Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 166 167 168 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Bevi2004 | #98813 Üzenet | 2009-05-12 21:56:18 |
Sziasztok!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, 2x voltunk mi is busszal, először Paralián, másodszor Sartin. Sartira emeletes, 82 személyes busszal mentünk, hááááát azt az élményt nem kívánom senkinek!

A következő évtől már kocsival mentünk és ráadásul délebbre. Soha többet busszal.

A motorbérlést egy napra nem érdemes, minimum 3-ra ha közben pár helyen meg is akartok állni.
Mi is úgy jártunk hogy 1 napra béreltük, aztán a nap végén úgy döntöttünk kikérjük még egy napra, de még az is kevés volt.
  Macska | #98915 Üzenet | 2009-05-13 13:57:54 |
afrodité89 írta:
Szia macska!néztem a képeidet nagyon szépek.én is voltam már sartin de robogóval még nem jártuk be,azt idénre tervezzük.tudnál megközelítőleg infot adni arrol hogy sarti-vurvorou közt mekkora a távolság és mennyi idő robogóval?valamint a sarti-marmaras is érdekelne minkét irányba jo lenne bejárni,de attol félek egy napba nem fér bele hogy útközben több helyen időzzünk egy kicsit.

Hát Marmaras az kb. 50 km. Oda mentünk el és igénybe vett 1 napot csak az hogy oda vissza megnéztük a útbaeső falukat és öblöket. Majd másnap egyenest mentünk Marmarasba (kb. 1 óra volt robogóval) és egész nap ott voltunk strandoltunk meg ilyenek. A másik irányba csak a narancspartig mentünk mert utána vagy 20-30 km-en belül nincs lakott terület csak Vurvorou az első. De a cél az volt hogy körbemegyünk a félszigeten de nem volt elég rá 1 nap, hogy mindenhová benézzünk, így ezt kihagytuk. A motorbérlés tényleg minimum 3 napra kell ha körbe akarsz nézni. 1 nap semmire se elég, hacsak nem megelégszel a narancspartra motorozással.......
  Helena | #98967 Üzenet | 2009-05-13 16:11:26 |
bevi2004 írta:
Sziasztok!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, 2x voltunk mi is busszal, először Paralián, másodszor Sartin. Sartira emeletes, 82 személyes busszal mentünk, hááááát azt az élményt nem kívánom senkinek!

A következő évtől már kocsival mentünk és ráadásul délebbre. Soha többet busszal.

A motorbérlést egy napra nem érdemes, minimum 3-ra ha közben pár helyen meg is akartok állni.
Mi is úgy jártunk hogy 1 napra béreltük, aztán a nap végén úgy döntöttünk kikérjük még egy napra, de még az is kevés volt.

Szia bevi2004!
Igaz,hogy már befizettünk egy buszos útra Sartiba,de azt szeretném Tőled kérdezni,hogy mi volt az,ami miatt azt írod,"soha többet busszal"? Mi tavaly voltunk Paralián busszal,hát tény,hogy nem egy fáklyás menet az a 22 órás buszos út,de az érdekelne,hogy Sartiba menet Nektek volt valami"extra élményetek" icon_cry.gif ,ami miatt megfogadtad,hogy többet soha?Amugy én sem kicsit parázok a hosszú úttól icon_cry.gif .
  Afrodité89 | #98986 Üzenet | 2009-05-13 17:09:52 |
Én minden évben buszozok görögbe,szerintem ki lehet bírni megéri ekkora áldozatot hozni.kocsival meg szerintem csak akkor biztonságos,ha két sofőr van.amúgy mennyibe kerül kocsival lemenni sartira?autópályadíjakkal együtt...
  Josh999 | #98989 Üzenet | 2009-05-13 17:14:46 |
Nekem ( új Swift, 1.3-as ) 3,5 tanknyi benzin ( ez kb 140 liter ) kell oda-vissza, illetve kb 12.000.- Ft az autopálya ( Szerbia, Macedónia, Görögország ). Szóval összesen kb. 45.000.- Ft. Max 50
  Melynda007 | #98990 Üzenet | 2009-05-13 17:15:41 |
Ha négyen mentek, akkor meg fejenként 10.000-12.000 Ft. Szerintem megéri.
  Bevi2004 | #98997 Üzenet | 2009-05-13 17:44:17 |
Szia Helena!

A paraliai útunk nagyon jó volt (igaz a busz csak félig volt, mindenkinek bőven jutott hely elnyújtózni). Sartira 82 személyes emeletes busszal mentünk, mi pont az emeletre kerültünk mivel ültetési rend volt, a kerekek fölött volt a helyünk, és a busz hátsó futóművének a felütköző bakjai, eléggé ki voltak lágyulva, amikor belementünk egy gödörbe, azt hittük leszakad a busz hátulja annyira csattogott. A férjem autószerelő, ő is csak csóválta a fejét, nem egy drága holmi, miért nem lehetett kicserélni icon_rolleyes.gif
Előttem egy fiatal testes hölgyemény ült, aki folyamatosan vízszintbe akarta helyezni az ülése háttámláját, icon_evil.gif én nem győztem rászólni, hogy ne csesszen már ki velem, a háttámla már a számhoz ér annyira hátradöntötte icon_cry.gif . Én nagyon türelmes emberke vagyok, de a végén már besokalltam tőle.
Egypár pihenőt kihagytunk, mert Pesten sajnos megkéstünk 2 órát, nem a Hősök terén vettük fel az utasokat hanem a városban (már nem emlékszem hogy pontosan hol, de kalézoltunk a városban rendesen)

Az, hogy 23-24 órát kell utazni, semmi bajunk vele, imádunk a férjemmel együtt utazni. icon_biggrin.gif

Üdv.: Bevi2004
  Helena | #99002 Üzenet | 2009-05-13 18:27:12 | Válasz a #98997. hsz-ra Előzmény #98997
Szia bevi2004 !

Hát mostmár nem csodálkozom,miért nem akarsz busszal utazni. Nektek tényleg minden összejött icon_sad.gif ,ahhoz,hogy besokallj.
Hát erre nem is számítottam,hogy esetleg emeletre kelljen ülnöm a buszon,ugyanis én nem bírnám ki az biztos.Ülésrend és kötelező? icon_rolleyes.gif Nem azért,hogy nyafogjak,de én emeleten tuti nem bírnám ki,akkor inkább el sem indulok,ha oda kell ülnöm. icon_sad.gif .Azt nem veszik figyelembe,ha valakinek tériszonya van?
Na most lettem csak ideges icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif
Köszi a válaszod icon_smile.gif
  Bejja | #99007 Üzenet | 2009-05-13 18:52:50 |
Szia helena tényleg van ülésrend a buszon.De ha szolsz az irodába, hogy a buszon te lentre szeretnél ülni mert tériszonyod van.Általába figyelembe veszik.
  Frézia | #99014 Üzenet | 2009-05-13 19:42:21 | Válasz a #99002. hsz-ra Előzmény #99002
Szia Helena!

Hát én sem rajongok a buszért. Tavaly én is megfogadtam, hogy soha többet busszal. Igaz ez már a harmadik fogadalom volt.icon_smile.gif Nekem azzal volt bajom, hogy nem tudok aludni a buszon, zsibbad a hátsóm és akárhogy ülök nem jó. Mi 24 óra alatt értünk le, nekem ez sok volt alvás nélkül. A busszal és egyebekkel nem volt bajom.
Lehet kérni az utazási irodában, hogy hová szeretnél ülni, általában teljesítik. Tavaly a felszálláskor szóltam és nagyon rendesek voltak, mert kaptunk a földszinten helyet.
  Macska | #99016 Üzenet | 2009-05-13 19:59:31 | Re:
frézia írta:
Szia Helena!

Hát én sem rajongok a buszért. Tavaly én is megfogadtam, hogy soha többet busszal. Igaz ez már a harmadik fogadalom volt.icon_smile.gif Nekem azzal volt bajom, hogy nem tudok aludni a buszon, zsibbad a hátsóm és akárhogy ülök nem jó. Mi 24 óra alatt értünk le, nekem ez sok volt alvás nélkül. A busszal és egyebekkel nem volt bajom.
Lehet kérni az utazási irodában, hogy hová szeretnél ülni, általában teljesítik. Tavaly a felszálláskor szóltam és nagyon rendesek voltak, mert kaptunk a földszinten helyet.

Autóval ez 10 órával rövidebb (azaz 14 órás út) és senki nem nyomja az ülést a szádba és nem kell szagolnod más "lábszagát" a buszon, nem kell fél napot várnod a szállás elfoglalására Sartin (mert általában reggelre ott a busz de csak délután lehet elfoglalni, addig a csomagokkal várhatsz a hotel elött), és utolsó nap akkor indulsz haza amikor akarsz (pl. ha reggel elindulsz este a saját ágyadban aludhatsz). Na ilyenekért soha többet busszal......
  Macska | #99019 Üzenet | 2009-05-13 20:03:28 |
melynda007 írta:
Ha négyen mentek, akkor meg fejenként 10.000-12.000 Ft. Szerintem megéri.

Négyen egy új swiftben csomagokkal?!?!? Azt megnézném!
Nekünk 4-en 15-re jön ki az út mindennel 1,4-es Thaliával, de ez még mindig alatta van a 20-22-es buszjegynek. (És épp hogy beférünk az 510 literes csomagtartóba.)
  Imgi | #99020 Üzenet | 2009-05-13 20:04:02 | Válasz a #99016. hsz-ra Előzmény #99016
és útközben is ott állsz meg és amikor akarsz
  Bevi2004 | #99028 Üzenet | 2009-05-13 21:40:23 | Re:
[quote="macska"]

"és nem kell szagolnod más "lábszagát" a buszon,"

hacsak a "lábszag" lett volna, de amikor valaki elől savanyúkáposztát eszik dobozból, na az nem semmi.... icon_eek.gif
és nem viccelek, ez megtörtént.

Helena! Nem elkeserítés végett írom, írtam le mi történt velünk!! A helyet biztosan meg tudod választani ahova ülni szeretnél, bennünket akkor nem "homályosított" fel senki hogy lehet választani.

Tavaly ketten utaztunk, kocsival 1.7 TD-s B-s Vectrával, az útiköltség mindennel együtt fejenként 30.000-be került (az össz km-ünk 5000 km volt) Tolóban voltunk, ami kb. 800 km-rel délebbre van. Úgyhogy Sartira szerintem 15.000-ből kijön az útiköltség pályadíjakkal....

"ja, és a buszos témánál a hazautazás napján is reggel 9-kor el kell hagynod a szállást, de a busz csak du. indul vissza"
  Helena | #99036 Üzenet | 2009-05-13 22:17:25 |
Köszönöm mindenkinek,aki az autóval kontra busszal témában adott tippeket.Az idei Sartiba való eljutásunk már busszal lesz,mivel teljesen be van fizetve,legfeljebb majd én is megfogadom mint frézia már 3x icon_biggrin.gif ,hogy legközelebb csak autóval.
Azért jó volt ez a vélemény csere,mert pl.eddig nem tudtam,hogy ülésrend van,és én nekem nagggyon-nagggyon tériszonyom van,így legalább tudom,hogy kérnem kell a "földszintet" icon_lol.gif .
Igaz,hogy Sartiba való eljutásról van szó,de nehogy kikapjunk,mert ez már OFF szerintem icon_redface.gif .
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 166 167 168 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu