is mindegy, hogy az apartman hol van, lehet messzebb is, csak szép és ápolt legyen. És ami a legfontosabb, legyen nagy erkélye, mert esténként olyan jó kiülni és teagyertyákat gyújtani, majd északába menõ beszélgetéseket folytatni iszogatás mellett.