Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 165 166 167 ... 730 731 732   >
Üzenet
  AgniTolo | #136165 Üzenet | 2010-05-29 21:34:07 | Válasz a #136135. hsz-ra
Ez a pillanatnyilag ervenyes menetrend (www.gtp.gr):

Effective Date: 29/5/2010
29/5/2010

Days M T W T F S S

Departure Time Arrival Time

08:00 KYLLINI 09:30 POROS
11:45 KYLLINI 13:00 POROS
16:00 KYLLINI 17:30 POROS
18:00 KYLLINI 19:15 POROS
  Leenee | #136187 Üzenet | 2010-05-30 10:39:07 | Válasz a #136135. hsz-ra Előzmény #136135
szia,
ó bejó is nektek! én is lesem a számokat a nevemnél: 5! icon_smile.gif
szóval már lehet fürdeni a tengerben? az klassz hír!
Skala-ban sok autókölcsönző van?
éjszaka mennyire hűl le a levegő? nem terveztük a klíma igénybe vételét, ilyenkor még lehet simán aludni; igaz?
további minden jót nektek!
  Casmir | #136215 Üzenet | 2010-05-30 13:24:37 | Válasz a #136165. hsz-ra Előzmény #136165
Köszi Agni!
Ennek tükrében meg végkép nem értem Kristi jelzését! icon_sad.gif

Na de biztos egyik este jön és mondja, hogy mire is gondolt.icon_smile.gif

Leenee!
Látod, neked is már csak 5 nap!icon_smile.gif))))
Hogy elrepült ez a pár hónap...icon_smile.gif
  Kristi | #136342 Üzenet | 2010-05-30 22:36:45 |
Ismét itt icon_wink.gif

Ma borús volt az idő,de nagyon meleg és párás a levegő,strandoltunk és várat néztünk.Esténként nincs hideg szerintem egy kardigán elég bőven a fázósaknak is.Vasárnap lévén a fővárosban rengeteg üzlet zárva volt,itt Skalaban reggel fél 8 körül keztek kinyitni az élelmiszer boltok,ami nekem elég furi icon_eek.gif Helyben nem sütnek kenyeret a fővárosból hozzák minden nap frissen.Skala nekünk tetszik az apartmanok jó helyen vannak.(talán az Anna apartmant kivéve ,ez a főutcára néz)
Viszont ami meglepett,hogy Skalanak bizony dombos falu és a part azért kicsit odébb van az apartmanoktól.A parti rész ahol mi fürüdtünk kavicsos és viszonylag gyorsan mélyül,de biztosan van homokosabb és sekélyebb rész is csak ott még nem voltunk.

A kompot a buszvezetők mondták nekünk így ,lehet egyeztetni kéne az irodáva ki mikor mit mond...Azt mondták igyelkezni kell mert ha a reggel 8 órást lekéssük a busz ami Kiliniben vár minket az visszamegy a szigetre ugyanis az előző turnust haza kell hozniuk.(Mi vegyes busszal utaztunk a társaság fele Zakyra ment ők maradtak azon a buszon amivel jöttünk,mi szálltunk át a már itt lévőre)remélem érthető amit írtam icon_lol.gif

Kocsi bérlés:cbr-t is kérdeztük és bizony ott a 10 napra hyunday gezt autót 345€ montdák nekünk.Voltunk másik 2 kölcsönzősnél is de 10 napra kb mindenhol 315-345 volt az ár ennél a kategóriájú kocsinál.( a matiz vagy atos valamivel olcsóbb volt)Végül is innen béreltük: http://www.greekstones-rentacar.com/english/company.htm

Amit mi béreltünk az ez, pont ebben a színben és 10e km van benne:
http://img.infobomba.hu/hyundaii10.jpg

Az árak szerintem kb. annyi mint máshol.az éttermekben is és a boltokban is.
benzit ma megnéztem 1.6€ és rengeteg benzinkút van.icon_lol.gif
  Cipur | #136360 Üzenet | 2010-05-31 08:06:35 |
A benzin az kemény...
  Casmir | #136361 Üzenet | 2010-05-31 08:07:19 | Válasz a #136342. hsz-ra Előzmény #136342
Szia Kristi!

Nos akkor itt a válasz, hogy miért Kiliniből megyünk mi is a szigetre és nem Astakosból!
A két sziget járatot egy buszra teszik...icon_smile.gif Olcsóbban jön ki és logikus is!!!!

Nos akkor nem tudom, hogy nem-e lenne érdemesebb neten előre lefixálni az autóbérlést?! Na, ezen még gondolkozom.icon_smile.gif

Ezt a dombos, parttól távoli apartmanok infót értem, nem is lepett meg, a széles strand és a magasabban lévő fenyős sétáló utcás sétány erre adott következtetést, alapban is.
Azért gondolom nem vette kedveteket a helyi strandolástól?!

Remélem azok a felhők hamar tovább állnak és szikrázó napsütésre ébredtetek ma már!!!

Nagyon kellemes, szép napot kívánok nektek!
  Leenee | #136373 Üzenet | 2010-05-31 09:38:12 | Válasz a #136361. hsz-ra Előzmény #136361
én is arra gondoltam, hogy megnézem személyesen mennyi a kocsi;
aztán ha olcsóbb neten; akkor befoglaljuk online icon_smile.gif
nekünk itt a legolcsóbb eddig; csak 3 napra kell és kisautó, lévén kettecskén leszünk: http://www.etam-carhire.gr/rates.htm

Kristi, hogy érted, hogy messze van a part? az a rész, ahova az apartmanok esnek; azt nem alkalmas fürdésre?
a vasárnapi zárva tartás a kisboltokra is igaz volt?

találtatok már jó gyros-ost? (utcai). mennyi most egy jóóóó gyros? icon_smile.gif
  Casmir | #136374 Üzenet | 2010-05-31 09:53:59 | Válasz a #136373. hsz-ra Előzmény #136373
Azt hiszem ezzel az online befoglalással már most elkéstetek icon_sad.gif(((:
"• PRE-BOOKINGS: Cars pre-booked by clients will be issued a confirmation voucher via e-mail and a 20% deposit is necessary to secure booking. Pre-booking via internet must be done 7 to 10 days prior to delivery date in order for the internet prices and special offers to be valid."

Na majd csak lesz valahogy.icon_smile.gif))

A távolság a képeken látszik.
De mindjárt keresek neked, hogy értsd.
  Casmir | #136375 Üzenet | 2010-05-31 10:02:14 | Part
Jó kis látkép.
Széles strand, majd egy betonút, fölötte az a sok zöld fa az egy sétány lehet, és majd utána kezdődnek az apartmanok:

Leenee | #136377 Üzenet | 2010-05-31 10:17:43 | Válasz a #136375. hsz-ra Előzmény #136375
ezek tényleg jó képek, már értem a dolgot, köszi!
  Kónyu | #136619 Üzenet | 2010-06-01 08:59:32 | Válasz a #136089. hsz-ra Előzmény #136089
Szevasztok léhűtők!
Mégis a gép elé ültem, mert sajna az időjárás megengedi
Napos-felhős-napos-felhős – ez eddig a 4 nap statisztikája. Meleg van, este sem kell hosszú, de borús időben nem érdemes fotózni, mert akkor nem érvényesülnek azok a gyönyörű kékek Tegnap azért mázlink volt, mert a Myrtost és Emblissit rekkenő hőségben néztük meg, lehet, hogy fürdenünk is kellet volna ott, de azt máskorra tervezzük, reméljük, lesz még napunk, az előrejelzés az eddigiekhez hasonlóan változékony iőt ígér
A kompról röviden: a 7 órát az magyarázza, hogy a sofőrök végig magyar idő szerint említették az időt, ezért ezen kár polemizálnunk: a 7 óra az a 8 óra, csak az itteni idő szerint. Az érkezés igencsak necces, pdig a sofőrökön nem múlott semmi, mentek, mint a meszes, és a határokon sem volt semmi fennakadás, amit szezonban 1-2 előttünk álló busz simán felülírhat, és akkor nyista se 7, se 8 órás érkezés De ne aggódjatok, bár nekünk a sofőrök azt sulykolták, hogy sietnünk kell, mert a következő komp csak délután 4-kor megy , és ahhoz buszunk sincs tovább, mert az eddigi viszi Zakynthosra az ottaniakat, az értünk 7-re (8-ra) jövő busz meg visszamegy. Ezt nem is értettük, inkább imádkoztunk, és lőn csoda, fél órával indulás előt befutottunk. Úgy-hogy nyugi, megoldják, ügyesek a Grand-osok, valszeg csak néhány kényelmesebb, lelassult utast akartak ijesztgetni, hogyha nem sietnek, akkor majd csak esete érkezünk meg. De hatott az ijesztgetés, mert rövid pihenőkkel, pontos felszállásokkal sikerült időben befutnunk, ezért kár is aggódni, minenki érdeke a gyors, pontos, biztonságos utazás és érkezés, ami teljes mértékben sikerült is, hála a 2 sofőrnek!!!
Talán még egy valami okozott kis ijedtséget sokunkban, hogy néhányan diosznóvágásról közvetlenül érkezhettek a találkahelyre, mert fagyasztott félsertésekkel felvértezve készültek az 1 hetes túlélőtúrájuk abszolválására, így a sofőrök rugalmassága és jóindulata kellett ahhoz, hogy a méretes hűtőtáskák és kartonos TESCO-vizek ne az árokban kössenek ki, hanem az utastér közlekedőútjaira helyezték el a maradékokat, az ott járkálók nem kis bosszúságára! Úgy látszik, nem mindenki olvasta a Grand Tours prospektusát, amiben erre külön felhívják a figyelmet!!
Bocs ahosszú hsz-ért, és néhány OFF-ért, de ez kikívánkozott belőlem.
Remélem, jön a jó idő, és nem lesz több időmm netezni
Üdv: Kónyu
  Leenee | #136621 Üzenet | 2010-06-01 09:20:02 | Válasz a #136619. hsz-ra Előzmény #136619
szevasztok kintiek!

köszi Kónyu a sorokat; jót mulattam a disznóvágásos részen - így a távolból. értelemszerűen jót puffogtam volna magamban, ha nekem kell mindezt megélnem...
icon_smile.gif

a következőkben tudnátok segíteni?
- sok autókölcsönző van-e Skalan? mert találtam 3 napra kisautót jó árért a neten és nem tudom érdemes-e spekulálni arra, hogy majd személyesen jobb árat kapok (93 euro 3 napra egy 1.0s Kia Picanto a neten)
- minden nap vannak-e hajókirándulások (amit a helyiek szerveznek); mert ha igen, akkor véglegesítem a kocsit hétfő-szerda viszonylatban és a hajó meg marad csütörtök vagy péntek.

előre is köszi a segítséget!
  Casmir | #136627 Üzenet | 2010-06-01 09:42:08 | Válasz a #136619. hsz-ra Előzmény #136619
Hát ezt szomorúan olvasom!!!!!!!!!!
Az hogy itt hideg és eső van folyamatosan, az egy dolog...de hogy még kint is az eső miatt korlátozva vagytok!!!!!!!!! Szörnyűűűű! icon_sad.gif
Reméljük a második hetetek csak jobb lesz!

Hát ez a buszos dolog csak nem hagy nyugodni!
Ha ennyire patentra érkezett le a busz, határ várakozás nélkül, akkor mi lesz akkor, mikor mi megyünk és már elindul a szezon!?
Gondoltam, hogy a sofőrök a kényelmes utasokat ilyennel próbálják sürgetni, ami nagyon helyes. De a jelek szerint van alapja is.icon_sad.gif

Nahát....azért ez nagyon durva, hogy fél sertést is kicipeltek mások kényelmét befolyásolva. Legyen már mindenki azzal tisztában, hogy mit lehet és mit nem?! Nálunk is gond, hogy a párom, csak bubis vizet issza meg, ami tudva levő kint nincs, még sem fogunk kartonokkal megérkezni a Hősök terére.
Ejjjjjjhhhhhh...az ilyen nagyon tud bosszantani.
De sajnos fölösleges.

Örülök, hogy azért járjátok a szigetet és láttok szépet, de nem kellene inkább a pillanatnak élni és nem előre tervezett ritmus szerint menni?!
Mert így lehet, hogy bánni fogjátok, hogy nem fürödtetek, akkor mikor sütött a nap!
Na de bízzunk benne, hogy jó időtök lesz most már.
  Norka888 | #136628 Üzenet | 2010-06-01 09:49:30 |
Sziasztok!

Valaki tud majd írni konkrét idei árakat, mennyire készüljünk borsosra pl. egy tavernába, élelmiszerboltba icon_smile.gif?
Mennyire hideg még a tenger?

További nagyon jó nyaralást az ott lévőknek és a nem soká indulóknak is!!
Reméljük az idő is kedvez rátok! Az itteninél már csak jobb lehet:))

Előre is köszi!
  Leenee | #136630 Üzenet | 2010-06-01 10:06:07 | Válasz a #136627. hsz-ra Előzmény #136627
én akárhány időjárás portált megnéztem, annyiféle verziót láttam a várható időjárásra icon_confused.gif
remélem szép időnk lesz.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 165 166 167 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu