Kedves Ildikó!
Örülök, hogy éppségben és kellemes emlékekkel hazatértetek. Nagyon köszönöm a tájékoztatást. Egy dolgot nem értek.
A Georgina apartmanban tuajdonos váltás volt? Mert tavasszal, mikor ott voltunk egy jó hatvanas házaspár volt a tulajdonos. A hölgy Georgina (tőle kapta az apartmanház a nevét) A férfi neve most nem jut eszembe. Nekik,már koruknál fogva sem volt kisgyerekük. Érdekel, hogy mi lett velük, mert ők is nagyon aranyosak voltak.
Üdv: Josza
Csatlakozom a véleményetekhez a "könyvvel" kapcsolatban! Többször kértem már én is Dorolyát, hogy fejezze be a reklámhadjáratát! Szerintem nem ér meg ennyi fáradozást!
Tudom miről beszélek mert megvásároltuk a kitelepített idegenvezetőnknél (10 euro-t kidobtunk az ablakon! ). Tele van relkámokkal és ajánlókkal. Díjazom a fáradozását a könyv írójának de egy profi fotóst felkérhetett volna a képek elkészítéséhez mert (1-2 kép kivételélvel) minősíthetetlenek!
Nos, ennyit erről! A könyv témát ezzel részemről lezártam!
Nem volt váltás, még mindíg Georgina a tulajdonos, és a férje! Nagyon aranyos görögök! Mindent megtesznek, hogy a vendégek szuperul érezzék magukat! Meg a Daniell nevű pincér van ott! A másik pincérnek sajna nem tudom a nevét!
A mi kislányunk szerette meg őket, főleg Daniell-el haverkodtak jól össze! De a görögök nagyon szeretik a gyerekeket, ebben már tavaly volt tapasztalatunk!
Kedves Ildikó!
Köszönöm az információkat.
Daniel albán nemzetiségű. Egész kisgyerekként szökött át Görögországba. Georgináék befogadták és felnevelték, most náluk dolgozik. Nincs neki senkije Georgináékon kívül. Nagyon jó fej.
Én is köszönöm az infót Daniellről! Nagyon jó fej az egész társaság a Georginában! Az utolsó nap pénteken még búcsú este is volt náluk, Dani még tüzet is hányt, és a tűztáncot is bemutatta! Nagyon ügyes volt!
Kedves Josza!
Most értem a beszámolod végére, remek volt, mintha el sem telt volna az a három év mikor mi voltunk. Minden helyszín itt volt előttem, mi a vendéglőben nem gyrost ettünk, hanem a sülő husikat vegyesen , és a tulaj hozott egy kancsó finom bort grátis ,de jó is lenne most is ott lenni Kedves barátnőm most megy 26-án, Ibéria apartman, ajánlottam figyelmébe az írásod, már nagyon izgul, és őt is hozzuk a találkozóra,örömmel jön megismerni a csapatot .
Tegnap sajnos mi is hazaérkeztünk, és ma már mehettem is dolgozni
A sziget nem okozott csalódást, mindent megnéztünk, körbejártuk 3 nap alatt egy kis Atos-szal, a természeti szépségek vitathatatlanok.
Ami kissé lehangoló volt, az az időjárás. Mikor leszálltunk, bemondta a kapitány, hogy 23fok van.. minden tiszta felhő volt, s még egy viharon is átrepültünk. Mit ne mondjak, Budapesten jobb időben indultunk.
Eztán naponta változott a helyzet, két felhős nap nem volt egymás után, viszont elég sokszor voltak zivatarok, és nem volt zavartalan a napsütés.
Viszont nem úgy van mint itthon, szerencsére, hogy ha nem süt a nap, hűvös is van..ott még a felhők alatt is elviselhető volt egy szál rövidgatyában.
Szóval, aki nincs feltétlenül a szeptemberhez kötve, én azt ajánlom, menjen korábban, mert így nincs meg az az igazi nyaralás feeling.
Sajnos a tűz is hagyott nyomot maga után, Porto Vromi teljesen le van égve, elég szomorú látvány volt..
Tsiliviben szálltunk meg, a Christina apartmanházban.
A Christina nagyon szép-tiszta, tágas stúdiókkal, igényesen berendezve. Tsilivi felső részén van (Planos) a főút melletti domboldalon, ezen a részen van a Dana, és a Planos Aparthotel is (ez utóbbiak majdnem egymás mellett, a tengerpart felé vezető úton). Tsilivi központja innen könnyű sétával kb 20perc.
Mi majdnem minden nap bementünk, mert a Maxi Diában vásároltunk (könnyen megtaláltuk).
Planos partja nem túl jó, ami a fényképeken van partszakasz, addig gyalogolni kellett, de megérte, strandolni oda jártunk.
Hírtelen ennyi jutott eszembe, de majd apránként jön a többi
Sziasztok! Mi az éjjel értünk haza. Nem is tudom, hová írjak, hiszen csak az első hetünk volt a szigeten, a többit a Peloponészoszon történő vándorlással töltöttük.
Zantéval kapcs-ban elég vegyesek az érzéseink. Tetszett, de talán úgy vagyunk vele, mint Valcsiék. Biztosan az is nagyban befolyásolt, hogy az időjárás nem volt tökéletes. Eső ugyan nem esett, de többször volt felhős, pont, amikor a sziget körüli hajótúrán voltunk, akkor is. Előtte 2 nappal pedig hiába volt szikrázó napsütés, St. Nicholas Portból az erős hullámzás miatt nem indultak kishajók a barlangokba. Sajnos a két héttel előttünk leégett erdőrészek is rontottak a látványon.
A szigeten a tájékozódás nehéz, többször eltévedtünk és az is az igazsághoz tartozik, hogy több helyen nem jártunk. Nem egyedül voltunk, hanem egy másik házaspárral, így alkalmazkodnunk kellett. Ez a közös nyaralás hátulütője, de az egy hét is kevés arra, hogy mindent bejárjunk és pihenjünk is. Sajnos a tekit se láttuk.
Laganasban a szórakozó tiniken csak mosolyogtunk, sztem senkit nem zavarnak, ez van, ők ezért mentek oda.
Az Ibéria apartman abszolút minden igényt kielégítő, nagyon szépen felszerelt szállás, szép kilátással a tengerre. Kicsit messze a központtól és a tengerpart se túl közeli, de végülis nem volt gond.
Megpróbálok majd beszámolót írni. Közel 1300 db kép készült a 18 nap alatt, összesen 4100 km-t tettünk meg.
Kedves Ildikó!
Milyen érdekes, hogy ugyanarról a helyről mennyire megoszlanak a vélemények. Nekünk és Nektek szerencsére nagyon jó tapasztalatunk volt a Georginával kapcsolatban, de volt, aki szidta őket. Mi nagyon megszerettük az egész társaságot és a szigetet. Nekünk az otttartózkodás minden pillanata örömet és gyönyörűséget okozott. Én úgy gondolom, hogy a jó nyaralás hozzáállás kérdése is. A pozitív szemlélet mindenképpen megjutalmazza önmagát.
Kedves Timba!
Nagyon köszönöm a méltató szavakat nagyon jól esik. Kedves barátnődnek jó utat és szép nyaralást kívánok. Örülök, hogy nemsokára találkozhatunk és őt is megismerhetjük.
Szia Kitty!
Hát Ti is megjöttetek. Sajnos minden jónak egyszer vége szakad.
Mi nemsokára találkozunk és mindenről személyesen beszámoltok. Nagyon várom már a viszontlátást.
Egy kis látvány, hogy kicsit feldobjam a hangulatot.Saját képeimből.
Kék barlang a Navaggio öbölben
Kilátás Kerinél a kilátós tavernából.
..és a nagy közhely a Navaggio öböl felülnézetből.