Evia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 28 29 30   >
Üzenet
  Mr.Dana | #152313 Üzenet | 2010-09-21 21:41:07 |
- Pefki-től nem voltam elragadtatva, majdnem mindig máshova mentünk.. (napközben) szóval elég sokat autóztunk.. összességében nem rossz ez az Evia, de elég érdekes egy hely...
  Judith77 | #148766 Üzenet | 2010-08-12 13:47:03 |
Régóta, napi szinten búvárkodom a fórumon, ezek szerint nem elég alaposan.
Evia, Pefki a szívem csücske, többek között azért, mert ez volt életem
első igazi, első görögországi nyaralása 2003-ban.
Örömmel tölt el, hogy más is volt ott.Nekem sokkal élvezetesebb volt Pefkiről Skiathosra menni - fele akkora hajóval - mint később Volosból 2x.
Koukounaries beach a hajótól függetlenül is gyönyörű, újra és újra energiával töltött fel a látványa.
  Mr.Dana | #148743 Üzenet | 2010-08-12 12:17:47 | Válasz a #148332. hsz-ra Előzmény #148332
köszi ! igen ilyen hajóra gondoltam , nem a "rendes" kompra (gondolom úgy is drága lenne autót átvinni) remélem mennek még szeptemberben is icon_confused.gif

még 1X köszönöm ....
  Ágni | #148332 Üzenet | 2010-08-10 00:00:02 | Válasz a #148323. hsz-ra Előzmény #148323
Szia,
észak Éviáról, Pefkiből vannak sétahajók a Szporádokra, pontosabban Skiathosra és Skopelosra, de nem Allonissosra. Nem lehet innen járműt átvinni, ahhoz Agios Konstantinosra át kell kompozni és onnan megint vissza a Szporádokra. Skiathosra 3szor hetente, Skopelosra csak szombaton és ez egyelőre aug végéig érvényes.
  Mr.Dana | #148323 Üzenet | 2010-08-09 22:35:44 |
klassz . . . ezek szerint vannak hajók !!! Kymi azért kicsit durva lett volna , annál már akkor agikampos is közelebb van . (persze ha nem eleve Kymi-be megy az ember) én azt hittem agikompos-ból mennek mert ugye a komp is oda megy, de ez így még jobb ... icon_lol.gif

- mindekinek köszönöm a válaszokat
  Kvalcsi | #148232 Üzenet | 2010-08-09 11:23:21 | Válasz a #148224. hsz-ra Előzmény #148224
Szia!

Mi nagyon régen (2000-ben) Pefkiből hajóztunk át Skyathosra. Remélem még most is van ilyen lehetőség.
  Jox | #148226 Üzenet | 2010-08-09 10:47:16 | Válasz a #148224. hsz-ra Előzmény #148224
Kymi-ből indulnak hajók pl Skiathosra is.
De majd Ágni megmondja pontosan.

http://www.eviasziget.hu/index.php?fkid=2
  Mr.Dana | #148224 Üzenet | 2010-08-09 10:41:17 |
sziasztok ! nem tudja valaki , Evia-ról megy valamilyen hajő a Sporádokra, mondjuk Skiathosra ? mit tudom én pl. Pefki-ből vagy a környékéről ??? böngészgettem ilyen kompos oldalakat , de semmit nem találtam......
előre is köszi......
  Ágni | #143947 Üzenet | 2010-07-13 17:17:14 | Válasz a #143770. hsz-ra Előzmény #143770
Az Ágni studió már nem szabad a fent jelzett periódusra.
  Ágni | #143770 Üzenet | 2010-07-12 23:12:24 |
Egy utolsó perces lemondás miatt szabadon lesz júl 20-27 között az Ágni studió. Mivel baráti viszony alakult ki közöttünk az évek során (negyedszerre jönnek, csak az első hetet force major miatt le kelett mondaniuk), képtelen vagyok kifizettetni velük a szállás árát a lemondott napokra, bár tehetném. Így inkább megpróbálom kiadni, tehát szabad 7 napra, érkezés júl 20 és távozás valszeg júl.27, hacsak le nem mondják a 2. hete is, amitől nagyon szomorú lesz gyermekem, mert kis barátnőjét várja:(
Ha valakit érdekel, írjon az evia.greece@yahoo.com címre. A lakást itt lehet megtekinteni.
Agni

Ágni | #143724 Üzenet | 2010-07-12 18:03:09 | Agia Anna
Mai kép Agia Anna-ról

Ágni | #143722 Üzenet | 2010-07-12 17:57:22 | Visszajelzés vendégektől-Agia Anna
"Hazafelé még útba ejtettük Erdélyt, (Udvarhelyen a IX.Szejke-fesztivált), úgyhogy most értünk Budapestre. Nagyon köszönünk mindent! Nagyon jól éreztük magunkat. Valóban a sziget északi részének legszebb része Agia Anna. Limni, Mandoudi, Agios Nikolaos is szépek voltak, de a legjobb "Szent Anna" volt! Vendéglátóink is nagyon kedvesek voltak, nekik is köszönünk mindent! Először jártunk a szigeten, de biztos, hogy nem utoljára! További szép nyarat! Laci, Lilla és a gyerekek." (Kánai László és családja, Agia Anna, Vaggelio)

Agia Anna, Fekete J. képe
  Ágni | #141397 Üzenet | 2010-06-27 22:00:59 | Visszajelzés
Vendégeinktől kaptam, akik a hétvégén tértek vissza Évia szigetéről Magyarországra:
=================
Tájékoztatásképpen:ODA-VISSZA ÚT

A szerbiai autópályára Magyarországon váltottunk dinárt 1 autóra 2980 dinár (8700 Forint)
A macedón autópályán összesen 6 Eurót fizettünk,
A görög autópályára 24 Eurót fizettünk
A kompon 29,6 az autóra 16 Eurót 4 főre (ez minden költség + üzemanyag)

Érdemes Magyarországon tankolni, és csak Macedóniában, ott csak 1 Eu 1 liter gázolaj ( és visszafelé ugyan így)

A szigeten megnéztük csütörtökön a vizesést, és a Dávid kolostort.

De a Dávid kolostor után megáltunk véletlenül egy kápolnánál nézelődtünk, fényképeztünk és a közösség aki ott volt kb 50 ember nagyon kedvesen invitált bennünket ebédre, mi egy kicsit szégyenlősen, de azért maradtunk (ilyen nálunk nem szokás).
Nem tudom milyen vallási ünnep volt, ha véletlenül tudja kérem irja meg mert szeretném tudni milyen közösségnél vendégeskedtünk.

Nagyon jól éreztük magunkat.
Üdvözlettel: Hévizi Lászlóné
=========================
  Ágni | #138832 Üzenet | 2010-06-12 18:15:22 | Éviai visszajelzés
Visszajelzés egy többszörösen Évián nyaralt kedves vedégtől :
========================================
Teljesen sima utunk volt hazafelé,a Tembi völgyet valóban megnyitották így nem kellett az a nagy kerülő.
a Marathoni hotelről egy-két szót nagyon kedves a személyzet és a főnökök folyamatosan a kedvünket keresték,a belső udvaruk a medencével szenzációs.A szoba kényelmes, praktikus.LCD TV ,klíma,kishűtő van. a közelben disco van,igy este
nen csak a meleg miatt érdemes az erkélyajtót becsukni. A partszakasz nem a kedvelt turistacélpontok közé sorolható,de athén belvárosa gyorsan elérhető innen.Ha jövöre hasonló céllal utaznék nagyon szívesen laknék ismét itt pár napig.

Eleni ház-ról pár szót ----szenzációs!!!!!!!
Nagyon tetszett hogy nagyon tágas az appartman,közvetlenül a tengerparton van.Teljesen felszerelt a konyha. Fantasztikus hangulata van este az erkélyen egy vacsorát elfogyasztani és közben nézni a hullámzó tengert.Napközben meg csak leszaladni az emeletről,és már csobbanni is a vízben.Naagyon kedvesek a házigazdák itt is.A ház mögötti úton minimális a forgalom,így aztán a csöndet semmi nem zavarja.

Egy -két jótanács az először utazóknak: A Szerbiai autópályákon mindenütt lehet euroval fizetni,ki van a díj írva euroban is,a visszajárót is abban adják.Sebességet betartani, Belgrádba beérve MINDIG van trafipax.Én a Belgrád-Nis autópályán szoktam nagyobb kútnál tankolni ahol tudok kártyával fizetni (ÖMV,MOL).Az utdíj Májusban 3,5--3--8,5--2 Euro volt.

A macedoniai szakaszon kérdezés nélkül,határozottan 1---1---1--Eurot kell a fizetőkapus kezébe nyomni,és eszébe sem jut hogy többet kérjen.
A határokon percek alatt átértünk csak hazafelé Röszkénél kellett várakozni.

Meglepő módon görögországban többhelyen láttam telepített trafipaxokat, a határ után is a Szaloniki-athén autópályáig is.
A Larisszai szakaszon is, sőt az autópályán kézből is mértek.
A görög szakaszon a díjakat nem tudom pontosan mert a kapuk közül többet is egyszerűen ki lehet kerülni,de ehhez helyismeret szükséges első utazóknak nem javaslom. A navigációk nagyon nagy része csak a főbb utakat ismerik,utána csak bosszúságot okoznak,érdemes valami komlyabb térképet is eltenni,ha kisebb utakon is kirándulni indulnak.Az indulás előtt teljes európára hivatalosan frissített Garminom se ért semmit az eltereléseknél és itt-ott az Evián.
Nem kicsit lepett meg az 1,60 euro környéki benzinár.A kompok pontosan!! indulnak jegyet,a feljárónál lévő bódéban kell váltani.Az autó 3 fő+kutya 20,3 euro volt.

Ismét nagyon jól éreztük magunkat az evián,köszönjük,Eleninek a befogadást POMBISTÓL.
Remélem jövőre is eljutunk majd arrafelé.
A legnagyobb probléma ami az idei túránk során ért bennünket az indulás reggelén a főzőlap konnektora és a villásdugója
kifüstölt így a reggeli kávém kimaradt.Remélem ennél nagyobb problémája egyetlen utasának sem lesz.
Bármilyen kérdés felmerülne ha tudok szívesen segítek, keressenek meg.
(Tapody Tamás, Chronia, Eleni ház)
====================================
  Ágni | #132050 Üzenet | 2010-04-25 15:43:30 | Válasz a #132049. hsz-ra Előzmény #132049

Észak Évia, Katounia-Limni
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 28 29 30   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu