Kedves Andi!Örülök,hogy tetszenek a képek,annak szántam.Ne legyen ám világvége hangulatod!!!Leszakadt az ég???Akkor felõletek fog jönni a hidegfront???Itt 38fok van./OFF bezárva.
Nézegetem Nyugat-Krétát,mert ragaszkodom Krétához,mindig visszajövök ebbe a topicba,bárhová is csábulnék el.Panormo érdekel nagyon,jártál már arrafelé???
Szia nonika!!!PUsszz!!!Ha minden igaz,holnap délután ,,megszülöm"már õket,tudod,nemvagyok egy számitógép-guru,bár állitólag nem nehéz feltenni õket,nekem mégis segitség kell Látom,neked is fájdalmad van,mint nekem,amit úgy hivnak:Kréta-szindróma...
Na nekem sem ment az olyan egyszerûen! A beszámolómmal meg tiszta kutyaütõ vagyok! Helyette már a jövõévit tervezem.
Várom már nagyon a képeid!
Andi már írta: megfertõzõdtünk! És úgy hívják HELLASZITISZ! Azt hiszem jó néhányan szenvedünk ebben!
Zsebkuty, nem akarok itt offolni, de kinek van kedve szakadó esõben, meg 18 fokban nyári szabadtéri ünnepségre menni, ahol grillezés lesz (?).
Én Krétára addig nem megyek, míg össze nem jön rá legalább 3 hét szabi egyben. De a déli részek nagyon megfogtak, amióta utaztok oda is, és beszámoltok róla.
Elhiszem...Tegnap egy romantikus film ment a tv-ben,Kréta jutott eszembe,könny szökött a szemembe és a filmben mondták,hogy a görögök nem irnak gyászbeszédet,hanem megkérdik:,,Szenvedély volt benne???" Hát,erre bemutatták a Mamma Mia mozi elõzetesét,hol játszódik?Égei tenger...és még mondják azt,hogy nincsenek véletlenek...off bezárva.
jók a képek és a beszámoló is, köszi, egy-két hasznos infót ki is másoltam belõle! De vannak még kérdéseim is, jöhetnek??
Pl. Balosnál ha nem kocsival mennénk, hanem hajóval, akkor lentrõl az öbölbõl lehet látni, hogy hol kell felmenni a parkoló felé? (Csak mert én biztonságosabbnak látom a hajóutat, viszont szívesen megnézném a saját szemeimmel is azt a képeslapra illõ látványt, ahogy fentrõl kinéz.) És oda-vissza kb. mennyi idõ, félórába belefér mondjuk?
Az Elafonissire oda- és visszafelé vezetõ utatokat próbáltam beazonosítani a térképen, de nem vagyok benne biztos, hogy 100%-osan sikerült, egy-két helységnevet tudsz hozzá írni, amiknek a közelében voltatok? És az odafelé vezetõ utatokon mennyi idõ volt kb. Elafonossiig? Ha este sötétben jönnénk onnan haza, az szted problémás, vagy nem?
Balosnál jó kérdés a feljutás a parkoló környékére, ha jól láttam, akkor az öbölbõl a másik oldalon is vezetett gyalogút, valószínûleg fel lehet menni onnan is.
Elafonisi felé mi Chania iréányából a new roadról kanyarodtunk le még Kastelli elõtt. Onnan viszont Balos felé a part mellett mentünk. Ha nem a part menti úton mentek, akkor elvileg sötétben sem lehet gond, mondjuk én személy szerint nem vállalnám be. De mondjuk én alapvetõen nem szeretek sötétben vezetni.
Ha jól emlékszem akkor Elafonsi felé a fõútról Topolia-Mili-Elos-Vathi útvonal volt, Elafonisitõl Balos felé Kefali-Keramoti.Plagia-Sfinari-Platanos útvonal volt. Innen jött a földút ami 8 km és fél óra volt.
Ha van kérdés akkor amint tudok válaszolok.
Az Elafonisiig vezetõ utat nem tudom pontosan, mert 6 körül indultunk Amoudarából és 10 elõtt értünk Elafonisire. Chaniaig a fõúton volt kb. két óra, a táblára a leágazásnál ha jól emlékszem akkor negyvanvalahány kilométerre volt kiírva Elafonisi. Mi megálltunk közben egy kis faluban inni egy kávét, ha jól saccolom akkor a fõúttól ha folyamatosan haladsz akkor kb. egy óra lehet.
Valószínûleg a hajó egy kicsit messzebb áll meg, de nem sokkal, ha elsétáltok abba az öbölbe ahol szemben van Gramvoussa (a földsávról tudni fogjátok), akkor látjátok a lépcsõt ahonnan a képek készültek.
Köszönöm a válaszokat! Aha, így már megtaláltam az Elafonissire oda-vissza útvonalatokat. Én egyelõre fordítva tervezem, odafelé mennénk a parton, visszafelé pedig a bentebbi úton. Úgy gondoltam, hogy aznap délelõtt Falassarnán strandolnánk egyet, dél körül átmennénk Elafonissi felé útközben meg-megállva, és aztán du. strandolás Elafonissin, este meg indulás hazafelé, ezért kérdeztem a sötétet, és ezért mennénk inkább hazafelé a belsõ úton, mert azért a szakadék mentén sötétben nem lehet egy életbiztosítás... Ez így kb. belefér egy napba, különösebb rohanás nélkül.